Brugse beloften halen het van Genkse collega’s, Zulte Waregem rekent af met Seraing na dol slot

Zulte Waregem en Club NXT hebben beide op de derde speeldag van de Challenger Pro League een tweede zege van het seizoen geboekt. Zulte Waregem boekte een ruime 0-5-zege tegen Seraing dankzij een late hattrick van Zinho Gano. De Brugse beloften wonnen met 0-3 op bezoek bij Genk.

Met Seraing en Zulte Waregem stonden twee ploegen tegenover elkaar die afgelopen seizoen nog uitkwamen in de hoogste voetbalklasse. Dat beide teams ervaring hadden in 1A was vrijdagavond in het Stade du Pairay lang niet duidelijk.

Hattrick in negen minuten

Pas in de tweede helft begonnen de motoren te draaien. Ervaren man Jelle Vossen (48?) trapte Essevee op voorsprong vanop de stip.

Het duurde even, maar in het slot veegde Zulte Seraing alsnog helemaal weg. Ruud Vormer (81?) verdubbelde de score, de ingevallen Zinho Gano (84?, 89?, 90.+3?) zorgde met een late hattrick voor de forfaitscore.

Tweeling De Smet scoort

In een onderling belofteduel tussen Club NXT en Genk U23 kwamen de Bruggelingen als winnaar uit de bus. De beloftevolle spits Romeo Vermant, die al ervaring opdeed bij het eerste team van Club, was betrokken bij de eerste twee doelpunten.

Na een knappe dribbel bood hij eerst Lenn De Smet (12?) de 0-1 aan. Vlak voor rust trapte hij (45+1?) zelf de 0-2 tegen de touwen. Liam De Smet, tweelingbroer van Lenn, zorgde in het slot voor de 0-3-eindstand.

Zes punten

Zulte Waregem en Club NXT tellen nu zes punten en nestelen zich naast Lommel en Genk U23 aan kop van het klassement. Essevee wordt leider op basis van doelpuntensaldo.

The post Brugse beloften halen het van Genkse collega’s, Zulte Waregem rekent af met Seraing na dol slot is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

Nieuwe wet verbiedt kindhuwelijken in Sierra Leone

De president van Sierra Leone heeft dinsdag een wet afgekondigd die kindhuwelijken in het land verbiedt. In 2017 waren in het West-Afrikaanse land 800.000 meisjes jonger dan 18 jaar oud al getrouwd. De helft van was onder de 15, zo blijkt uit gegevens van VN-kinderrechtenorganisatie UNICEF.

Lees meer »

Tentoonstelling in Langemark katapulteert je terug naar Bakelandtstoet

Juni is in de aanloop van de Musical Bakelandt bezaaid met activiteiten en evenementen rond de legendarische struikrover. Van de Facebookactie ‘Waar is Ludovic?’ tot een expo over de tien Bakelandtstoeten. “Het is verrassend om jezelf terug te zien op foto’s van dertig à veertig jaar geleden”, zeggen samenstellers Luc Descamps en José Rondelez van het Bakelandtcomité.
The post

Lees meer »

Lingeriewinkel en Beobank in de Zwanestraat in Torhout

In het pand op de hoek van de Zwanestraat met de Putstraat (foto), waar een tijdje een fitnesszaak heeft bestaan, komt er vanaf half augustus een nieuwe lingeriewinkel.
The post Lingeriewinkel en Beobank in de Zwanestraat in Torhout appeared first on KW.be.

Lees meer »

KIJK. “Dit is onmenselijk”: youtuber IShowSpeed aangevallen in Noorwegen, fans trekken zijn haar uit en gooien met urine

De 19-jarige youtuber IShowSpeed, wiens echte naam Darren Watkins Jr. is, is woensdag in Oslo aangevallen op straat. Een grote menigte stond hem buiten een souvenirwinkel op te wachten. Toen hij naar de auto probeerde te lopen, werd er plotseling aan zijn haar getrokken en sprong een fan bovenop hem. Daarnaast kreeg hij ook urine over zich heen. Watkins noemt

Lees meer »

Oplichters slaan toe bij oudere mensen thuis in regio Torhout en doen zich voor als bankmedewerkers

Politiezone Kouter meldt dat ze verschillende aangiftes kreeg van vooral oudere slachtoffers, bij wie thuis een aanzienlijk geldbedrag werd ontfutseld. Woordvoerder Annemie Wittesaele maant aan tot waakzaamheid: “Noch medewerkers van Cardstop noch bankmedewerkers zullen aan huis komen!”
The post Oplichters slaan toe bij oudere mensen thuis in regio Torhout en doen zich voor als bankmedewerkers appeared first on KW.be.

Lees meer »

De Madams openen hun gezellige tuinbar in Beselare: “Genieten in mooie omgeving, met leuk gezelschap”

De passie voor het koken bracht Melanie De Coninck en Griet Opsommer samen. Het resulteerde in een foodtruck en een zomerbar die deze zomer de deuren opent in de Kruisbierboomstraat 9 in Beselare, vanaf vrijdag 5 juli.
The post De Madams openen hun gezellige tuinbar in Beselare: “Genieten in mooie omgeving, met leuk gezelschap” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Basisschool Klavertje Vier neemt afscheid van juffen Griet en Ria

Op het einde van het schooljaar wuifden de leerlingen van de gemeentelijke basisschool Klavertje Vier in Keiem twee juffen uit met een lange staat van dienst. Juf Griet nam afscheid na een carrière van 41 jaar in het onderwijs, juf Ria heeft er 39 jaar opzitten.
The post Basisschool Klavertje Vier neemt afscheid van juffen Griet en Ria appeared

Lees meer »

Welke grasmat? Zeg gerust ‘weide’ tegen speelveld van Eendracht Aalst: “De situatie in het Pierre Cornelisstadion is absurd”

Nee, er zal niet meteen gevoetbald kunnen worden in het Pierre Cornelisstadion. De thuisbasis van Eendracht Aalst ligt er momenteel wel heel belabberd bij. Het gras is er — net zoals op jeugdcomplex Zandberg — al lange tijd niet gemaaid. Het lange gras waait er lustig mee met de wind. Een rondgang door het stadion levert nog wel meer vreemde

Lees meer »