Toch slecht nieuws: dove keeshond Zara (10) wordt onwel na adoptie en moet spuitje krijgen

Een nieuwe warme thuis voor doof keeshondje Zara in Menen. Het zag er zo goed uit, maar het mocht niet zijn. De tienjarige hond kreeg net na de verhuizing namelijk last van hartfalen. Het beestje zal nu een spuitje krijgen.

De tranen die Conny Manssens uit Menen liet nadat ze haar tienjarige hondje Zara moest afgeven aan haar nieuwe baasjes zijn nog niet droog of er is nog meer verdriet. Het dove keeshondje was negen maanden voordien bij haar gedropt. Omdat ze al twee hondjes – twee 17-jarige maltezers – had, mocht ze er geen extra houden. Daarom dreigde een uithuiszetting.

Plots onwel

Die kon ze dus uiteindelijk vermijden. Na een noodkreet in de krant vond ze een koppel uit Menen bereid het hondje in huis te nemen. Woensdagmiddag vond de verhuizing plaats, maar diezelfde dag nog kreeg ze plots telefoon. “Zara was onwel geworden”, vertelt ze snikkend. “Ze had een blauwe tong, schuimbekte, was kortademig en moest overgeven.”

Toch spuitje

De kersverse baasjes trokken snel naar Conny die ermee naar de dierenarts ging. “Blijkt nu dat ze een hartfalen heeft. Ze had daar nooit last van gehad, dus ik denk dat de stress van het verhuizen er voor iets zal tussen zitten. Ze heeft nu nog bij mij geslapen, maar uiteindelijk zal ze een spuitje moeten krijgen.”

Opnieuw een trauma voor de onfortuinlijke Conny. “Ik ben ergens nog content dat ze negen mooie maanden had bij mij. Het enige dat ik nu nog kan doen is haar de mooiste dag van haar leven bezorgen. Ik ga om soepvlees en zal haar lievelingseten bereiden. Dan komt de dierenarts naar hier. Ik wil er zeker bij zijn als ze haar laatste adem uitblaast.”

The post Toch slecht nieuws: dove keeshond Zara (10) wordt onwel na adoptie en moet spuitje krijgen is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

Tweede alzheimermedicijn goedgekeurd in de VS

Het Amerikaanse farmabedrijf Eli Lilly heeft in de Verenigde Staten toestemming gekregen van toezichthouder FDA om een nieuw alzheimermedicijn op de markt te brengen. Het gaat om het tweede goedgekeurde medicijn dat de progressie van de slopende hersenziekte vertraagt.

Lees meer »

Orbán ontmoet president Poetin in Moskou voor omstreden gesprek over oorlog in Oekraïne: “Vrede komt er niet zomaar, je moet ervoor werken” 

De Hongaarse premier Viktor Orbán heeft in Moskou met de Russische president Vladimir Poetin over de oorlog in Oekraïne gesproken. Orbán heeft het over een "vredesmissie", maar het bezoek stuit op heel wat kritiek bij Europese leiders. Zij benadrukken dat de Hongaarse premier niet kan spreken in naam van de Europese Unie, zelfs niet nu Hongarije voorzitter is van de

Lees meer »

Onderzoeksrechter houdt drie jonge Franse autodieven aan die op heterdaad betrapt werden in Kortemark

De onderzoeksrechter in Brugge heeft drie jonge Franse autodieven van 20 en 26 jaar aangehouden op verdenking van poging tot diefstal van twee auto’s in Kortemark. De daders werden dinsdagochtend op heterdaad betrapt en in hun wagen werden blanco autosleutels gevonden. “Er wordt nu verder onderzocht voor wat de drie in aanmerking komen”, zegt Griet De Prest van het West-Vlaamse

Lees meer »

“Vlaamse leeuwen met handicap worden niet gelijk behandeld”: Actiegroep tekent present 10 juli

Op de Guldensporenviering in Kortrijk op woensdag 10 juli zal ook Actiegroep Recht op Ondersteuning aanwezig zijn. “Horen de Vlaamse onderhandelaars ons brullen en krijgen de 20.000 wachtenden eindelijk waar ze recht op hebben? Het regeerakkoord zal het uitwijzen”, klinkt het bij Youri Devlaminck.
The post “Vlaamse leeuwen met handicap worden niet gelijk behandeld”: Actiegroep tekent present 10 juli

Lees meer »

Allereerste Landbouwprijs voor oud-schepen Johan Vanysacker

De Landbouwraad van Langemark-Poelkapelle reikte de eerste Landbouwprijs uit aan Johan Vanysacker. De Bikschotenaar kreeg de prijs omdat hij als CD&V-schepen twintig jaar lang de belangen van de landbouw in de gemeente verdedigde.
The post Allereerste Landbouwprijs voor oud-schepen Johan Vanysacker appeared first on KW.be.

Lees meer »

“Ik zou het zo erg vinden als iemand hierin gelooft”: VTM NIEUWS-anker Cathérine Moerkerke over deepfake van haar die circuleert

Toch even schrikken voor VTM NIEUWS-anker Cathérine Moerkerke: op sociale media verschijnen beelden van haar waarin ze vertelt hoe een mobiele app je miljonair kan maken. Zulke deepfakes, bewerkt met artificiële intelligentie, komen steeds vaker voor en zijn gemaakt om je bankrekening te plunderen. Wie zit hierachter? En hoe herken je ze? Parketmagistraat Catherine Van De Heyning ziet een gevaarlijke

Lees meer »