De Lijn schrapt ritten op 53 buslijnen in provincie Antwerpen: “Er zijn wél genoeg chauffeurs, maar geen bussen”

Op 53 buslijnen in de provincie Antwerpen – 28 in regio Antwerpen, 17 in regio Mechelen en 8 in regio Turnhout, Mol en Westerlo – worden er vanaf 1 september een aantal ritten geschrapt. Volgens De Lijn door een gebrek aan chauffeurs. Bij de chauffeurs zelf horen we echter iets anders. Een stuur dat loszit, mazoutlekken en brandalarmen die afgaan op de bus: het is maar een kleine greep uit de vele gebreken waarmee zij dagelijks worden geconfronteerd. Op 22 augustus konden in Antwerpen 28 bussen niet uitrijden omwille van technische mankementen. Op buslijn 19 in Deurne Zuid reed vrijdag amper één bus op vier. “Er zijn wél genoeg chauffeurs, maar geen bussen”, klaagt een buschauffeur.

Meer krantenkoppen in België

Triatleet Jasper Devos (18) plaatst zich voor EK in Turkije

Op de T3 kwalificatiewedstrijd in Willebroek is Avelgemnaar Jasper Devos (18) knap tweede algemeen, en eerste junior geworden. Wout Ghielens was amper amper seconden sneller. Daarmee is de toekomstige student bio-ingenieur rechtstreeks geplaatst voor het Europees kampioenschap in Turkije. “Dit is een resultaat dat mijn verwachtingen overstijgt”, glundert Jasper.
The post Triatleet Jasper Devos (18) plaatst zich voor EK

Lees meer »

ILVO stelt Vlaanderens eerste zaai-drone voor: “Minder druk op de bodem, en ook minder onkruid”

Op termijn kunnen landbouwers een zaai-drone gebruiken in plaats van zware machines, als ze nieuwe gewassen willen zaaien. Zeker op akkers die er slecht bijliggen kan zo’n drone nuttig zijn. ILVO, het Instituut voor Landbouw-, Visserij- en Voedingsonderzoek, heeft de drone uitgetest en spreekt alleen van voordelen. "Het enige nadeel, is het ontbreken van een goed wettelijk kader", zo klinkt

Lees meer »

Jonge Nederlander in Hasseltse cel voor helpdeskfraude

De Hasseltse onderzoeksrechter heeft een 24-jarige man uit Nederland aangehouden en opgesloten in de gevangenis op verdenking van helpdeskfraude. Hij deed zich voor als bankmedewerker en belde bij slachtoffers aan om hun bankkaart en kaartlezer in handen te krijgen. Dat maakte de lokale politie Limburg Regio Hoofdstad (LRH) bekend.

Lees meer »

Open Wijngaardfeesten énWijnfeesten in Heuvelland

Op 6 en 7 juli vinden de Open Wijngaardfeesten plaats in Heuvelland. Ontdek een veelheid aan Heuvellandse wijnen en neem een exclusieve kijk achter de schermen op tal van wijndomeinen. Op 15 augustus wordt er weer wijn geproefd in Heuvelland, want dan vinden de Wijnfeesten plaats in het Warandepark in Kemmel. Kuier tussen de verschillende
The post Open Wijngaardfeesten

Lees meer »

Sint-Pieters-Kapelle vormt decor voor vierde zomertentoonstelling van Nick Ervinck: “Met ‘Sculptural’ wil ik de identiteit van K.E.R.K. versterken”

Vanaf dinsdag 2 juli is de voormalige kerk van Sint-Pieters-Kapelle in Middelkerke het decor voor de vierde zomertentoonstelling van Nick Ervinck. De bekende kunstenaar verzamelde voor ‘Sculptural’ twaalf bevriende kunstenaars die samen met hem “de intrigerende wereld van hedendaagse beeldhouwkunst willen belichten”. ‘Sculptural’ loopt nog tot en met zaterdag 31 augustus.
The post Sint-Pieters-Kapelle vormt decor voor vierde zomertentoonstelling

Lees meer »

Mia Vanneste verlaat secretariaat Mandelbloesem

Het einde van elk schooljaar gaat vaak gepaard met enkele afscheidsfeestjes van enkele verdienstelijke mensen die zorgden voor een geolied team. Bij basisschool Mandelbloesem in Oostrozebeke is dit niet anders. Schoolhoofd Ilse Vervaeck ziet alweer een paar sterkhouders vertrekken die ze het liefst in haar team wou houden, maar er is nu eenmaal een tijd van komen en gaan. Voor

Lees meer »