Meer wetenschappen, minder Latijn: dit zijn de populairste diploma’s van het middelbaar onderwijs

Het aantal leerlingen dat in het secundair onderwijs de schoolbanken verlaat met een diploma wetenschappen op zak, is fors gestegen. Dat blijkt uit cijfers van Statistiek Vlaanderen. In het schooljaar 2021-’22 werd 29 procent van alle uitgereikte diploma’s in het aso in Vlaanderen behaald in de studierichting wetenschappen-wiskunde. In 2012-’13 was dat nog 24 procent. 

Meer krantenkoppen in België

Politie vindt stilstaande wagen met draaiende moter en dronken bestuurder slapend achter het stuur op Expressweg in Waregem

Met draaiende motor, lichten in werking maar wel in slaap achter het stuur. In die toestand kon een 50-jarige automobilist langs de Expressweg in Waregem aangetroffen worden. Hij bleek teveel gedronken te hebben.
The post Politie vindt stilstaande wagen met draaiende moter en dronken bestuurder slapend achter het stuur op Expressweg in Waregem appeared first on KW.be.

Lees meer »

Belgisch gezin met baby verrast door plotse overstroming in Italië, net op tijd gered waarna auto meegesleurd wordt door kolkende rivier

Een Belgisch koppel en hun dochtertje van drie maanden oud werden dit weekend in Italië verrast door het plots stijgende water van een kolkende rivier. Nadat reddingswerkers hen hadden gespot vanuit een helikopter, wisten brandweerlieden de ouders en hun baby op het laatste nippertje te ontzetten. Even later werd hun wagen genadeloos meegesleurd door de stroming.

Lees meer »

Ex-ICT’er van Brugs ziekenhuis naar rechter nadat hij ‘pikante’ beelden zoekt op computers van vrouwelijke collega’s: “Vertrouwen enorm geschonden”

Een 42-jarige man uit Zedelgem die lange tijd als ICT’er werkte in het Brugse AZ Sint-Jan moet voor de strafrechter verschijnen onder andere omdat hij de computers van zijn vrouwelijke collega’s hackte ‘om leuke privéfoto’s’ te kunnen stelen. Dat heeft de raadkamer in Veurne vandaag beslist. De man verschijnt wellicht in het najaar voor de strafrechter. “Wij stellen ons burgerlijke

Lees meer »

Celstraf en boete voor geladen wapen naast bed: “In een huis waar een 3-jarig zoontje rondloopt”

Bij een huiszoeking in het kader van een hormonendossier vonden speurders bij een 30-jarige man uit Harelbeke twee wapens en 154 hagelpatronen. Eén wapen bleek geladen en stond naast het bed. “Levensgevaarlijk”, vond de openbare aanklager. Het leverde de man een effectieve celstraf van 4 maanden en een boete van 1.600 euro op.
The post Celstraf en boete voor

Lees meer »