JV Lo-Reninge neemt splinternieuw kunstgrasveld in gebruik

JV Lo-Reninge kan het voetbalseizoen starten op een splinternieuw kunstgrasveld. De voetbalploeg en de stad hopen dat afgelastingen van wedstrijden en trainingen voortaan tot het verleden behoren.

De officiële inhuldiging vond vrijdag plaats in aanwezigheid van de leden van JV Lo-Reninge, het stadsbestuur en tal van anderen die op een of andere manier betrokken waren bij het project.

Minder onderhoud

De aanleg van het kunstgrasveld door de firma Stadsbader ging van start in mei 2023 en werd afgerond eind juli, ruim op tijd dus voor de start van de competitie. Tijdens de voorbereiding en de aanleg werkte de stad Lo-Reninge nauw samen met JV Lo-Reninge zodat het nieuwe veld aan alle wensen van de club voldeed.

Een kunstgrasveld biedt tal voordelen. Zo vergt het minder onderhoud dan natuurgrasvelden waardoor de onderhoudskosten lager liggen. Een kunstgrasveld kan bovendoen het hele jaar door worden gebruikt in tegenstelling tot natuurgrasvelden die soms onbespeelbaar zijn bij slechte weersomstandigheden.

Afgelastingen

Dat laatste was een probleem bij JV Lo-Reninge. Door het succes van de club, die meer dan driehonderd leden telt, werd het enige voetbalveld waarover ze beschikken te intensief gebruikt voor wedstrijden en trainingen.

Dat leidde soms tot afgelastingen van matchen en trainingen door de slechte staat van de grasmat. Dat behoort nu definitief tot het verleden.

Zeven jaar

Het veld werd officieel ingespeeld met een wedstrijdje tussen Old Stars JV Lo-Reninge en een selectie van JV Lo-Reninge.

“We zijn zeven jaar in de weer geweest met dit dossier”, zegt schepen van Sport Johan Matthys (Dynamisch). “We zijn dan ook ontzettend blij dat het kunstgrasveld er eindelijk ligt.”

Boost voor de club

Ook voorzitter van JV Lo-Reninge Patrick Deraeve is verheugd. “Deze investering door onze beleidsmensen zal een boost geven aan onze club”, zegt hij. “We zijn klaar voor een mooie verdere sportieve ontwikkeling van onze plaatselijke jeugd!”

Slechte prestaties zal JV Lo-Reninge alvast niet meer kunnen toeschrijven aan de slechte staat van het veld.

The post JV Lo-Reninge neemt splinternieuw kunstgrasveld in gebruik is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

Jongeman (21) vrijgesproken voor verspreiden seksfilmpje minderjarig ex-liefje: “Fake-klacht van afgewezen bakvisje”

Een 21-jarige jongeman uit Middelkerke is vrijgesproken van de beschuldiging dat hij een seksfilmpje van zijn minderjarig ex-liefje zou hebben verspreid. J. riskeerde er zes maanden cel voor, maar de rechter achtte de feiten niet bewezen. Het ging eerder om een wraakactie van zijn ex-liefje. “In essentie gaat het om een fake-klacht van een afgewezen bakvisje, maar wel één met

Lees meer »

Drie jonge Franse autodieven op heterdaad betrapt: blanco autosleutels en decoder in auto gevonden

De politie kon dinsdagochtend drie jonge Franse autodieven arresteren toen die na een dubbele poging om een wagen te stelen wegvluchtten in Kortemark. In hun wagen werden blanco sleutels voor wagens van Franse merken én een decoder om signalen van ‘keyless-entry’ auto’s om te zetten. Vorige week werden zo nog drie auto’s op één nacht gestolen in Veurne.

Lees meer »

KIJK. Raket wordt onbedoeld gelanceerd, en valt na enkele meters weer recht naar beneden met enorme explosie tot gevolg

Bij een motortest is een Chinese Tianlong-3-raket per ongeluk gelanceerd. Door een structureel probleem raakte de raket los van het lanceerplatform. De raket ging enkele meters de lucht in, maar viel dan weer recht naar beneden. De raket kwam neer in de bergen en veroorzaakte een grote vuurbol, maar niemand raakte gewond. Het bedrijf achter de raket, Space Pioneer, laat

Lees meer »

Grote banken in de Verenigde Staten doorstaan stresstest van centrale bank

De grootste Amerikaanse banken zijn volgens de Federal Reserve nog steeds bestand tegen een zware economische en financiële crisis. De centrale bank van de Verenigde Staten maakte de resultaten van de jaarlijkse stresstest woensdag bekend. De verliezen die de kredietverstrekkers zouden lijden waren bij de test dit jaar wel groter dan vorig jaar, verklaarde vicevoorzitter voor bankentoezicht Michael Barr.

Lees meer »

Europa wil spotgoedkope Chinese webwinkels als Shein, AliExpress en Temu zwaarder belasten

De Europese Commissie wil de douanevrijstelling voor e-commercepakketjes van minder dan 150 euro schrappen. Dit plan richt zich vooral op Chinese webwinkels zoals Shein, Temu en AliExpress, die met hun spotgoedkope en gesubsidieerde producten concurreren met Europese bedrijven. Op dit moment zijn de pakjes van minder dan 150 euro uit landen buiten de Europese Unie vrijgesteld van douanebelastingen. De Commissie

Lees meer »

Ode aan James Ensor

Kunst voert dit jaar nog meer dan anders hoogtij aan onze Kust. Niet alleen is er dit jaar een nieuwe editie van de Triënnale Beaufort waarbij je nieuwe, monumentale kunstwerken kan ontdekken, het is ook het jaar waarin Oostende James Ensor viert met een waaier aan activiteiten naar aanleiding van zijn 75ste sterfverjaardag. Zo zijn
The post Ode aan

Lees meer »

Verdrinkingsdood van Delano roept nare herinneringen op bij Melissa: “Het verdriet om Mereltje gaat nooit meer weg”

Als iemand begrijpt wat de ouders van de kleine Delano (1) doormaken, dan is het Melissa Naeyaert (37) uit Ichtegem. De jongen verdronk nadat hij in een zwembadje in de tuin klauterde. Bijna dag op dag tien jaar geleden verloor Melissa haar dochtertje Merel (3) op een haast identieke manier. “Mijn hart zal nooit meer helemaal helen.”
The post

Lees meer »

Kathleen Vermang is verruimingskandidaat op lijst Team Bredene: “Ik wil ook buiten het onderwijs mijn steentje bijdragen”

Kristof Vermeire, kopman van Team Bredene, heeft onlangs een nieuwe verruimingskandidaat voor zijn lijst voorgesteld. Het gaat om Kathleen Vermang, onderwijzeres aan de Oostendse GO!-basisschool Vogelzang. “Ik vond het moment aangebroken om iets te doen voor mijn gemeente”, verklaart Kathleen haar debuut in de lokale politiek.
The post Kathleen Vermang is verruimingskandidaat op lijst Team Bredene: “Ik wil ook

Lees meer »

Nieuwe Nederlandse regering, onder leiding van premier Dick Schoof, officieel van start na eedaflegging bij koning 

Vandaag legt de nieuwe Nederlandse regering de eed af. Het kabinet, onder leiding van de partijloze minister-president Dick Schoof, wordt beëdigd door koning Willem-Alexander. Dat gebeurt in Paleis Huis ten Bosch, het woonpaleis van de koning in Den Haag. Na bijna 14 jaar bewind van Mark Rutte, de langstzittende premier in de Nederlandse geschiedenis, komt er een nieuwe ploeg aan

Lees meer »

OPROEP. Vertrek jij liftend op vakantie?

Het kost niets, het is sociaal, avontuurlijk en toch is liften helemaal uit de mode geraakt. Voor een fijn vakantie-artikel zijn we op zoek naar mensen die wel nog de duim opsteken en met onbekenden meerijden om op hun vakantiebestemming te geraken. Vertrek jij de komende dagen naar je droombestemming en wil je vertellen hoe het precies gaat aanpakken, welke

Lees meer »