Een bloemetje voor Lien, de duivel-doet-al bij De Koutershotters

“Lien Delheye verdient een bloemetje”, meent Peter Declerck, trainer bij de G-ploeg De Koutershotters uit Kortemark. “Lien is onze secretaris en zorgt zowat voor alles binnen onze club. We kunnen altijd bij haar terecht.”

De Koutershotters is een voetbalploeg voor kinderen met een beperking, hetzij fysiek of mentaal zoals autisme. “Momenteel sjotten er 13 gastjes bij de ploeg, van alle leeftijden. Je kan er van je zesde al voetballen, zolang je wil. We hebben bijvoorbeeld ook spelers van 18 jaar. De trainingen zijn om de twee weken op zaterdagvoormiddag in de sporthal van Kortemark”, licht Lien (36) toe.

“Naast individuele oefeningen bij trainers Peter Declerck en Jari Deceuninck spelen de kinderen tijdens de trainingen matchkes onder elkaar. Er is geen competitiedrang, ze zijn al heel blij dat ze mogen voetballen.” Ook haar zoon Lars (12) voetbalt bij De Koutershotters. Zijn broer Daan (9) heeft het meer voor schaken. “Of Lars verdediger of aanvaller is? Geen idee, ik ken niet zoveel van voetbal”, lacht Lien. “Ik ben vooral bezig met de papierwinkel. De inschrijvingen, de verzekeringen, de subsidies…”

“De gastjes mogen hier voetballen zolang ze willen”

Lien is van opleiding regentes wiskunde, fysica en economie en werkt momenteel in het TOAH (tijdelijk onderwijs aan huis, red.). “Ik geef les aan kinderen die door ziekte thuis zitten”, licht Lien toe. “Weinig ouders weten dat ze recht hebben op 4 uren per week.”

In haar vrije tijd is Lien ook actief in het oudercomité van de plaatselijke basisschool waar haar zoontjes school lopen. Maar haar grote passie is lezen, vooral thrillers kunnen haar bekoren. Lien is dan ook geen onbekend gezicht in de bibliotheek van Kortemark. Ze engageert zich ook in de leesjury van de gemeente. “Kinderen moeten daarvoor acht boeken lezen en de beste kiezen. We organiseren ook activiteiten rond die boeken.” (mlt)

Wie interesse heeft in De Koutershotters, kan trainer Peter Declerck contacteren via [email protected].

The post Een bloemetje voor Lien, de duivel-doet-al bij De Koutershotters is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

De Panne erkend als Sportbedrijf

Het lokaal bestuur van De Panne kreeg de erkenning Sportbedrijf 2024-2025 om zijn inzet voor de gezondheid van alle werknemers door het stimuleren van sport en beweging.
The post De Panne erkend als Sportbedrijf appeared first on KW.be.

Lees meer »

Radio Vandewalle is weer in de ether op 96.7 FM

De zomerse stadsradio Vandewalle gaat vanaf zaterdag 13 juli weer in de ether. De tweede editie is twee weken lang dag en nacht te beluisteren en te herbeluisteren. Buurtbewoners, verenigingen en een pak vrijwilligers werken eraan mee. Op 23 juli komt Radio Rolarius nog een dag terug en wordt Radio Vandewalle gekaapt.
The post Radio Vandewalle is weer in

Lees meer »

Egbert Lachaert (46) is géén kandidaat om Open Vld te leiden, maar heeft wel veel ideeën: “We hebben te snel gezegd dat het oppositie wordt”

Egbert Lachaert (46) wil niet opnieuw voorzitter van Open Vld worden. Wie dan wel? Eén ding is voor hem al zeker: “Het kan maar lukken als het beeld niet meer bepaald wordt door de oude familieclans die de partij al veel te lang domineren.” De families De Croo, De Gucht en Dewael dus. Een uitgebreid interview over zijn plannen en

Lees meer »

Exitpoll voorspelt politieke aardverschuiving in Verenigd Koninkrijk: Labour haalt monsterscore, Tories lijden zware nederlaag

In Groot-Brittannië zijn de stembureaus voor de parlementsverkiezingen gesloten. De sociaaldemocraten van Labour hebben overtuigend de stembusgang gewonnen en 410 van de 650 zetels in het Lagerhuis binnengehaald. Dat blijkt donderdagavond uit een gezamenlijke exitpoll van de grote Britse media. De conservatieve Tories van premier Rishi Sunak worden afgestraft en stranden op 131 zetels. De Liberal Democrats behalen 61 zetels,

Lees meer »

Politieke aardverschuiving in Verenigd Koninkrijk: oppositiepartij Labour verplettert Conservatieven, premier Sunak biedt ontslag aan

Zoals verwacht vond vannacht een politieke aardverschuiving plaats in het Verenigd Koninkrijk. Nadat de rechtse Conservatives van huidig premier Rishi Sunak veertien jaar lang aan de macht waren, wint oppositiepartij Labour de Britse verkiezingen. En nog geen klein beetje. Nadat de exitpolls “een verpletterende overwinning” voorspelden, staat de partij van Sir Keir Starmer met nog 2 van de 650 zetels

Lees meer »

Hooggerechtshof VS geeft Trump deels gelijk: president gedeeltelijk immuun tegen vervolging Capitoolrellen. Trump: “Grote overwinning voor grondwet en democratie”

Het Amerikaanse Hooggerechtshof in Washington DC heeft met 6 tegen 3 geoordeeld dat Donald Trump deels presidentiële immuniteit genoot tijdens de bestorming van het Capitool in 2021. Een vonnis over Trumps vermeende beïnvloeding van de verkiezingen in 2020 vóórdat de Amerikanen in november naar de stembus gaan, lijkt daardoor steeds minder waarschijnlijk.

Lees meer »

Wannes (56) breekt wereldrecord ‘buddylopen’ in Gent: “Na 110 kilometer kwam de man met de hamer”

Doel bereikt: in 12 uur en 4 minuten liep triatleet en ultraloper Wannes Wylin maar liefst 100 kilometer rond de Watersportbaan in Gent met een buddy in een rolstoel. Dat is een wereldrecord. Met de sportieve krachttoer wil hij aandacht vragen voor Triple Challenge, de vereniging die pleit voor inclusief sporten. “Willen we begrip en leren omgaan met anders zijn?

Lees meer »

? “Philipsen krijgt nu nog meer de reputatie van bad boy”

De declassering van Jasper Philipsen in de zesde rit van de Tour zindert na. Ook ‘De Tour van Wuyts & Vlaeminck’ heeft het over het manoeuvre van de sprinter. “Een volkomen terechte declassering”, is het oordeel van Michel Wuyts. Voorts komt ook Remco Evenepoel zelf aan het woord op de dag van de eerste tijdrit. Slaat de wereldkampioen tijdrijden toe?

Lees meer »

Volgende week opnieuw zomers intermezzo? “Warme lucht die richting ons land trekt is niet noodzakelijk goed nieuws”

De komende dagen domineert een lagedrukgebied tussen IJsland en Schotland ons weer door regenzones naar West-Europa te sturen. Maar daar zou volgende week wel eens verandering in kunnen komen volgens verschillende weermodellen dankzij een hogedrukgebied. Betekent dit dat er een nieuw zomers intermezzo op komst is voor ons land? Krijgen we warm en droog weer of staat er ons iets

Lees meer »