Tiende en laatste editie van muziekquiz op kermiszaterdag: “Maar liefst honderd fragmenten”

Op zaterdag 2 september vindt de tiende en misschien ook wel laatste editie van de muziekquiz plaats in Zonnebeke. Wie wil doorgaan als echte muziekkenner, mag niet ontbreken. Deelname is gratis en ploegen mogen uit maximaal drie deelnemers bestaan.

Het was Marnick Gunst (64) die in 2013 met de eerste muziekquiz op de proppen kwam. “Ik ben een echte muziekfanaat met een voorkeur voor rock”, begint Marnick zijn verhaal. “Mijn eerste optreden dat ik bijwoonde was Tjens Couter, met de legendarische Arno. Dat ontstak de vlam om in de loop der jaren heel veel optredens bij te wonen. Naast muziek maak ik ook graag quizzen. Vroeger was er in de vooravond van kermiszaterdag helemaal niks te doen. Ik kreeg het idee om met een muziekquiz wat leven in de brouwerij te brengen.”

Marnick krijgt hulp

Dat Marnick gelijk had, bewijst het succes van zijn muziekquiz in de loop der jaren. Op de eerste editie in 2013 waren er 11 deelnemende ploegen en in 2022 was dat aantal opgelopen tot meer dan 50. Om alles in goede banen te leiden, krijgt Marnick voor de organisatie de hulp van Gregory Six, Anne Denys maar ook zijn zoon, dochter, echtgenote en familieleden steken een handje toe. Dat is nodig want in totaal zijn er meer dan 150 mensen bij betrokken.

Vragenverzameling

Alle vragen komen van Marnick die nu over een 900-tal vragen beschikt. “Daarom wordt dit wellicht ook de laatste editie, mijn vragenarsenaal is bijna uitgeput”, gaat Marnick verder. “Daarbij was tien edities ook van bij de start het opzet. De quiz bestaat uit 100 muziekfragmenten die 40 seconden worden gespeeld. De deelnemers geven de titel, de uitvoerder en beantwoorden een extra vraag. Alles genres uit meer dan een halve eeuw muziek komen aan bod, behalve klassieke muziek. Het is dus een voordeel om een gevarieerd drietal samen te stellen. Het motto? Een gezellige avond met veel muziek. De deelname is gratis. De ploegen mogen maximum uit drie personen bestaan,” besluit Marnick.

De quiz gaat door in open lucht aan de achterkant van de Koklikoo op zaterdag 2 september van 17 tot 19.30 uur. Meer informatie en inschrijving bij [email protected].

The post Tiende en laatste editie van muziekquiz op kermiszaterdag: “Maar liefst honderd fragmenten” is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

The New York Times: “Biden overweegt om zich terug te trekken”

Huidig Amerikaans president Joe Biden, die kandidaat is voor een tweede ambtstermijn, zou dan toch twijfelen of hij zich niet moet terugtrekken na het voor hem desastreus verlopen debat vorige week donderdag. Dat schrijft The New York Times op basis van een “belangrijke bondgenoot” die wenste anoniem te blijven.

Lees meer »

Man (55) uit Koksijde moet werkstraf vervullen na gevecht in café

Een 55-jarige man uit Koksijde moet een werkstraf van 50 uren uitvoeren nadat hij na een cafébezoek slaags raakte met een andere man. Die deelde hij een reeks vuistslagen uit. “Dat komt omdat hij me beledigd had”, vergoelijkte L.D.
The post Man (55) uit Koksijde moet werkstraf vervullen na gevecht in café appeared first on KW.be.

Lees meer »

Nieuwe wandelpaden in de duinen, recreatief buurtpark en meer parking: Wenduine weer een stukje attractiever

Na anderhalf jaar werken is het gebied tussen de Koninklijke Baan, de Leopold II-laan en de Rotonde helemaal heringericht. Het duingebied werd opgewaardeerd, de parking heraangelegd en ook het buurtparkje kreeg een grondige opknapbeurt. Alle werken zijn nu afgerond.
The post Nieuwe wandelpaden in de duinen, recreatief buurtpark en meer parking: Wenduine weer een stukje attractiever appeared first on

Lees meer »

Verwijderde video met Onana die “op scheenbeen van Mbappé gaat tackelen” doet wenkbrauwen fronsen in het buitenland

Wat bedoeld was als een ludieke video, is uitgegroeid tot een ongewild brandhaardje. Een clip van de Brusselse komiek Pablo Andres met Amadou Onana (22) in de hoofdrol doet de wenkbrauwen fronsen in het buitenland. Of toch de zin waarin Onana zingt dat hij “het scheenbeen van Mbappé zal tackelen”. De video werd gedeeld op de sociale media van de

Lees meer »

Pleegzorg Vlaanderen zoekt gezinnen voor crisispleegzorg

Pleegzorg Vlaanderen is op zoek naar pleeggezinnen, in het bijzonder voor crisispleegzorg. Daar is de nood immers het hoogst en zonder voldoende plaatsen komen de kinderen terecht op minder aangewezen plaatsen. Om de oproep kracht bij te zetten, voert de organisatie volgende week actie.

Lees meer »

VRT Canvas zendt vanavond “beste film aller tijden” uit en nieuwe docu over regisseur Chantal Akerman

Chantal Akerman, een van de grote Belgische regisseurs, staat vanavond centraal op VRT Canvas. De nieuwe documentaire ‘Chantal Akerman – Altijd onderweg’ laat je kennismaken met enkele hoogtepunten uit haar carrière. En meteen daarna volgt ‘Jeanne Dielman, 23, quai du Commerce, 1080 Bruxelles’, haar film die in 2022 door het British Film Institute (BFI) tot "beste film aller tijden" werd

Lees meer »

Aftredend premier en nieuwe NAVO-baas Mark Rutte geeft afscheidstoespraak: “Nederland is een gaaf land, dat komt uit de grond van mijn hart”

De Nederlandse aftredende premier en nieuwe NAVO-baas Mark Rutte heeft een afscheidstoespraak gegeven vanuit het Torentje, zijn kantoor in Den Haag. Rutte blikte terug op “meer dan 5.000 dagen” als premier en overliep de mooiste en de moeilijkste dagen van de voorbije jaren zoals de toeslagenaffaire en de crash van het vliegtuig MH17.

Lees meer »

Hotel B&B Geste d’Alice heeft een nieuwe uitbater

Het bekende hotel B&B Geste d’Alice in de Distellaan in Westende heeft nieuwe uitbaters. Kochar en Anni Karapetyan maken er meteen een gezellig hotel van, met heel wat mogelijkheden.
The post Hotel B&B Geste d’Alice heeft een nieuwe uitbater appeared first on KW.be.

Lees meer »