LIVE. Oppositie en meerderheid vliegen elkaar in de haren tijdens INEOS-debat: “Fake news”

Het Vlaams Parlement komt vervroegd terug uit vakantie om de regering te ondervragen in het INEOS-dossier. Welke beloftes zijn er gemaakt aan de chemiereus? Zowel de oppositie als de meerderheid willen helderheid krijgen. Vanaf 9.00 uur geven minister-president Jan Jambon (N-VA) en minister van Economie Jo Brouns (CD&V) tekst en uitleg.

Meer krantenkoppen in België

KIJK. Strippers, cowboyhoeden én Snoop Dogg: zo vierde Khloé Kardashian haar 40ste verjaardag

Khloé Kardashian kon haar ogen niet geloven wanneer ze de noten van ‘The Next Episode’ hoorde. Niemand minder dan Snoop Dogg staat op het podium om haar te verrassen voor haar 40ste verjaardag, met paaldansende strippers met cowboyhoeden. Een gepaste outfit, gezien het thema van het feest Dollywood was, geïnspireerd op het themapark van countryzangeres Dolly Parton.

Lees meer »

Er komt einde aan 14 jaar conservatief bewind in Groot-Brittannië: “Het VK zal anders voelen, daar ben ik van overtuigd”, reageert expert

14 jaar conservatief beleid heeft de Britten arm, ziek en boos gemaakt. En daarom gaan ze straks massaal stemmen voor oppositiepartij Labour. Volgens de laatste peilingen staat het Verenigd Koninkrijk een heuse politieke aardverschuiving te wachten. “De Britten willen verandering”, zegt correspondente Lia van Bekhoven. Maar zal die er ook komen? En is er een kans dat de Brexit wordt

Lees meer »

Twee jaar cel voor twintiger die moeder foltert met waterboarding na ruzie over avondeten: “Ze kwam in mijn comfortzone”

Na een ruzie over het avondeten sleurde M.S. (26) zijn moeder naar de badkamer, waar hij haar ‘waterboardde’ met een natte badjas. Pas toen hij merkte dat ze moeilijk ademde, hield hij op. Het was lang niet de eerste keer dat de twintiger zijn moeder te lijf ging. De rechter gaf hem twee jaar cel, waarvan de helft voorwaardelijk.

Lees meer »

Leefbaar Groot Kortemark gaat in beroep tegen nieuwe stortvergunning voor Silvamo

De actiegroep Leefbaar Groot Kortemark gaat in beroep tegen de verlenging van de stortvergunning die Vlaams minister Zuhal Demir afleverde aan het bedrijf Silvamo. “Met de nieuwe vergunning wordt de poort opengezet om vervuilde PFAS-gronden te storten”, hekelen actievoerders Tim Deweerdt en Wouter Onraedt..
The post Leefbaar Groot Kortemark gaat in beroep tegen nieuwe stortvergunning voor Silvamo appeared first

Lees meer »

Onderzoeksrechter houdt drie jonge Franse autodieven aan die op heterdaad betrapt werden in Kortemark

De onderzoeksrechter in Brugge heeft drie jonge Franse autodieven van 20 en 26 jaar aangehouden op verdenking van poging tot diefstal van twee auto’s in Kortemark. De daders werden dinsdagochtend op heterdaad betrapt en in hun wagen werden blanco autosleutels gevonden. “Er wordt nu verder onderzocht voor wat de drie in aanmerking komen”, zegt Griet De Prest van het West-Vlaamse

Lees meer »

Ze schuwen de aandacht, maar soms kan het niet anders: hoe de rijkste familie van Nederland weer alle controle overneemt in haar bedrijf

Na slechts drie jaar gewerkt te hebben als CEO van C&A, zal Edward Brenninkmeijer de rol overnemen van de Nederlandse Giny Boer. Ze was nog maar de tweede CEO ooit van het bedrijf die geen nakomeling is van de Brenninkmeijers, de familie achter C&A. En de familie blijkt liefst alles zelf zo goed mogelijk onder controle te hebben.

Lees meer »

Boete dreigt voor artsen die te veel antibiotica voorschrijven

Alle huisartsen die de afgelopen vijf jaar antibiotica hebben voorgeschreven, kregen deze week een brief van de ziekteverzekering (Riziv) in de brievenbus. Daarin staat hoe vaak ze de medicijnen hebben voorgeschreven, en of ze zich daarmee aan de richtlijnen hebben gehouden, zo staat zaterdag in De Standaard.

Lees meer »

Kjill Ampoorter (19) rijdt criterium voor eigen volk in Poperinge: “Veel bekende gezichten komen supporteren”

Op vrijdag 5 juli is er in Poperinge het avondcriterium, aan de vooravond van de kermis in de Hoppestad. Aan de start verschijnen enkele streekrenners, onder wie ook Kjill Ampoorter. De eerstejaarsbelofte en student zal voor het eerst deelnemen aan deze wedstrijd.
The post Kjill Ampoorter (19) rijdt criterium voor eigen volk in Poperinge: “Veel bekende gezichten komen supporteren”

Lees meer »