HERLEES OEKRAÏNE. Zwarte dozen teruggevonden op plaats waar vliegtuig Prigozjin crashte

Lees hier al het nieuws terug over de oorlog in Oekraïne van vrijdag 25 augustus. Een groep Russische militanten die aan Oekraïense zijde vechten, roept huurlingen van de Wagner-groep op om van kant te wisselen om wraak te nemen op de dood van Wagner-baas Prigozjin. Het Russische ministerie van Defensie heeft vrijdagochtend 42 Oekraïense drones neergeschoten boven de Krim. En het Oekraïense leger heeft verschillende Russische aanvallen afgeweerd op grote delen van de frontlinie.

Meer krantenkoppen in België

Soetkin Vergote (42) gehuldigd als Laureaat van de Arbeid in Lo-Reninge: “Met haar inzet en toewijding inspireert ze anderen”

Gehuldigd worden met de titel Laureaat van de Arbeid, is een eer die slechts een beperkt aantal burgers te beurt valt. Om haar bijzondere staat van dienst, haar inzet, haar inspirerende gedrevenheid en de manier waarop ze mensen motiveert, werd Soetkin Vergote gehuldigd.
The post Soetkin Vergote (42) gehuldigd als Laureaat van de Arbeid in Lo-Reninge: “Met haar inzet

Lees meer »

Erebrandweerman Franky Vermeulen (63) uit Moorslede is overleden: “Hij was van goudwaarde voor de werking van de brandweer”

In het AZ Delta Rumbeke is Franky Vermeulen (63) overleden. Hij was erebrandweerman van de brandweer Moorslede en lid van wandelvoetbalploeg Old Stars SV Moorslede. Franky was de echtgenoot van Greta Debrauwer en woonde in de Emiel Jacqueslaan.
The post Erebrandweerman Franky Vermeulen (63) uit Moorslede is overleden: “Hij was van goudwaarde voor de werking van de brandweer” appeared

Lees meer »

TERUGLEZEN GAZA. Nieuw wapenbestand? VS en Israël zien mogelijke doorbraak na voorstel Hamas – Ziekenhuis in Zuid-Gaza “op breekpunt”

De Amerikaanse regering is optimistisch dat een nieuw voorstel van de extremistische Palestijnse organisatie Hamas kan leiden tot een staakt-het-vuren in de Gazastrook. Er is een “doorbraak” bereikt op een punt waarover tot nu toe geen overeenstemming werd gevonden, zegt een vertegenwoordiger van de Amerikaanse regering. Lees hier de ontwikkelingen van vrijdag 5 juli terug.

Lees meer »

Premie van 8.220 euro voor Tombeelmolen Avelgem

Tijdens de gemeenteraad van maandag 1 juli werd de premie voor de restauratiewerken van de Tombeelmolen goedgekeurd door de gemeenteraadsleden. VZW Vrienden van de Molen zijn volop bezig met de werken, waaronder het herstellen van de wieken van de molen.
The post Premie van 8.220 euro voor Tombeelmolen Avelgem appeared first on KW.be.

Lees meer »

Waarom staan er 50 strandstoelen op de Meir?

Wie vandaag over de Meir wandelde, zag daar een vijftigtal strandstoelen van Gazet van Antwerpen opgesteld staan. Die hadden we er in alle vroegte geplaatst. De stunt kaderde in een andere stunt: deze zomer kan je namelijk 8 weken lang Gazet van Antwerpen lezen voor maar € 8. En mis je na die 8 weken je dagelijkse portie nieuws? Dan

Lees meer »