Marktrock Poperinge maakt zich klaar voor festivalweekend: “Plezant hoogtepunt van de zomer maken”

Marktrock Poperinge mag op vrijdag 25 en zaterdag 26 augustus de vakantieperiode afsluiten tijdens de 36ste editie. Op de affiche onder andere tributeband De Kreunaers 2.0, coverband Crystal Moon, #LikeMe, Belle Perez en Gers Pardoel.

De Grote Markt van Poperinge liep vorig jaar vol met 10.000 toeschouwers voor Regi, Metejoor, de KetnetBand, Les Truttes… Het werd een waanzinnige editie. “Cijfers als vorig jaar halen, is een utopie. Vorig jaar was een onbeschrijfelijke editie. Voor dit jaar verwachten we op vrijdag een iets drukkere afterworkparty. We zijn ervan overtuigd dat de Kreunaers en Crystal Moon voor een plezante vrijdagavond zullen zorgen”, zegt Bart Decrock, voorzitter Marktrock Poperinge.

“Voor de zaterdag verwachten we al van vroeg veel volk met #LikeMe en Pauline. Onze opener D:Zine heeft er alleszins ook enorm veel goesting in. We zijn ervan overtuigd dat Belle Perez – eens een nieuwe naam voor Poperinge – de brug kan maken naar de avond waar Gers Pardoel zal schitteren op het podium. Daarna hebben Level Six en dj F.R.A.N.K. de touwtjes in handen om er opnieuw een onvergetelijke editie van te maken”, vult ondervoorzitter Arne Vanhee aan.

Toegankelijk en plezant

“We mikken op vrijdag op een 2.000 bezoekers en op zaterdag een 8.000-tal. Eigenlijk plakken we daar niet graag cijfers op. We willen een breed toegankelijk en plezant hoogtepunt zijn van een fantastische zomer waarbij iedereen nog eens goed uit de bol kan gaan”, klinkt het bij Bart en Arne. “De productie van Regi Live van vorig jaar was één van de beste ooit in Poperinge. Onze klank- en lichtfirma heeft beloofd om er opnieuw een waar lichtspektakel van te maken. Dat mag als een mooi extraatje aanzien worden in combinatie met de sterke line-up.”

“Iedereen – van jong en oud – is welkom en daarop stellen we ook ons programma op af”

Gratis

“Het succes van Marktrock Poperinge is gelinkt aan het gevoel dat mensen bij Marktrock hebben. Marktrock staat al sinds jaar en dag gelinkt aan het vieren van het einde van de zomervakantie. Na de congés nog eens goed erin vliegen. Bovendien maken we het breed toegankelijk door ons gratis karakter. Iedereen – van jong en oud – is welkom en daarop stellen we ook ons programma op af.”

Toegang tot het festivalterrein kan via de Veurnestraat, hoek Gasthuisstraat – Grote Markt – Vlamingstraat en Guido Gezellestraat. “Qua parking raden we aan om zoveel mogelijk te voet of met de fiets te komen. Voor wie van wat verder komt, verwijzen we graag door naar de diverse parkings rondom de Grote Markt (Oudstrijdersplein, Burgemeester Bertenplein, Parking Maecke Blyde, Paardemarkt…).”

(Lees verder onder foto)

Deze editie zet de organisatie van Marktrock Poperinge in op duurzaamheid en pakt uit met herbruikbare bekers. © LBR/gf

Herbruikbare bekers

Nieuw dit jaar voor Marktrock Poperinge is het gebruik van herbruikbare bekers. De bezoekers kunnen bij het standje van de drankbonnetjes een jeton kopen die ingeruild kan worden voor een herbruikbare beker. “Bij een volgende consumptie dient deze beker ingediend te worden. In ruil krijgen ze een vers fris pintje in een nieuwe herbruikbare beker. Pils, kriek, wijn & Sint-Bernardus zullen in herbruikbare bekers geserveerd worden. Een herbruikbare beker zal aan de toog ingeruild kunnen worden tegen een jeton, wanneer er bijvoorbeeld overgeschakeld wordt naar een frisdrank.”

De herbruikbare beker of jeton kan terug afgegeven worden, waarbij de waarborg terug bezorgd wordt. Op vrijdag gebeurt dit in de twee togen die open zullen zijn. Op zaterdag zal er een apart inzamelpunt zijn.

Vrijdag 25 augustus – afterworkparty:

*17.30 uur: met dj T-Fort

*20.50 uur: De Kreunaers

*22.50 uur: Crystal Moon

Zaterdag 26 augustus:

*14.30 uur: D:Zine

*16.00 uur: #LikeMe

*17.30 uur: Pauline

*18.35 uur: Belle Perez

*20.35 uur: Gers Pardoel

*22.30 uur: Level Six

*00.20 uur: Dj F.R.A.N.K.

The post Marktrock Poperinge maakt zich klaar voor festivalweekend: “Plezant hoogtepunt van de zomer maken” is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

Myriem El-Kaddouri is nieuwe Kortrijkse stadsdichter: “Mijn poëzie is voor iedereen toegankelijk”

Het loopt goed voor Myriem El-Kaddouri (29). In 2023 werd ze West-Vlaams Poetry Slam-kampioen en sinds kort vind je haar eerste dichtbundel Hier ligt de waarheid in overdaad in de lokale boekenhandel. Kortrijk stelde de Heulse dichter onlangs aan als nieuwe Letterzetter van Kortrijk. Ze wordt mentor van een collectief van jonge woordkunstenaars en curator van het jaarlijkse woordkunstenfestival Memento.<br

Lees meer »

“Da’s flink schat!”: zware celstraf voor Oostendse moeder die speed snoof met 12-jarige dochter en vriendinnetjes

Zonder enige schroom voorzag Mieke W. haar amper 12-jarige dochter van speed en cannabis. De 46-jarige Oostendse deinsde er zelfs niet voor terug om samen met het meisje en haar minderjarige vriendinnetjes een lijntje te snuiven. Tot een gsm-filmpje haar de das omdeed. Nu krijgt de vrouw vier jaar cel. “Ze sleurde jongelui mee in een inferno van drugs”, aldus

Lees meer »

Deze legislatuur al meer dan twintig klachten over gemeenteraadsbeslissingen in Tielt: “Administratie verliest hier erg veel tijd mee”

In deze bestuursperiode zijn er bij het Agentschap Binnenlands Bestuur al 24 klachten binnengelopen over Tieltse gemeenteraadsbeslissingen. En dat leidt tot veel frustratie bij het schepencollege en bij de algemeen directeur. “Inhoudelijk hebben de klachten telkens weinig om het lijf, maar de administratie verliest er erg veel tijd mee.”
The post Deze legislatuur al meer dan twintig klachten over

Lees meer »

“De Romeo’s mochten alles, wij mochten geen andere acteerjobs aannemen”: waarom Trudy en Pierrot passen voor ‘Familie’-reünie

Waar blijven Trudy en Pierrot? Het is de vraag die menig ‘Familie’-fan zich stelt, nu duidelijk is welke personages een comeback maken in de seizoensfinale waarin de familiereünie van de Van den Bossches centraal staat. Maar liefst vijf acteurs keren even terug, maar de vlieger van oudgedienden Silvia Claes (48) en Guillaume Devos (42) ging letterlijk en figuurlijk niet op.

Lees meer »

Jani Peiren verkeert in supervorm

Jani Peiren, een 24-jarige militair, is in topvorm. Nadat hij vorige week maandag in het Oost-Vlaamse Ursel een avondwedstrijd bij de elite 2 solo won, kroonde hij zich zondag in Lierde tot Belgisch kampioen bij de elite 3.
The post Jani Peiren verkeert in supervorm appeared first on KW.be.

Lees meer »

Charlotte Sieben van slag nu Peter niet de papa van Louise blijkt in ‘Familie’: “Mama Trudy mag uitleg komen geven”

Meer dan 4.000 ‘Familie’-fans zakten donderdagavond af naar Kinepolis Antwerpen om als allereerste de grote seizoensfinale te bekijken. Onder een blakende zon konden ze vooraf de cast op de rode loper zien schitteren en met een beetje geluk zelfs een selfie scoren. Van Sandrine André (Veronique) en Caroline Maes (Mieke) tot Charlotte Sieben (Louise): de fans waren dolenthousiast om ze

Lees meer »

Jumbo-baas blijkt al sinds 2014 betrokken bij witwaspraktijken: ook bedrijfstop én familie waren op de hoogte

Ooit was hij één van de meest gevierde CEO’s van Nederland, maar in september moet hij toch voor de rechter verschijnen. Voormalig Jumbo-topman en mede-eigenaar Frits van Eerd wordt beschuldigd van grootschalig witwassen. Bij zijn arrestatie in 2022 uitten de bedrijfstop en zijn familie hun verbazing. Onterecht, zo blijkt nu: van Eerd werd al sinds 2014 verdacht in een vergelijkbare

Lees meer »

De Plattevissers uit Zwevegem mogen naar WK interclub in Slovenië

De Zwevegemse hengelclub De Plattevissers neemt deel aan het WK Interclub dat van maandag 22 tot en met zondag 28 juli in Slovenië plaatsvindt. Een 15-koppig team zal daar tien dagen aanwezig zijn, onder hen twee Roeselarenaars en één Ardooienaar.
The post De Plattevissers uit Zwevegem mogen naar WK interclub in Slovenië appeared first on KW.be.

Lees meer »

Forse daling afval op voorjaarsfestivals door herbruikbare bekers

Voorjaarsfestivals en -evenementen hebben door de invoering van herbruikbare bekers veel minder afval. Dat blijkt donderdag uit een monitoring van de Openbare Vlaamse Afvalstoffenmaatschappij (OVAM). “Evenementen produceren opmerkelijk minder afval, de opkuis verloopt vlotter en de terreinen blijven netter”, klinkt het.

Lees meer »