Recordaantal ongevallen met speedpedelecs in West-Vlaanderen

Vorig jaar gebeurden in West-Vlaanderen 80 ongevallen met speedpedelecs, in heel Vlaanderen waren dat er 658. “Op vijf jaar tijd is dat aantal verviervoudigd”, weet Vlaams parlementslid Annick Lambrecht (Vooruit) die de cijfers opvroeg bij Vlaams minister voor Mobiliteit Lydia Peeters (Open VLD).

“Ook het aantal gewonden in ongevallen met speedpedelecs blijft toenemen. Voor 2022 ging het in West-Vlaanderen om 13 zwaargewonden en 79 lichtgewonden. Bij één ongeval viel zelfs een dodelijk slachtoffer.”

Meer slachtoffers voorkomen

Annick Lambrecht vindt het positief dat meer mensen de wagen inruilen voor de fiets, maar ze vraagt meer aandacht voor de verkeersveiligheid.

“Zo kunnen fietspaden aangepast worden zodat die veilig zijn voor alle fietsers. Het zou goed zijn om de snelheidslimiet in de bebouwde kom te verlagen naar 30 kilometer per uur en de speedpedelecs daar te verplichten om de weg te gebruiken. Daarnaast kunnen nieuwe gebruikers van speedpedelecs via een cursus gewezen worden op de gevaren en de risico’s. Er moet in elk geval snel actie worden ondernomen om nog meer slachtoffers te voorkomen.” (VVHR)

The post Recordaantal ongevallen met speedpedelecs in West-Vlaanderen is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

Dimitri Carpentier bundelt 143 gedichten in boek ‘Ik ben in alle straten’: “Sommige mensen hebben gedicht zelfs ingekaderd”

Zo’n 143 dagen lang zette Dimitri Carpentier een straat van Hooglede in de kijker. Nu bundelt Carpentier die 143 straatgedichten in het boek ‘Ik ben in alle straten’.
The post Dimitri Carpentier bundelt 143 gedichten in boek ‘Ik ben in alle straten’: “Sommige mensen hebben gedicht zelfs ingekaderd” appeared first on KW.be.

Lees meer »

OC Caeneghem en nieuwe jeugdlokalen officieel geopend in Tielt: “Het was het wachten waard”

Zaterdag opende het Tieltse stadsbestuur officieel de nieuwe jeugdlokalen en de nieuwe polyvalente zaal in de tuin achter die lokalen. Alles samen goed voor een investering van zowat 3,2 miljoen euro. De Kanegemnaars hebben wel wat geduld moeten hebben, want de eerste plannen dateren eigenlijk al van 2016.
The post OC Caeneghem en nieuwe jeugdlokalen officieel geopend in Tielt:

Lees meer »

Tragisch om het leven gekomen en beschuldigd van satanisme: dit zijn de strafste verhalen achter ‘foute’ zomerhits

‘The Ketchup Song’ is intussen meer dan twintig jaar oud, maar het catchy refreintje en bijhorende gekke dansje zitten nog steeds in het collectieve geheugen. De zussen van Las Ketchup staan vanavond op het podium van de Foute Party van Qmusic. Fout of niet, het werd een hele dikke zomerhit die de ‘Lambada’ en ‘Macarena’ moesten doen vergeten. Dit is

Lees meer »