Speelpleinwerking Eleba viert tiende verjaardag

Speelpleinwerking Eleba in Abele bestaat tien jaar en dat vieren ze. Met een vrij podium en een Eleba-café, blikken ze terug op tien mooie jaren speelpleinwerking. Met een opkomst van tussen de 40 en 70 kinderen per dag, is de speelpleinwerking Eleba alvast een schot in de roos.

De Abeelse mama’s zijn een groep geëngageerde mama’s die hun schouders zetten onder de speelpleinwerking. “De speelpleinwerking startte tien jaar geleden, maar had meteen een heel grote opkomst”, begint Stefanie Rubrecht, een van de mama’s, te vertellen. “De speelpleindeuren openen twee weken in juli en twee weken in augustus. Het aantal kinderen varieert: tussen de 40 en de 50 kinderen in juli en in augustus loopt dit op tot soms wel 70 kinderen. Het zijn niet enkel de kindjes uit Abele die de weg vinden naar de speelpleinwerking. Ook kinderen uit Poperinge en van net over de Franse grens komen naar Eleba. We krijgen het vertrouwen van de ouders en daar zijn we hen dankbaar voor.”

Spelen op twee locaties

“De mama’s werken achter de schermen en zijn de aanspreekpunten, maar een ploeg van een 16-tal animatoren staat dagdagelijks tussen de kinderen. We zijn fier op onze mooie ploeg enthousiaste jongeren. Zij maken samen met iemand van de mama’s het weekprogramma en zorgen voor een goeie voorbereiding. De speelpleinwerking gaat door op twee locaties: de kleuters zitten in de school, wat voor hen een vertrouwde omgeving is en tegelijk veel mogelijkheden biedt. De kinderen van zes tot twaalf jaar zitten in oc d’Hoge Schole. We zijn stad Poperinge dankbaar dat we op twee locaties kunnen werken, wat zorgt voor meer mogelijkheden en voor een minder drukke speelpleinwerking.”

Eleba-café

“De speelpleinwerking viert zijn tiende verjaardag met een aantal leuke activiteiten op de allerlaatste speelpleindag van deze zomervakantie. Om 17 uur is er een vrij podium van de Eleba-kids, gevolgd door een receptie. Vanaf 18.30 openen we het Eleba-café en blikken we terug op de voorbije tien jaar. Dat is ook het ideale moment om de initiatiefnemers van het eerste uur te bedanken. Sinds vorig jaar is niemand van de opstart nog actief, maar we vinden gelukkig wel telkens opvolgers. We zijn nu met zeven mama’s, maar een nieuwe enthousiaste mama of papa is zeker welkom. We zijn alvast heel trots op onze bloeiende speelpleinwerking in ons dorp”, voegt Stefanie er nog aan toe. (CB)

The post Speelpleinwerking Eleba viert tiende verjaardag is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

Ouders van verdronken Harmony (7) spreken voor het eerst: “Mijn zoon was bang van water. Waarom werd er niet op hem gelet?”

Met veel vraagtekens blijven ze achter. De ouders van Harmony Francis (7) uit Borgerhout weten nog steeds niet wat hun zoontje afgelopen donderdag precies is overkomen in het recreatiedomein De Mosten. Harmony, die niet kon zwemmen, verdronk die dag tijdens een schooluitstap in het meer. “Bij de telling moesten alle leerlingen op hun handdoek op het strand gaan zitten. Die

Lees meer »

De eerste beelden van Ruth Beeckmans als kwaadaardige koningin in ‘Sneeuwwitje’: “Dit doe ik voor kinderen die me te eng vinden”

Vanaf vandaag kan je in het Studio 100 Theater in Plopsaland De Panne naar de sprookjesmusical ‘Sneeuwwitje’ gaan kijken. Meer dan 25 jaar na de eerste voorstelling steekt Studio 100 deze klassieker in een nieuw jasje. Reporter Jarne strikte was erbij op de grote première en kon spreken met de hoofdcast. Bekijk het in deze nieuwe Showbits.

Lees meer »

Basisschool ’t Klavertje in Wenduine sluit schooljaar muzikaal af

In basisschool ’t Klavertje in Wenduine werd vrijdag al zingend de zomervakantie ingezet. De leerlingen van de derde graad componeerden een schoollied dat aan alle kinderen werd aangeleerd, en dat lied ging vrijdag in première onder het goedkeurend oog van vele ouders.
The post Basisschool ’t Klavertje in Wenduine sluit schooljaar muzikaal af appeared first on KW.be.

Lees meer »

“1 op 100 vindt dit hot”: campagne wil met vakantiekiekjes aandacht vragen voor problematiek kindermisbruik

Schijnbaar onschuldige vakantiefoto’s: een jongetje dat aan een ijsje likt of een meisje dat speelt met de tuinslang. Die beelden spelen de hoofdrol in een campagne van Stop it Now!, de organisatie die zich inzet voor de preventie van kindermisbruik en personen die vragen of bezorgdheden hebben rond seksuele gevoelens tegenover minderjarigen. Wat voor de meeste mensen volstrekt onschuldig lijkt,

Lees meer »

Orban vraagt Zelenski om na te denken over snel staakt-het-vuren, Oekraïense president wijst op “rechtvaardige vrede”

Viktor Orban heeft tijdens zijn bezoek aan Kiev de Oekraïense president Volodimir Zelenski gevraagd na te denken over een snel staakt-het-vuren dat de vredesbesprekingen zou kunnen versnellen. Dat heeft hij gezegd tijdens een gezamenlijk persmoment. Orban trok dinsdag naar Kiev om het met Zelenski te hebben over vrede tussen Oekraïne en Rusland, maar ook over actuele kwesties in de betrekkingen

Lees meer »

Na ‘Familie’ verbrak Silvia Claes zo goed als alle contact: voormalige actrice werkt nu in een bibliotheek

Waar blijven Trudy en Pierrot? Het is de vraag die menig ‘Familie’-fan zich stelt, nu duidelijk is welke personages een comeback maken in de seizoensfinale. Maar liefst vijf acteurs keren even terug, maar oudgedienden Silvia Claes (48) en Guillaume Devos (42) zijn nergens te bespeuren. Ze werden wel gevraagd, maar beiden hebben zo hun redenen om ‘Familie’ achter zich te

Lees meer »

Na einde van onderzoek plakt advocaat namen op robotfoto’s Bende van Nijvel: “Gelijkenissen zijn treffend”

Advocaat Kristiaan Vandenbussche, die de nabestaanden van de in Aalst vermoorde Georges De Smet bijstaat, is niet te spreken over “de capitulatie van het Belgische gerecht” in de zaak van de Bende van Nijvel. Hijzelf weigert de moed én het onderzoek op te geven. “Sinds 2017 ben ik mijn eigen onderzoek gestart met heel concrete sporen naar opdrachtgevers en uitvoerders”,

Lees meer »