Shakedown in Slypskapelle voor het eerst op donderdag

In aanloop naar de rallywedstrijd Omloop van Vlaanderen slaan een tiental verenigingen uit Slypskapelle de handen in elkaar voor de organisatie van de vijfde editie van de shakedown. De vijfde editie van de oefenwedstrijd voor de rallypiloten gaat voor het eerst door op donderdag in plaats van op woensdag.

Op vrijdag 1 en zaterdag 2 september is er in en rond Roeselare de rallywedstrijd Omloop van Vlaanderen. “Net zoals de vorige jaren organiseren we in aanloop naar het evenement een shakedown waarop de piloten hun wagen al volop kunnen testen”, aldus Simon Cappelle van de organisatie van het evenement in Slypskapelle. De shakedown gaat voor het eerst door op donderdagavond. Op donderdag 31 augustus worden er een dertigtal wagens verwacht in Slypskapelle. “Vroeger ging de shakedown telkens door op woensdag, maar piloten moesten daarna wachten tot vrijdag voor de start van de Omloop. Piloten en supporters die van ver komen moeten nu slechts één keer uitslapen.”

Publiekszones

Net zoals de voorbije jaren werken de Slypse verenigingen samen om van de shakedown een groot volksfeest te maken. Van de plaatselijke kaarters tot de school en de landbouwverenigingen. Zo’n tien verenigingen dragen hun steentje bij. “Op drie plaatsen voorzien we catering.” In het centrum van de gemeente kunnen de toeschouwers de auto’s rustig bekijken, wie de wagens aan hoge snelheid over de weg wil zien scheuren kan terecht in de Bloemhoekstraat en nabij het kruispunt van de Waterdamstraat met de Sprietstraat. Daar worden er veilige publiekszones ingericht.

Nieuwe auto Bert Coene

Uitkijken is het onder andere naar de deelname van Bert Coene. De Moorsledenaar rijdt tijdens de shakedown voor eigen volk. “Dat is natuurlijk altijd leuk. Een dergelijk initiatief van de Slypse verenigingen juich ik dan ook erg toe.” Supporters van Bert Coene kunnen hem in Slypskapelle voor het eerst aan het werk zien met zijn gloednieuwe wagen. “Ik rij er voor het eerst met mijn nieuwe Ford Fiësta. Ik kijk er alvast erg naar uit.”

The post Shakedown in Slypskapelle voor het eerst op donderdag is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

Brugse Darts Federatie lauwert kampioenen en kijkt uit naar Darts Masters: Tornooi met profs en amateurs

De Brugse Darts Federatie zette een punt achter het voorbije seizoen en dat ging traditiegetrouw gepaard met de kampioenenviering. Men week hiervoor uit naar Oostcampus in Oostkamp. Komend weekend wordt in Assebroek de tweede editie van de Belgium Darts Masters georganiseerd.
The post Brugse Darts Federatie lauwert kampioenen en kijkt uit naar Darts Masters: Tornooi met profs en amateurs

Lees meer »

Kunstencentrum BUDA haalt Europese Interreg-middelen binnen en investeert 320.000 euro in samenwerkingsplatform

Het project EMERGE werd goedgekeurd binnen Interreg VI France-Wallonie-Vlaanderen. Het is het eerste project van culturele spelers sinds 2015 dat wordt erkend binnen deze Europese subsidielijn. BUDA is één van de 3 Vlaamse kunstorganisaties die daardoor middelen binnenhaalt om in totaal 12 onafhankelijke theater- of dansgezelschappen uit deze euregio te begeleiden en ondersteunen.
The post Kunstencentrum BUDA haalt Europese

Lees meer »

Vrouw doodgestoken in portaal bij woning Amsterdam

Een vrouw is vanochtend iets voor 10.00 uur doodgestoken in een trapportaal bij een woning in Amsterdam, meldt de politie. Dat gebeurde in de straat Hagenau in Amsterdam-Noord. Een 22-jarige Amsterdammer is aangehouden en wordt gehoord, nog onbekend is wat zijn relatie met de vrouw is.

Lees meer »

Poepsjiek restaurant met imposante glazen koepel opent op unieke locatie in Knokke (al heeft het zelf geen toiletten)

Een glazen koepel met een architecturaal staaltje van wereldniveau: het kan wel tellen als unieke locatie voor je restaurant. Christophe Deklerck (64), die mee aan het roer staat van Hotel Memlinc in Knokke, zag daarin dé perfecte locatie voor zijn – op zijn zachtst uitgedrukt – chique nieuwe zaak. Opvallend detail: een van de meest indrukwekkende restaurants van Knokke heeft

Lees meer »

Damberdvrienden huldigen kampioenen

Bij kaartclub de Damberdvrienden met als lokaal ’t Damberd in de Gentsestraat, vond de jaarlijkse kampioenenviering plaats.
The post Damberdvrienden huldigen kampioenen appeared first on KW.be.

Lees meer »

Ze verloor zelf haar zoontje, nu zet Alexandra steunactie op voor gezin van overleden Delano (1): “Niemand verdient het om een kind te verliezen”

Het nieuws van het overlijden van de kleine Delano (1) slaat in Oostende en ver daarbuiten in als een bom. Alexandra Bouckhuyt – haar zoontje Omélie stierf twee jaar geleden bij de onthaalmoeder in Eernegem – werd terug gekatapulteerd in de tijd. Alexandra en Toscina Verbruggen, de mama van Delano, zijn vriendinnen. Nu heeft ze een steunactie opgezet voor het

Lees meer »

‘Pan Adientje’ siert voortaan ‘Oksel van Adinkerke’

Patrick Steen (63) uit Leke legde in zijn atelier de laatste hand aan een indrukwekkend kunstwerk dat hij Pan Adientje heeft genoemd. Dat wordt geplaatst op de splitsing van de Burgweg en de Noordhoekstraat, ook wel bekend als oksel van Adinkerke.
The post ‘Pan Adientje’ siert voortaan ‘Oksel van Adinkerke’ appeared first on KW.be.

Lees meer »

Dwars door Wingene krijgt nieuw parcours: populaire interclubwedstrijd start aan ’t Kerkplein en eindigt in Oude Bruggestraat

Door hinderlijke wegenwerken zag de vzw Wingene For Cycling zich verplicht het parcours van de belangrijke interclubwedstrijd op zaterdag 13 juli te hertekenen. Maar daarom niet getreurd, want de nieuwe versie ligt centraler en aantrekkelijker dan voordien. Zo kunnen nog meer toeschouwers van deze wielerwedstrijd genieten.
The post Dwars door Wingene krijgt nieuw parcours: populaire interclubwedstrijd start aan ’t

Lees meer »