Camille pakt uit met derde cd ‘Magie’: “In mijn hoofd ben ik echt een dromer”

Vanaf vandaag vind je het gloednieuwe album ‘Magie’ van Camille in de winkel. Daarbij is het nummer ‘Galactisch’ ook wel een toepasselijke omschrijving, want voor dé ster van het moment is de sky duidelijk the limit. Ze heeft nog maar net een pittige zomertournee achter de rug, of de zangeres kijkt al uit naar de Sportpaleisshows. “Ik kan soms echt huilen van geluk op het podium.”

Aan de lopende band het Kursaal in Oostende en pleinen over heel Vlaanderen vullen, een heuse telenovelle opnemen, drie Sportpaleisshows voorbereiden, een strip uitbrengen, uitpakken met een nieuwe kledingcollectie bij JBC, en ondertussen haar fans via sociale media entertainen. En dat is nog maar augustus. Om maar te zeggen: het is ons een raadsel wanneer Camille Dhont (22) uit Wevelgem überhaupt tijd heeft om te ademhalen, laat staan een gloednieuw album uit te brengen én er interviews over te geven. “Het is heel druk, maar ik doe het allemaal met heel veel plezier”, grijnst ze.

Niet gaan zweven

Want het geheim voor het volhouden van dit waanzinnige tempo is belachelijk simpel: ze lééft hiervoor.

“Dit is echt de leukste job ter wereld. Ik geniet er ook echt van om op dat podium te staan en de fans gelukkig te zien. Ik kan soms écht huilen van geluk op het podium. Ik krijg die vraag trouwens letterlijk elke dag. Of ik er wel bij stilsta, bij wat er gebeurt? Maar het zit niet in mij om dat te vergeten. Ik vind dit gewoon te leuk en ik probeer er ook steeds vaker bij stil te staan. Na onze SOS-tour wilde ik absoluut nog een feestje geven voor iedereen die eraan heeft meegewerkt. Ik wil later niet terugkijken en denken: heb ik er wel genoeg van genoten? Zweven doe ik sowieso niet, want toen ik bij Tien Om Te Zien dubbel platina kreeg, dacht ik ook efkes: ‘Wow, gebeurt dit nu echt? Dit is echt gestóórd.’ Dus nee, ik laat zoiets nooit zomaar passeren.”

Vindt ze overigens ook geweldig: nieuwe muziek maken. En dat doet ze dus in de vorm van ‘Magie’, haar derde album. In december sloot ze zich twee weken op in Durbuy, waar ze naar eigen zeggen inspiratie vond in de rust en natuur rondom haar.

“Toen ik met mijn twee vaste schrijvers ging samenzitten, was ‘Magie’ het eerste nummer dat eruit kwam. En het zette meteen ook de toon voor de rest van het album. De titel past ook perfect bij wie ik ben, want als kind vertoefde ik al vaak in een droomwereld. In mijn hoofd ben ik echt een dromer, zelfs nu nog. Bij een gesprek is het niet ongewoon dat mijn gedachten even afdwalen, en dat er zo een idee opduikt. Het vat ook mooi samen waar ik sta, want dit voelt soms écht aan als een sprookjeswereld. Ik ben heel blij met het album, ook over de soms ietwat atypische nummers. ‘Ma Chérie’ bijvoorbeeld is misschien iets wat je er niet meteen op verwacht, heel theatraal, maar dat maakt het net zo leuk. Zelfs de tragere nummers zijn behoorlijk up-tempo.”

Een van die tragere nummers is ‘Papa’, een knap eerbetoon aan haar vader. “Hij betekent – net als mijn mama – heel veel voor mij. Hij was diegene die mij liet kennismaken met muziek en me meenam naar de studio. Ik vond het haast logisch om mijn dankbaarheid te tonen in de vorm van een liedje. Natuurlijk moest hij een traantje laten toen hij het voor het eerst hoorde, en mijn mama ook. Stiekem hoop ik dat veel kindjes dit nummer ook opdragen aan hun papa. Ik ben zo dankbaar voor de steun die ik krijg, ook van de andere mensen om mij heen die mij goed omringen.”

Exact een jaar geleden bracht Camille haar tweede album uit. “Als ik het vergelijk, is dit misschien nog net iets meer buiten mijn comfortzone. Het moet ook niet altijd te serieus zijn – die boodschap heb ik geprobeerd uit te dragen. Ik kan niet wachten om al die nummers live te brengen.”

Stress in het Sportpaleis

En dat mag ze doen in stijl, want in het voorjaar van 2024 vult ze het Sportpaleis. Nadat ze het vorige album nog voorstelde in de Lotto Arena, werden er door het grote succes nog twee extra shows in het Sportpaleis toegevoegd. “Toen ik dat hoorde, was dat echt te zot voor woorden. Ik ben super excited! Met mijn choreograaf (Tommy Gryson, afkomstig uit Boezinge, red.) zitten we straks samen om het voor te bereiden, en ik kijk daar écht naar uit. Het is heel spannend. Het fijne aan drie shows is dat je ook meteen net iets groter kunt uitpakken en coole dingen kunt doen. Of ik stress heb ervoor? Vlak voor ik het podium zal opgaan, vast wel. Maar het voordeel is dat ik er al stond met #LikeMe en Regi. Al is het natuurlijk heel fijn om straks mijn eigen ding te mogen doen.”

Maar eerst nog die telenovelle. “Het is een hele leuke groep, op en naast de set. Maar het is wel heel veel tekst. Op dat vlak heb ik het misschien een heel klein beetje onderschat.” Nog moeilijker is de vraag waarvan iemand droomt die op haar 22ste zowat alles heeft bereikt wat ook maar mogelijk is in Vlaanderen. “Goh, ik kan wel nog een paar leuke zaken bedenken, zoals een coole samenwerking. Oh ja, en een Engelstalig album lijkt me ook wel tof om te doen. Maar het liefst wil ik zolang mogelijk doen wat ik nu doe. Dat zou al fantastisch zijn.”

‘Magie’ is vanaf nu beschikbaar. Hier vind je de link naar het album: https://lnk.to/AlbumMagie. Op 4 en 5 mei 2024 stelt ze ‘Magie’ voor in het Sportpaleis. Tickets zijn te verkrijgen via clubcamille.be.

The post Camille pakt uit met derde cd ‘Magie’: “In mijn hoofd ben ik echt een dromer” is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

“De politie treft de uitgebrande wagen met haar verkoolde lichaam aan”: de strafste verhalen achter de grootste zomerhits

‘The Ketchup Song’ is intussen meer dan twintig jaar oud, maar het catchy refreintje en bijhorende gekke dansje zitten nog steeds in het collectieve geheugen. De zussen van Las Ketchup staan vanavond op het podium van de Foute Party van Qmusic. Fout of niet, het werd een hele dikke zomerhit die de ‘Lambada’ en ‘Macarena’ moesten doen vergeten. Dit is

Lees meer »

Na haar ontslag bij ‘Thuis’ duikt actrice Muriel Bats voor het eerst op in seizoensfinale van ‘Familie’

Tussen alle spannende momenten tijdens de seizoensfinale van ‘Familie’ dook ook een nieuw personage op: tante Georgine. Zij wordt vertolkt door actrice Muriel Bats (56), die eerder ook meespeelde in ‘Thuis’. Opmerkelijk, ook haar nichtje Samira in de VTM-reeks, gespeeld door Belinda Voorspoels, maakte enkele jaren geleden de overstap van ‘Thuis’ naar ‘Familie’.

Lees meer »

EXCLUSIEF. Spermadonor die 550 kinderen verwekte, reageert op Netflix-docu ‘The Man with 1.000 Kids’: “Ik ben geen monster”

De rechter legde hem een donorverbod op toen aan het licht kwam dat honderden kinderen werden verwekt met zijn zaad. Jonathan Meijer (42) is het onderwerp van de Netflix-docureeks ‘The Man with 1000 Kids’. Daarin getuigen enkele ouders over Meijers “onverzadigbare drang om zich zoveel mogelijk voort te planten”. “Die documentaire is pure sensatie”, reageert Meijer in een exclusief gesprek

Lees meer »

Omgeving jeugdlokalen op domein Tempelhof op Sint-Pieters (Brugge) is heraangelegd

In 2022 werden op het domein Tempelhof nieuwe jeugdlokalen geopend. Ondertussen werd ook de volledige omgeving vernieuwd. “Het domein kreeg een nieuwe toegang, fietsenstalling, overdekte ruimte en een open grasveld voor de vier jeugdbewegingen die er gevestigd zijn”, zegt schepen van Openbaar Domein Mercedes Van Volcem.
The post Omgeving jeugdlokalen op domein Tempelhof op Sint-Pieters (Brugge) is heraangelegd appeared

Lees meer »

CD&V Poperinge stelt lijst voor gemeenteraadsverkiezingen voor: “We hopen uiteraard weer de grootste partij te worden”

Zondag stelde CD&V Poperinge haar lijst voor de gemeenteraadsverkiezingen in oktober voor. Burgemeester Christof Dejaegher (50) trekt zoals verwacht de CD&V-lijst in de Hoppestad. Schepen Ben Desmyter (41, Krombeke) wordt lijstduwer.
The post CD&V Poperinge stelt lijst voor gemeenteraadsverkiezingen voor: “We hopen uiteraard weer de grootste partij te worden” appeared first on KW.be.

Lees meer »

“Warmte van gezin kunnen we nooit vervangen”: pleegkinderen komen (lange tijd) in ziekenhuis terecht door plaatstekort

Een kinderziekenhuis kan de warmte van een gezin nooit vervangen, terwijl dat net is wat een kind nodig heeft. Dat zegt professor en kinderarts Ann De Guchtenaere van het UZ Gent, dat net als andere ziekenhuizen af en toe pleegkinderen (lange tijd) opvangt door een groot tekort aan crisisopvangplaatsen. Concreet zoekt Pleegzorg Vlaanderen meer dan 400 zulke plaatsen voor dringende

Lees meer »

Zware klap voor Zelensky: “Oekraïne zal op NAVO-top te horen krijgen dat het momenteel te corrupt is om lid te worden”

Oekraïne zal op de NAVO-top begin deze maand in Washington vernemen dat het momenteel te corrupt is om lid te worden van de NAVO, wat een zware klap is voor Zelensky. De militaire alliantie zal Kiev om “aanvullende stappen” vragen om de corruptie in te dammen alvorens de gesprekken over lidmaatschap verdergaan, aldus een hooggeplaatste ambtenaar van het Amerikaanse ministerie

Lees meer »

“Steeds moeilijker om geen medelijden met Lukaku te krijgen”: buitenlandse pers hard voor “zieke Belgen” én bondscoach Tedesco

“Het EK zal België niet missen.” De buitenlandse pers is hard voor de prestaties van onze Rode Duivels tegen Frankrijk, en op Euro 2024 tout court. Ze stellen zich véél vragen. Waarom zo pover? En is dit nu echt het einde van deze generatie? Bovendien krijgt bondscoach Tedesco forse kritiek. “Had België hem niet gehaald omwille van zijn tactische kunde?

Lees meer »

OPROEP. Vertrek jij liftend op vakantie?

Het kost niets, het is sociaal, avontuurlijk en toch is liften helemaal uit de mode geraakt. Voor een fijn vakantie-artikel zijn we op zoek naar mensen die wel nog de duim opsteken en met onbekenden meerijden om op hun vakantiebestemming te geraken. Vertrek jij de komende dagen naar je droombestemming en wil je vertellen hoe het precies gaat aanpakken, welke

Lees meer »