Staatsbon neemt vliegende start, Van Peteghem kijkt naar banken: “Als er te weinig beweegt, dan komt er in december nieuwe staatsbon”

De Belgen springen massaal op de ‘Van Peteghem-bon’ om hun spaargeld eindelijk wat meer te laten renderen, veel meer dan op een spaarboekje in elk geval. Vanaf vanmorgen kan je intekenen en nu alleen al is er via de site van de overheid, meer dan 1,147 miljard euro opgehaald. Minister Van Peteghem (CD&V) geeft de laatste stand van zaken bij VTM NIEUWS en zegt dat “als er niets of weinig beweegt bij de banken”, een nieuwe staatsbon in december “een logisch gevolg” zal zijn.

Meer krantenkoppen in België

Tielt Classics Tour straks aan achtste editie toe

Op zondag 1 september staat de achtste editie van de Tielt Classics Tour gepland. De oldtimerrit is sinds 2016 een vaste waarde voor Tieltse oldtimerliefhebbers.
The post Tielt Classics Tour straks aan achtste editie toe appeared first on KW.be.

Lees meer »

Organisatie van de Ensors past reglement rond genderneutrale prijzen aan nadat er vorige editie geen enkele vrouw won

De organisatie van de Ensors heeft haar reglement herzien en aangepast nadat ze de afgelopen jaren veel kritiek kreeg. Ze maakten het evenement in 2022 genderneutraal, maar daardoor kon de afgelopen editie geen enkele vrouw een beeldje in de wacht slepen, wat voor veel boosheid en ongeloof zorgde. “Voor volgende editie zullen we de stemprocedure verfijnen”, klinkt het.

Lees meer »

Italiaanse duikers vinden 4 lichamen in gezonken zeiljacht onder wie Britse miljardair Mike Lynch en 18-jarige dochter

Duikers van de Italiaanse kustwacht hebben twee lichamen gevonden in het luxueuze zeiljacht Bayesian dat maandagochtend gezonken is voor de kust van Sicilië. Het gaat om de Britse miljardair Mike Lynch (59) en zijn 18-jarige dochter Hannah. Dat meldt Salvo Cocin van de Siciliaanse civiele bescherming volgens de Britse krant ‘The Telegraph’. Daarmee komt het dodental op drie. Reddingswerkers zouden

Lees meer »

Aalvlugge dribbelkont Samuel Mbangula (20, ex-Club Brugge) maakt indruk met goal en assist bij debuut voor Juventus

Een nieuw toptalent steekt zijn neus aan het venster. Bij zijn debuut voor de Italiaanse topclub Juventus was Samuel Mbangula meteen beslissend. De Brusselaar met Congolese roots bracht vijf jaar door in de jeugd van Club Brugge.
The post Aalvlugge dribbelkont Samuel Mbangula (20, ex-Club Brugge) maakt indruk met goal en assist bij debuut voor Juventus appeared first on

Lees meer »

LIVE VUELTA. Van Aert roert zich, maar raakt niet weg – Vansevenant ziet twee renners ontsnappen voorin

Overgangsrit met het nodige klimwerk in de Vuelta vandaag. De renners krijgen in totaal zo’n drieduizend hoogtemeters voor de wielen geschoven. De aankomst ligt op de Alto de las Abejas (9,3 km aan 4%). Ideaal terrein voor aanvallers en punchers dus. Wout van Aert probeerde meermaals mee te glippen in de vroege vlucht, maar dat lukte niet. Met Mauri Vansevenant

Lees meer »

De Spaanse macho is niet meer: één jaar na de kus van Luis Rubiales op de mond van Jenni Hermoso

Lang is geopperd dat het voetbal als eigenzinnige microkosmos buiten de samenleving stond. De ‘affaire-Rubiales’ heeft het tegendeel bewezen. Toen de ex-Spaanse bondsvoorzitter een spelersvrouw zonder toestemming een kus op de mond gaf, toonde een verontwaardigd Spanje dat de klassieke macho-cultuur in het land definitief verleden tijd is. Luis Rubiales (46): Back to the Future.

Lees meer »

Lichaam aangespoeld op strand in Blankberge

Dinsdagochtend is op het strand van Blankenberge een lichaam aangespoeld, ter hoogte van Karma Beach Bar. Dat schrijft Het Laatste Nieuws en bevestigt ook de politie.
The post Lichaam aangespoeld op strand in Blankberge appeared first on KW.be.

Lees meer »

Waarom geen videogesprek? Koning Filip neemt twee keer vliegtuig voor uurtje audientië met Bart De Wever

De verplaatsingen van koning Filip (64) trekken de aandacht. Volgens de Waalse krant ‘Sudinfo’ nam onze vorst voor zijn audiëntie met Bart De Wever twee keer het vliegtuig binnen een tijdsbestek van elf uur. Het gaat om korteafstandsvluchten die handenvol geld kosten, maar volgens onze royalty-expert Wim Dehandschutter is het logisch dat de koning op deze manier reist.

Lees meer »