Clubsupporter, die in Spanje werd opgepakt op verdenking van aanranding jonge vrouw, vrij onder voorwaarden

Een supporter van Club Brugge is donderdagnamiddag in Spanje gearresteerd op verdenking van de aanranding van een jonge vrouw bij een restaurant in Pamplona. Dat meldt Het Nieuwsblad, dat het Spaanse dagblad Diario de Navarra citeert. Volgens diezelfde krant is de man intussen vrij. Hij zou een borgsom van 15.000 euro hebben betaald.

De feiten speelden zich omstreeks 14 uur af aan de Plaza del Castillo in Pamplona, in regio Navarra. De verdachte, die volgens Spaanse media ongeveer dertig jaar oud zou zijn, zou in de buurt van de horecazaak een jonge vrouw betast hebben.

Bewakingsbeelden

Het slachtoffer diende een klacht in en anderhalf uur later werd de Belg opgepakt op basis van zijn signalement en bewakingsbeelden.

Hij bevond zich op dat ogenblik niet meer in het restaurant, maar werd samen met enkele andere supporters van Club Brugge aangetroffen in de wijk Casco Viejo. De Belg werd opgesloten in de cel en moet voor de rechter verschijnen.

Eerder ook incident in Denemarken

Donderdagavond speelde Club Brugge in Pamplona een uitwedstrijd tegen CA Osasuna, in het kader van de Conference League. Brugge won de match met 1-2.

Eerder deze maand werd een 17-jarige supporter van Club Brugge uit Jabbeke opgesloten in een Deense jeugdinstelling. De jongeman zou betrokken geweest zijn bij rellen tussen supporters van Club Brugge en Aarhus, naar aanleiding van de Europese wedstrijd.

The post Clubsupporter, die in Spanje werd opgepakt op verdenking van aanranding jonge vrouw, vrij onder voorwaarden is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

Dode en gewonden door hevig onweer in Tsjechië

In Tsjechië zijn door hevig onweer dit weekend een dode en verschillende gewonden gevallen. Ook in buurland Polen vielen lichtgewonden nadat een hevige windvlaag twee springkastelen wegblies. Dat melden de lokale hulpdiensten zondag.

Lees meer »

TERUGLEZEN GAZA. Nieuw wapenbestand? VS en Israël zien mogelijke doorbraak na voorstel Hamas – Ziekenhuis in Zuid-Gaza “op breekpunt”

De Amerikaanse regering is optimistisch dat een nieuw voorstel van de extremistische Palestijnse organisatie Hamas kan leiden tot een staakt-het-vuren in de Gazastrook. Er is een “doorbraak” bereikt op een punt waarover tot nu toe geen overeenstemming werd gevonden, zegt een vertegenwoordiger van de Amerikaanse regering. Lees hier de ontwikkelingen van vrijdag 5 juli terug.

Lees meer »

Jonathan (33) moet Wevelgemse jeugd in kaart brengen: “Geschrokken dat ook hier zo veel problematieken aanwezig zijn”

Veel te doen voor de jeugd in Wevelgem, maar niet voor alle jongeren. Maar welke jongeren zijn dat? En hoe bereik je ze? En hoe betrek je ze in de maatschappij? Vragen waarop het gemeentebestuur eind dit jaar antwoord hoopt te vinden. Het doet daarvoor beroep op Jonathan Eggermont (33). “Mijn job? Vooral luisteren.”
The post Jonathan (33) moet

Lees meer »

Zomeraanwinst Nathan Huygevelde maakt zich op voor eerste seizoen bij KVK: “Het voelt echt als thuiskomen”

Voor Gilles Dewaele had KV Kortrijk al een andere speler aangetrokken: de twintigjarige middenvelder Nathan Huygevelde. Hij komt op huurbasis over van Union Saint-Gilloise, voor een seizoen met koopoptie. Naast Huygevelde zijn ook de transfers van verdediger Gilles Dewaele (28) en spits Nacho Ferri (19) al aangekondigd.
The post Zomeraanwinst Nathan Huygevelde maakt zich op voor eerste seizoen bij

Lees meer »

Warmste juni ooit: Griekenland bereidt zich voor op snikhete zomer

Afgelopen juni was de warmste junimaand ooit gemeten in Griekenland sinds de start van de metingen in 1960. Het was 3,8 graden warmer dan het gemiddelde van de afgelopen dertig jaar (1991 tot en met 2020). Sinds de eerste metingen is de gemiddelde temperatuur met 2,5 graden Celsius gestegen, aldus Kostas Lagouvardos, onderzoeksdirecteur aan het Nationale Observatorium in Athene.

Lees meer »