LIVE BELGIË-NEDERLAND (18u30, VTM 2). Red Lions over halve finale: “Oranje wordt andere koek”

Een eerste keer echt money time voor onze Red Lions op het EK hockey. De Belgische hockeymannen nemen het op tegen Nederland in de halve finale. De winnaar kijkt in de finale zondag Duitsland of Engeland in de ogen. In onderstaande liveblog zit u op de eerste rij om niets te missen in aanloop naar de match en de wedstrijd zelf. De match is ook live te volgen op VTM 2.

Meer krantenkoppen in België

Pleinen en parken Oostende worden uitgerust met nieuwe speeltoestellen: “Bouwen aan actieve omgeving”

Dankzij de restanten van de Oostendebonnen kregen verschillende speelterreinen en parken in Oostende niet enkel een opknapbeurt, maar werden er ook nog eens drie nieuwe speelpleinen geopend. De Stad investeerde om en bij de 50.000 euro in de vernieuwing van de speelplekjes.
The post Pleinen en parken Oostende worden uitgerust met nieuwe speeltoestellen: “Bouwen aan actieve omgeving” appeared first

Lees meer »

Nieuwe bodycambeelden tonen hoe Trump-schutter dood op dak wordt aangetroffen

De 20-jarige Thomas Crooks was op 13 juli verantwoordelijk voor de mislukte aanslag op Donald Trump tijdens een bijeenkomst in Pennsylvania. De man werd vlak na zijn poging doodgeschoten door de Secret Service. Pas vrijgegeven bodycambeelden, gemaakt door de politie van Butler County, tonen hoe de veiligheidsdiensten proberen uitzoeken wat er precies gebeurd is, terwijl ze naast het lichaam van

Lees meer »

Agent schopt overmeesterde man tot twee maal toe tegen het hoofd in luchthaven Manchester: “Stevige reactie nadat collega’s aangevallen werden”

Een Britse agent is in opspraak gekomen nadat hij een overmeesterde man tot twee maal toe tegen het hoofd schopte. De gewelddadige confrontatie vond deze namiddag plaats in de luchthaven van Manchester. De politie laat duidelijk verstaan dat de stevige reactie er kwam nadat drie collega’s aangevallen werden. Eén agente liep daarbij een gebroken neus op.

Lees meer »

“Kinderloze kattenvrouwen willen ons leven ellendig maken”: oude uitspraak van J.D. Vance duwt Republikeinse ‘running mate’ in defensief

De Republikeinse ‘running mate’ J.D. Vance ligt onder vuur vanwege een oude uitspraak, waarin hij beweerde dat "het land wordt geleid door een aantal kinderloze kattenvrouwen die zich ellendig voelen". Met die uitspraak verwees hij onder meer naar vicepresident Kamala Harris. De stelling lokt heel wat kritiek uit, onder meer van de bekende ‘Friends’-actrice Jennifer Aniston. Vance geeft aan dat

Lees meer »

Wilde achtervolging van Breda tot Antwerpen: politie houdt bestuurder aan en vindt 5-jarig kind in auto

In Antwerpen is zondagnacht een automobilist aangehouden na een wilde politieachtervolging. De dollemansrit begon in Prinsenbeek, een deelgemeente van Breda, op zo’n 60 kilometer van Antwerpen. De bestuurder reed onder meer over de vluchtstrook en haalde rechts in om uit de greep van de verkeerspolitie te blijven. Opvallend: er bleek een 5-jarig kind op de achterbank te zitten.

Lees meer »

Red Lion Arthur De Sloover en Red Panther Alix Gerniers, neef en nicht op de Spelen: “Arthur is eerder rustig op het veld, ik ben een furie”

Het hockeybloed gaat diep terug bij Red Lion Arthur De Sloover (27) en Red Panther Alix Gerniers (31). Grootvader Xavier Gerniers was in zijn jonge tijd al international, nu staan de kleinkinderen samen op de Spelen. Een interview met de twee internationals over zichzelf, een hockeygekke familie, de olympische droom en een belofte die in 2012 werd gemaakt.

Lees meer »

Grootste klimaatzaak ooit in Brazilië: veehouder krijgt boete van 47 miljoen euro voor ontbossen Amazonewoud

In Brazilië is de eigenaar van een groot veebedrijf veroordeeld tot een boete van 292 miljoen Braziliaanse real (ruim 47 miljoen euro) voor het toebrengen van schade aan het Amazonewoud. Hij moet het vernielde regenwoud ook proberen te herstellen. Het gaat om de grootste burgerlijke rechtszaak voor klimaatmisdrijven ooit in Brazilië. De uitspraak kan een precedent scheppen voor toekomstige rechtszaken:

Lees meer »

Indische dj Roop – die lesgeeft op plaatselijke Tomorrowlandschool – debuteert in Boom: “Mijn collega’s dachten dat ik gek was geworden”

Hij geeft al jaren muziekles op de Music & Arts School in Kolkata, en mocht z’n kunnen al etaleren op festivals in z’n thuisland. Maar een buitenlands optreden, laat staan een plekje op de affiche van Tomorrowland: die eer viel dj Roop nog niet eerder te beurt. Tot nu. De Tomorrowland Foundation haalde hem naar België, en liet hem tijdens

Lees meer »