Profwielrenner Jelle Wallays samen met vriendin Vé te zien in ‘Met Vier in Bed’: “Onze troef? Ontbijt van topsporter”

Profwielrenner Jelle Wallays (34) en zijn vriendin Vé David (31) houden sinds september 2019 B&B KOOON in Staden open. Het koppel zag daarmee een droom in vervulling gaan. Voor Jelle is het een ideale bliksemafleider van het drukke leven als wielrenner en voor Vé is het een perfecte combinatie met haar beroep als zelfstandig interieurarchitect. Volgende week is het koppel te zien in het VTM-programma ‘Met Vier in Bed’.

Voor zowel Jelle als Vé was het altijd al een droom om een B&B uit te baten. “Eigenlijk was het de bedoeling om ermee te starten na mijn wielercarrière”, opent Jelle, die momenteel actief is bij het Franse Cofidis, het gesprek. “Uiteindelijk werd die droom al in september 2019 werkelijkheid, toen we op zoek waren naar een investering en het pand naast dat van mijn ouders ineens te koop stond. We twijfelden niet en hebben er één grote B&B van gemaakt.”

Sociaal contact

“Als zelfstandig interieurarchitect doe ik hoofdzakelijk freelancewerk voor schrijnwerkers en architecten”, pikt Vé, die de gastvrouw is van de B&B, in. “De combinatie van beide jobs is zeker haalbaar, maar vooral erg leuk. Vooral de afwisseling tussen horeca en interieur bevalt me enorm. Ik heb vroeger altijd een vakantiejob gedaan in een restaurant aan de kust. Werken in de horeca spreekt me dus wel aan, maar ik heb er nooit mijn hoofdberoep van willen maken. Vooral het sociaal contact vind ik leuk, en ik merk nu dat dit ook bij Jelle een grote drijfveer is. Ook hij is zeer sociaal en slaat graag een babbeltje met de mensen. Ik voel alleszins dat hij met plezier een grotere rol in de B&B op zich zal nemen na zijn wielercarrière.”

Nooit alleen thuis

B&B KOOON telt drie ruime kamers met telkens een eigen badkamer. “Bij ons staat kwaliteit boven kwantiteit. Jelle en ik wonen ook in de B&B, waardoor het ontbijt zich afspeelt in de keuken en de living een gemeenschappelijke ruimte is. Dat was een bewuste keuze: het is algemeen geweten dat je als partner van een wielrenner immers vaak alleen thuis zit. Zo is dat ‘probleem’ ook weer van de baan”, lacht ze.

De B&B van Jelle en Vé is gelegen in het rustige Staden. Een absolute troef, klinkt het bij beiden. “We zijn centraal gelegen in West-Vlaanderen. Dat maakt het interessant voor uitstapjes overdag, maar ’s avonds keren onze gasten wel terug naar de rust. Een andere troef is ons ontbijt. We vinden het allebei zeer belangrijk dat de gasten rustig kunnen tafelen en we bieden ook gezonde alternatieven aan. Dat wordt zeker geapprecieerd, want velen zijn benieuwd naar wat een topsporter zoal eet als ontbijt. Dat laten we hen hier graag ontdekken.”

‘Met Vier in Bed’

Nadat VTM in 2019 de stekker uit Met Vier in Bed had getrokken, keerde het programma deze zomer toch terug. Al heel wat B&B’s passeerden ondertussen de revue en volgende week is B&B KOOON aan de beurt. “We hebben de makers van het programma zelf gecontacteerd”, doet Jelle het verhaal over hun deelname. “Aangezien ik niet vaak thuis ben, stelden we wel als voorwaarde om de opnames te plannen op een moment dat ik zeker aanwezig was.”

“We zijn gestart vlak voor de corona-uitbraak, waardoor we al vrij snel de deuren tijdelijk moesten sluiten. Hierdoor hadden we het gevoel dat de mensen ons vergeten waren. Toen bekend raakte dat Met Vier in Bed terugkwam, leek het ons een opportuniteit. Het is een uniek concept en de reclame die het oplevert, is uiteraard mooi meegenomen.”

Vé vult aan: “Bij de opstart hebben we niet veel aan prospectie gedaan. We hebben vooral onze eigen interpretatie van een B&B uitgewerkt zonder ons aan anderen te spiegelen. Dankzij het programma kennen we nu ook de mening van andere B&B-uitbaters en hebben we eens kunnen zien hoe het er bij hen aan toe gaat. Het was een leerrijke ervaring.”

verder uitbreiden

Wat de verdere ambitie voor B&B KOOON betreft zit het koppel op dezelfde golflengte. “Het is onze bedoeling om nog meer te groeien en nog wat uit te breiden. Wellicht is dat iets voor na mijn sportieve carrière. Nu ben ik einde contract, maar de besprekingen voor volgend jaar zijn volop aan de gang”, besluit Jelle.

B&B KOOON van Jelle en Vé is volgende week te zien in ‘Met Vier in Bed’ op VTM. Meer info over de B&B op www.kooon.be.

The post Profwielrenner Jelle Wallays samen met vriendin Vé te zien in ‘Met Vier in Bed’: “Onze troef? Ontbijt van topsporter” is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

Aantal nieuwe installaties bijna gehalveerd: zijn zonnepanelen nog wel een slimme investering? “Prijzen bereiken historisch dieptepunt”

In het eerste kwartaal van dit jaar werden in Vlaanderen bijna de helft minder zonnepanelen geïnstalleerd dan vorig jaar. Hoe komt dat? Zijn zonnepanelen nog interessant, nu de subsidies zijn weggevallen? Hoeveel kost een gemiddelde installatie tegenwoordig? Wat is de terugverdientijd? En hoe zal die de komende jaren evolueren?

Lees meer »

“Ik had het toen al moeilijk met mijn geaardheid”: Jitske Van de Veire en vader Peter in tranen tijdens gesprek over scheiding

Onderneemster Jitske Van de Veire (31) voert het meest eerlijke gesprek met haar vader Peter Van de Veire (52) in diens podcast ‘De zandloper’. Ze praat over haar kindertijd, de scheiding van haar ouders en hoe ze nu in het leven staat. “Ik neem het jullie niet meer kwalijk. Maar toen begreep ik niet dat mensen kinderen maken en niet

Lees meer »

Kevin De Bruyne over het boegeroep, zijn toekomst als Rode Duivel en zijn kinderen: “Gelukkig zaten zij niet in het stadion tegen Oekraïne”

Als aanvoerder van de Rode Duivels is Kevin De Bruyne (33) spaarzaam met woorden. Maar als hij iets zegt, dan wordt er geluisterd. Voor de clash met Frankrijk zet De Bruyne in een uitgebreid interview nog eens de puntjes op de i. Over zijn reactie op het boegeroep, Tedesco, Saoedi-Arabië, zijn toekomst en zijn grinta. Hello, this is your captain

Lees meer »

Kunstenfestival Watou 2024 geeft ruimte aan verbeelding: “Met hommage aan bezieler Gwij Mandelinck”

Dit weekend gaat de nieuwe editie van het Kunstenfestival Watou van start. Van 6 juli tot en met 1 september tonen kunstenaars en dichters tijdens Landscape of the Imagination de kracht van verbeelding op bijzondere plekken in het dorp en Kasteel De Lovie. Kunstenfestival Watou brengt ook een hommage aan dichter Gwij Mandelinck, de oprichter van Kunstenfestival Watou. Hij overleed

Lees meer »

“Haken is het nieuwe yoga”: nieuwe handwerkclub Wolle Bollen trekt naar kermis in Dentergem

Ingrid Vandamme, Petra Lobbens en Siska Spiesschaert hebben met De Wolle Bollen een eigen handwerkclub opgericht in Dentergem. Die komt maandelijks bijeen in woonzorgcentrum Mariaburcht. Nieuwe leden zijn altijd welkom. Komend weekend kan je ze uitzonderlijk aan het werk zien op de kermis van Oeselgem.
The post “Haken is het nieuwe yoga”: nieuwe handwerkclub Wolle Bollen trekt naar kermis

Lees meer »

Vermiste 85-jarige man na zoekactie dood teruggevonden in beek

De 85-jarige Michel Lion uit Koksijde, die afgelopen weekend vermiste raakte na een wandeltocht, is maandagochtend dood teruggevonden. Zijn lichaam werd door een politiehelikopter opgemerkt in een beek, een aantal kilometer van zijn woning. “Na onderzoek door een wetsdokter gaan we uit van een tragisch ongeval, er is geen tussenkomst van derden”, meldt het West-Vlaamse parket.

Lees meer »

Hotel B&B Geste d’Alice heeft een nieuwe uitbater

Het bekende hotel B&B Geste d’Alice in de Distellaan in Westende heeft nieuwe uitbaters. Kochar en Anni Karapetyan maken er meteen een gezellig hotel van, met heel wat mogelijkheden.
The post Hotel B&B Geste d’Alice heeft een nieuwe uitbater appeared first on KW.be.

Lees meer »

Roeselare is klaar voor Godelievefeesten

Op zondag 7 juli zijn er de jaarlijkse Godelievefeesten. Er staan opnieuw tal van activiteiten met de nodige animatie op het programma. Door de recente werken moest het stratenplan voor de rommelmarkt wat hertekend worden.
The post Roeselare is klaar voor Godelievefeesten appeared first on KW.be.

Lees meer »