Hulste zet drie dagen lang kunst van twintig inwoners in de kijker

Op 1, 2 en 3 september vindt in Dorpshuis De Rijstpekker de 24ste editie plaats van Kunst in Hulste, een tentoonstelling van enkel Hulsterse kunstenaars. Het is een unieke mix van schilderijen, keramiek, tekeningen, draaiwerk, fotografie en meer.

De kunstwerkgroep Kunst in Hulste organiseert jaarlijks een tentoonstelling ter gelegenheid van Hulste Kermis, steevast het eerste weekend van september. De vereniging doet dit al 24 jaar. De grote voorwaarde om mee te doen is van Hulste zijn.

Cultuur op de kermis

“Kunstenaars mogen elke keer opnieuw deelnemen, maar het moet telkens met nieuw werk zijn. Nieuwe deelnemers zijn vanzelfsprekend welkom. Zo doen we niet alleen aan cultuur, maar stimuleren we ook anderen om aan cultuur te doen”, aldus het bestuur. “We zijn maar een kleine gemeente, maar we hebben twintig kunstenaars. Zo krijgen ze een unieke kans om zich voor te stellen aan het grote publiek.” Waarom net tijdens Hulste Kermis? “Dan bereiken we veel volk en een beetje cultuur op de kermis mag en moet. Elke kunstvorm kan je terugvinden op onze tentoonstelling.”

Op zaterdagvoormiddag 2 september zijn de kunstenaars aanwezig. Vanaf 10 uur geven ze uitleg over hun werk. De vernissage van de tentoonstelling vindt plaats op 1 september om 20 uur.

Op zaterdag en zondag is de tentoonstelling doorlopend open van 10 uur tot 19 uur. Er is ook mogelijkheid om na te praten in de gezellige bar.

The post Hulste zet drie dagen lang kunst van twintig inwoners in de kijker is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

Jarren en Sharon zijn nieuwe zaakvoerders van bekende brasserie La Grande Place op Grote Markt in Roeselare

Met Jarren Theeten (30) en Sharon Roelandt (26) uit Houthulst heeft La Grande Place, de gekende brasserie/broodjeszaak op de Grote Markt in Roeselare nieuwe zaakvoerders. “Toen we het artikel zagen over de zoektocht naar een nieuwe uitbater hebben we onmiddellijk toegehapt.”
The post Jarren en Sharon zijn nieuwe zaakvoerders van bekende brasserie La Grande Place op Grote Markt in

Lees meer »

Kapel van Zusters Karmelietessen in Blankenberge wordt ontmoetingsplaats: “Eerst zijn er grondige verbouwingswerken gepland”

Vzw Oranje zal samen met de buurtbewoners een nieuwe invulling geven aan de kapel van het klooster van de Zusters Karmelietessen langs de Koning Albert-I laan in Blankenberge. De ruimte kreeg ook de nieuwe naam ‘De Karmijn’ die onthuld werd tijdens een buurtfeest donderdagavond. “Een van de eerste initiatieven die we hier willen organiseren is een markt met producten van

Lees meer »

KIJK. Belgische toeristen getuigen over bosbranden in Turkije: “Hier was paniek, de assen vielen op ons”

Door de bosbranden die delen van Turkije teisteren, zijn verschillende Belgische toeristen gisterenavond uit hun hotel geëvacueerd. Dat lieten enkele Belgen aan onze redactie weten via ‘4040′. In het getroffen gebied zitten volgens Buitenlandse Zaken 150 landgenoten. Voorlopig verandert het reisadvies voor Turkije niet. “Vanmorgen is gebleken dat het vuur tot tegen de straat is gekomen, een kleine 150 meter

Lees meer »

Roeselare is klaar voor Godelievefeesten

Op zondag 7 juli zijn er de jaarlijkse Godelievefeesten. Er staan opnieuw tal van activiteiten met de nodige animatie op het programma. Door de recente werken moest het stratenplan voor de rommelmarkt wat hertekend worden.
The post Roeselare is klaar voor Godelievefeesten appeared first on KW.be.

Lees meer »