Hevige regenval zet straten blank in Limburg, wateroverlast het grootst in Zuid-Limburg

Ook Limburg heeft te kampen met wateroverlast door de hevige regenval. In het zuiden van de provincie, in Tongeren en Sint-Truiden, en in Maasmechelen is de overlast het grootst. Verschillende straten staan blank en de brandweer is volop bezig met het leegpompen van kelders. Ook het industrieterrein van Tongeren-Oost staat blank.

Meer krantenkoppen in België

LIVE SPANJE-GEORGIË (21u). David tegen Goliath: Spanjaarden met ‘wonderboy’ Yamal nemen het op tegen EK-debutant

De Spanjaarden maakten op dit EK voetbal als een van de weinige toplanden wel indruk door in een groep met Italië en Kroatië 9 op 9 te halen. EK-debutant Georgië beleefde dan weer een sprookje: het klopte in de laatste match verrassend Portugal en stootte zo als derde door naar de volgende ronde. Krijgt dit sprookje een vervolgverhaal of worden

Lees meer »

Australisch museum hangt vrouwentoilet vol met Picasso’s

Het is niet direct de plek waar je kunst zou verwachten van een van de beroemdste schilders ter wereld, maar het Museum of Old and New Art (MONA) op het Australische eiland Tasmanië heeft een deel van de Picasso-collectie verbannen naar een vrouwentoilet. Een trucje om een gerechtelijke uitspraak te omzeilen.

Lees meer »

Man aangehouden voor drugs, wapens en gestolen voertuig na succesvolle actie van politiezone Grensleie

De politiezone Grensleie in Menen heeft een man gearresteerd die verdacht wordt van drugs, wapens en een gestolen voertuig. Dat gebeurde na een huiszoeking van de Gespecialiseerde Interventie Cel van de politiezone. De man werd meteen voorgeleid voor de onderzoeksrechter, die besloot om hem aan te houden en in voorlopige hechtenis te plaatsen in de gevangenis van Ieper.
The

Lees meer »

Sciensano waarschuwt voor toegenomen activiteit van teken

Er is een hoog risico op de aanwezigheid van teken in de natuur. Daarvoor waarschuwt het gezondheidsinstituut Sciensano. De Sciensano-meter, die weergeeft hoe groot het risico is op teken, staat voor het eerst dit jaar in het rood. Dat duidt op een hoog risico en een piekperiode van het tekenseizoen.

Lees meer »

LIVEBLOG TOUR. Evenepoel kijkt uit naar eerste Tour-start, maar “wil eerste week gebruiken om nog paar procentjes te winnen”

Zaterdag start de Tour de France met een openingsetappe tussen Firenze en Rimini. Enig probleem: de Italiaanse regio had afgelopen dagen te kampen met hevige regenval. En dat is eraan te zien. Sommige straten staan blank, her en der ligt puin op de weg. En dus is men volop bezig met opruimingswerken. Volg het laatste nieuws richting de Tour in

Lees meer »

Pleegkinderen blijven steeds langer bij pleeggezin

Het aantal kinderen en jongeren die een plek vonden in een pleeggezin, steeg afgelopen jaar tot 11.169. Pleegkinderen kunnen bovendien steeds langer op de ondersteuning van hun pleeggezin rekenen. Bij langdurige pleegzorgsituaties blijven kinderen gemiddeld meer dan 7 jaar in een pleeggezin. Dat meldt Opgroeien vandaag.

Lees meer »

Brihang verovert Brussel op tweede dag van Couleur Café, de voorbode van een prachtige West-Vlaamse festivalzomer

Brihang toonde op het festival Couleur Café in Brussel dat hij duidelijk klaar is voor de festivalzomer. Het was het eerste officiële optreden van de zomertournee en direct een knaller van formaat. De West-Vlaamse rapper toont dat hij overal thuis is en ieder publiek machtig kan bespelen. Een veelbelovende voorbode voor dit festivalseizoen.
The post Brihang verovert Brussel op

Lees meer »

OC De Vonke in Heule pakt uit met kinderfestival ‘Boink4’

Op zaterdag 29 juni kunnen de kinderen terug ‘boinken’. Na drie succesvolle jaren organiseert de OC-raad van het ontmoetingscentrum De Vonke voor de vierde maal het springkastelenfestival Boink. Liefst 22 springkastelen in al zijn vormen palmen de Heulse Kasteelstraat, het evenementenplein en een deel van het park in. “Het blijft een goed concept dat we blijven behouden”, zegt Nic Cattebeke

Lees meer »

Bijna 2 miljard euro blijft achter slot en grendel: 15 jaar later zijn de centen van Michael Jackson nog niet verdeeld

Michael Jackson, de King of Pop, vergaarde een fortuin met zijn muziek, maar stond bij zijn dood in 2009 financieel op wankele benen. Na zijn overlijden hebben de erfgenamen van Michael Jackson zijn schulden aangepakt en zijn nalatenschap opgebouwd tot een waarde van 2 miljard dollar. Toch blijft dat geld – vijftien jaar na zijn dood – grotendeels achter slot

Lees meer »