Broers Henri en Edouard willen met Nomuss onze cocktailmarkt veroveren: “In 2024 willen we 100.000 flessen verkopen”

Edouard (26) en Henri Vindevogel (28) hebben een duidelijke missie. Met hun nagelnieuwe merk Nomuss gooien ze zich volledig op de cocktailmarkt. De mixer vormt de basis voor zowel alcoholische als ‘virgin’ drankjes en amper twee maanden na de officiële lancering loopt het verhaal al als een trein. “We hebben al meer dan 5.000 flessen aan de man gebracht”, klinkt het bij de Kortrijkse broers. “In 2024 willen we 100.000 flessen verkopen.”

Dat Edouard en Henri Vindevogel zich als ondernemer zouden ontpoppen, stond in de sterren geschreven. Als zonen van Yvan Vindevogel, die al decennialang onder andere in de farmasector actief is, kregen ze de microbe met de paplepel binnen.

Edouard heeft een masterdiploma burgerlijk ingenieur op zak en behaalde nog een master robotica aan UC Berkeley in de Verenigde Staten. Hij leidt de start-up Dilation, een bedrijf dat met artificiële intelligentie kwaliteitscontrole op voeding uitvoert.

Henri is master in de toegepaste economische wetenschappen en volgde aan diezelfde Amerikaanse unief een opleiding entrepeneurship. Hij is actief als investeringsmanager binnen de familiale Damier Group.

“Met onze cocktailmixer boek je forse tijdswinst en je hebt ook veel minder opruimwerk”

Nu slaan de broers de handen in elkaar om een gezamenlijk verhaal te schrijven: met CU Brands timmeren ze aan een bedrijf dat in de drankenwereld naam wil maken. “De naam verwijst naar het chemische element koper”, leggen ze uit.

“Een verwijzing naar Copperhead, het ginmerk dat onze vader in 2014 boven de doopvont hield en zo mee de ginhype in Vlaanderen katalyseerde.”

Na een verschil in visie met zijn zakenpartner trok Yvan Vindevogel zich uit het verhaal terug, nu stappen zijn zonen in zijn voetsporen. “De sector is gewoon té boeiend om links te laten liggen.” Met Lennert Van der Cruyssen en Florien Deleersnyder stappen twee ex-managers van Copperhead mee in het project van Henri en Edouard.

Vijf smaken

Nomuss is een innovatief product waarmee de broers de cocktailmarkt een boost willen geven. “Het is een cocktailmixer waarbij we ingrediënten, gemaakt op basis van biologische sappen, geconcentreerd combineren, vers in de flessen gieten en pasteuriseren. Die vormen het fundament om cocktails, mocktails en spritz-drankjes te bereiden.”

© JOKE COUVREUR

Vandaag zijn vijf smaken beschikbaar: de Basil Smash, Cosmopolitan, Margarita, Pornstar Martini en Sour. “Met een zesde smaak op komst: de Espresso Martini. Met onze vijf huidige smaken kan je, gecombineerd met de juiste alcoholische varianten, om en bij de veertig verschillende cocktails en mocktails op tafel toveren. Per vijf centiliter Nomuss voeg je evenveel (non-)alcoholische drank toe en klaar.”

De voordelen zijn dan ook legio, valt te horen. “We mikken in onze opstartfase in eerste instantie op de B2B-sector. Horecazaken die Nomuss in de barkast hebben, hoeven geen professionele barman in te huren en het is ook erg efficiënt.”

“Het aantal handelingen is beperkt, je boekt forse tijdswinst en je hebt veel minder opruimwerk. En het allerbelangrijkste: je serveert je klant een overheerlijke en correcte cocktail of mocktail. Want daar draait het om: het moet vooral lekker zijn.”

Maandenlang aan geschaafd

Nomuss werd midden juni gelanceerd, maar het proces startte al in oktober 2022. “We zijn niet over één nacht ijs gegaan, want alles moest kloppen. We hebben, samen met een gerenommeerd smaakexpert maandenlang aan de recepturen geschaafd, maar dachten ook grondig na over de look & feel. Nomuss – een samentrekking van de Engelse uitdrukking no muss, no fuss – moest eruit springen.”

“Zo zie je bijvoorbeeld op iedere fles welk soort glas je best gebruikt. Gebruiksvriendelijkheid staat bij ons voorop. Elke smaak werd ook uitvoerig getest door Ruben Patoor, zaakvoerder van de gereputeerde Gentse cocktailbar Fugazi. We onderwierpen hem zelfs aan blinde smaaktesten en hij heeft ons groen licht gegeven.”

Twee maanden na de lancering doet Nomuss het meer dan goed. “We hebben nu al ruim 5.000 flessen verkocht. En wat ons deugd doet: onze klanten plaatsen erg snel een nieuwe bestelling. Veelbelovend. Restaurant Calypso, aan de voet van het casino in Knokke, is bijvoorbeeld een goeie klant.”

CU Brands richt zich op de horecasector en evenementen, en wil nu ook particulieren warm maken voor Nomuss. “Via onze webshop kan je onze flessen voor amper 24,95 euro bestellen, op termijn willen we ook in de winkelrekken te vinden zijn. Momenteel bedienen we een zeventigtal bars en restaurants in Oost- en West-Vlaanderen, maar we willen olievlekgewijs groeien. Eerst de rest van Vlaanderen, maar we kijken ook naar het buitenland. In 2024 willen we afklokken op 100.000 verkochte flessen.”

Nomuss is het eerste kindje van CU Brands. “We willen ons gamma organisch laten groeien. Zo koesteren we plannen om een eigen vodka en lemon spritz op de markt te brengen. Maar ook die moeten uit het pak springen. Zo willen we onze stempel op de drankenwereld plaatsen.”

www.nomussmixxers.com

The post Broers Henri en Edouard willen met Nomuss onze cocktailmarkt veroveren: “In 2024 willen we 100.000 flessen verkopen” is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

“Fenomenale show van een rasechte legende vergezeld door een geweldige band”: dit was Bruce Springsteen in Werchter

Bruce Springsteen heeft voor het tweede jaar op rij zijn opwachting gemaakt op de wei van Werchter. Vorig jaar diende hij als afsluiter van TW Classic, dit jaar draaide het helemaal rond the Boss zelf. Thibault Christiaensen van Studio Brussel was erbij en werd naar eigen zeggen omvergeblazen door de performance. “Springsteen is niet van deze wereld. Wat een fenomenale

Lees meer »

Hawk Tuah-vrouw (23) doorbreekt stilte na wilde geruchten: “Mijn vader is helemaal niet boos”

De 23-jarige Hailey Welch, beter bekend als het Hawk Tuah-meisje, heeft een week na haar wereldberoemde video de stilte doorbroken. In haar eerste publieke interview maakt de jonge Amerikaanse korte metten met enkele wilde geruchten die de afgelopen dagen hardnekkig op sociale media circuleren. Ook onthult ze dat ze – sinds haar inmiddels legendarische woorden – de meest absurde aanbiedingen

Lees meer »

Spanje overleeft schoppartij en penaltydiscussie tegen Duitsland

Spanje plaatste zich als eerste land voor de halve finale van het EK na een bewogen wedstrijd waarin het eerst een schoppartij overleefde en daarna een cruciale handsbalbeslissing in zijn voordeel zag beslecht. Mikel Merino, een onbekende middenvelder van Real Sociedad, kopte de 2-1 tegen Duitsland in de verlengingen binnen.

Lees meer »

Paardenhoofd van 450 kilo pronkt na restauratie van twee jaar op dakterras van Paul (59) en Ariane (60): “We wilden er eerst een boom zetten”

Paul Van Marcke (59) en Ariane Van de Waeter (60) uit het Oost-Vlaamse Dendermonde hebben sinds afgelopen weekend een paardenhoofd op hun dakterras staan. Het koppel kocht het beeld tijdens een veiling op de Grote Markt, maar raakte snel beschadigd. Na een restauratie van twee jaar is het paardenhoofd nu afgewerkt met illustraties over de strijd tussen Aalst en Dendermonde.

Lees meer »

Gewezen politiecommissaris Edwin Christiaen (67) uit Ieper is overleden

In het Jan Yperman Ziekenhuis in Ieper is politiecommissaris op rust Edwin Christiaen (67) uit Ieper gestorven. Hij was een fiere gewezen rijkswachter en werd na de politiehervorming commissaris bij de zone Westkust. Edwin werd er directeur Operaties. Begin juli 2015 ging hij met pensioen
The post Gewezen politiecommissaris Edwin Christiaen (67) uit Ieper is overleden appeared first on

Lees meer »

Beelden tonen hoe hulpdiensten vrachtwagens in dijkbreuk rijden in de hoop het water tegen te houden: al 6.000 Chinezen geëvacueerd na dambreuk

In de centrale Chinese provincie Hunan zijn er grote overstromingen nadat een dijk het heeft begeven. Ondertussen is er al sprake van een breuk over een lengte van 226 meter. Het gaat om een dijk aan de oevers van het meer van Dongtin, een van China’s grootste zoetwatermeren. 6.000 inwoners moesten worden geëvacueerd. Volgense de staatstelevisiezender CCTV vielen er nog

Lees meer »