Gezinsbond Kanegem wijkt voor smoefeltocht uit naar Aarsele door bouw ontmoetingscentrum

Op zondag 27 augustus organiseert de Kanegemse Gezinsbond voor de 28ste keer een smoefeltocht. Die brengt deelnemers uitzonderlijk niet tot in de uithoeken van Kanegem, maar wel naar Aarsele. “De bouw van het nieuwe ontmoetingscentrum dwingt ons uit te wijken.”

Het is intussen al een echte traditie geworden: elk jaar op de laatste zondag van augustus slaat de Gezinsbond van Kanegem aan het smoefelen. De smoefeltocht is een wandeling van ongeveer acht kilometer langs landelijke wegen. “Af en toe is er een smoefelstop met een hapje en een drankje”, vertelt Luc Vandenbroecke van de Gezinsbond.

Leuke zoektocht

“Deze keer bieden we de deelnemers een dessertbordje met koffie aan, fruit, een hoeve-ijsje, een aperitief met hapjes en ook een hoofdgerecht. Dat is warme beenham met frietjes en een drankje. We staken ook een leuke zoektocht in elkaar die je kan oplossen tijdens het wandelen.”

Uitzonderlijk trekt de Kanegemse smoefeltocht dit jaar niet door Kanegem, maar door Aarsele. In Kanegem wordt momenteel volop gewerkt aan een nieuw ontmoetingscentrum, waardoor de Gezinsbond zonder vertrek- en aankomstlocatie kwam te zitten.

Mooie stopplaatsen

“We zijn dus naar de buurgemeente getrokken en eerlijk gezegd is het wel eens leuk om vanuit Aarsele te werken. De meeste straten en wegels van Kanegem kennen we ondertussen van buiten, in Aarsele hebben we een volledig nieuw traject kunnen uitstippelen.”

“We konden een aantal mooie stopplaatsen voorzien, mooi gespreid over het parcours.” Ook dit jaar kan de Gezinsbond weer rekenen op een team van 20 medewerkers. “Zij zullen alle deelnemers vriendelijk ontvangen.” (LDW)

Kaarten zijn te verkrijgen via [email protected] of Luc Vandenbroecke (051 68 74 84). Volwassenen en jongeren ouder dan 12 jaar betalen 25 euro, kleuters en kinderen 15 euro. Gratis onder 2,5 jaar, maar inschrijven is verplicht. Vertrekken voor de smoefeltocht kan tussen 13.30 en 14.30 uur aan het JOC in Aarsele.

The post Gezinsbond Kanegem wijkt voor smoefeltocht uit naar Aarsele door bouw ontmoetingscentrum is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

Beernem neemt nieuwe noodwoning in gebruik

Sinds februari is de gemeente Beernem volle eigenaar van een extra doorgangswoning. Het pand zal dienen als noodwoning voor mensen die plotseling dakloos worden. “Dit is een goede zaak, maar de noodwoningen zitten allemaal vol”, reageert schepen van Sociale Zaken Vicky Reynaert (Vooruit).
The post Beernem neemt nieuwe noodwoning in gebruik appeared first on KW.be.

Lees meer »

“Nog op zoek naar een fietscompagnon”: Marc Van Ysacker fietst tijdens verbroederingsweekend naar het Duitse Staden

Ter gelegenheid van het verbroederingsweekend tussen het Duitse en het Vlaamse Staden, dat van 27 tot 29 juli plaatsvindt, fietst Marc Van Ysacker van Staden in België naar Staden in Duitsland en terug. Marc is evenwel nog op zoek naar een fietscompagnon.
The post “Nog op zoek naar een fietscompagnon”: Marc Van Ysacker fietst tijdens verbroederingsweekend naar het Duitse

Lees meer »

LIVE RODE DUIVELS. Witsel mee op trainingsveld daags voor clash met Frankrijk

Matchdag min één voor de Rode Duivels. Maandag wacht de clash met Frankrijk, momenteel wordt er getraind in het Team Base Camp in Freiberg, waarvan alleen het eerste kwartiertje niet gesloten is. Na de korte afreis naar Düsseldorf zullen om 17u45 bondscoach Tedesco samen met Orel Mangala de pers te woord staan in de Düsseldorf Arena. Ondertussen denkt Frans bondscoach

Lees meer »

11.000 fans feesten mee met Joost Klein op Genk on Stage tijdens eerste Belgische optreden na Songfestival: “Als ik ooit stop, is mijn laatste optreden in België”

De Europalaan in Genk werd voor één dag de Europapalaan en een extra groot festivalterrein voor 11.000 bezoekers, allemaal voor één man: Joost Klein. De Nederlander trad vandaag voor het eerst sinds zijn veelbesproken (bijna) deelname aan het Songfestival op in België. Genk on Stage, het gratis stadsfestival in Genk, kon Klein strikken en daar kwam véél volk op af.

Lees meer »

KIJK. Bevrijde Israëlische gijzelaar Noa Argamani (26) spreekt voor het eerst: “We moeten leren om lief te hebben in plaats van te haten”

De bevrijde Israëlische gijzelaar Noa Argamani heeft in een videoboodschap opgeroepen om de overgebleven gevangenen in Gaza niet te vergeten. Argamani liet voor het eerst publiekelijk van zich horen sinds ze op 8 juni gered werd door Israëlische strijdkrachten. De 26-jarige werd op 7 oktober door Palestijnse miitanten van Hamas ontvoerd van een muziekfestival, achterop een motor. De hartverscheurende beelden

Lees meer »

Flakka-gebruiker pleegt inbraak bij dokter in Poperinge en steelt… cactus

De drug flakka doet blijkbaar vreemde dingen met de gebruikers. De rechter van Ieper veroordeelde een twintiger tot 11 maanden voor onder meer een inbraak bij een arts in Poperinge. De druggebruiker ging er bij de dokter vandoor met een cactus.
The post Flakka-gebruiker pleegt inbraak bij dokter in Poperinge en steelt… cactus appeared first on KW.be.

Lees meer »

Dimitri Carpentier bundelt 143 gedichten in boek ‘Ik ben in alle straten’: “Sommige mensen hebben gedicht zelfs ingekaderd”

Zo’n 143 dagen lang zette Dimitri Carpentier een straat van Hooglede in de kijker. Nu bundelt Carpentier die 143 straatgedichten in het boek ‘Ik ben in alle straten’.
The post Dimitri Carpentier bundelt 143 gedichten in boek ‘Ik ben in alle straten’: “Sommige mensen hebben gedicht zelfs ingekaderd” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Advocaat-generaal die sjoemelde met examenvragen gearresteerd

De magistraat die begin maart in opspraak kwam omdat hij de vragen van het magistratenexamen gelekt had aan minstens twee kandidaten, is woensdag gearresteerd in zijn woning in Gits bij Hooglede. Advocaat-generaal C.B. (58) werd na verhoor vrijgelaten onder voorwaarden.
The post Advocaat-generaal die sjoemelde met examenvragen gearresteerd appeared first on KW.be.

Lees meer »

OPROEP. Vertrek jij liftend op vakantie?

Het kost niets, het is sociaal, avontuurlijk en toch is liften helemaal uit de mode geraakt. Voor een fijn vakantie-artikel zijn we op zoek naar mensen die wel nog de duim opsteken en met onbekenden meerijden om op hun vakantiebestemming te geraken. Vertrek jij de komende dagen naar je droombestemming en wil je vertellen hoe het precies gaat aanpakken, welke

Lees meer »