Bom in het Guldensporenstadion: Lars Montegnies tekent zijn eerste profcontract bij Anderlecht

Lars Montegnies is dé verrassing van de competitiestart: de zeventienjarige verdedigende middenvelder uit Lendelede verscheen op de eerste twee speeldagen van de Jupiler Pro League vanuit het niets in de basis van KV Kortrijk. Hij had niet eens een profcontract.

De nog frêle middenvelder, vorig seizoen aanvoerder van de U18, liet zich tijdens de voorbereiding opmerken in de uitgedunde A-kern van de Kerels. Nieuwe hoofdcoach Edward Still noemde hem toen zelfs zijn beste zes.

KV Kortrijk deed Montegnies snel een profcontractvoorstel. Maar daar gingen de speler en zijn entourage – zijn ouders en zijn zaakwaarnemer Hannes D’Hoop – niet meteen op in.

RSCA Futures

De voorbije weken viel links en rechts te horen dat het talent uit de KVK Jeugdacademie bij verschillende andere eersteklassers was aangeboden. En nu vernemen we uit goeie bron dat Montegnies kiest voor een vierjarig profcontract bij Anderlecht, waar hij dit seizoen bij de RSCA Futures in 1B zal uitkomen.

In het Guldensporenstadion betreuren ze dat er nooit een tegenvoorstel is gekomen. In het kamp van de speler vernemen we dat er is gekozen voor de beste ontwikkelingsomgeving voor Lars.

KV Kortrijk zal voor Montegnies alleen een opleidingsvergoeding krijgen.

The post Bom in het Guldensporenstadion: Lars Montegnies tekent zijn eerste profcontract bij Anderlecht is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

Twee duo’s werpen zich in de strijd om co-voorzitterschap Ecolo

Het duo Samuel Cogolati/Marie Lecocq en de tandem Marie-Colline Leroy/Gilles Vanden Burre strijden op 13 juli voor het co-voorzitterschap van Ecolo. Het team krijgt geen gemakkelijke taak. De Franstalige groenen zijn nog aan het bijkomen van hun verkiezingsnederlaag en hebben maar een paar weken om hun campagne voor de lokale verkiezingen in oktober op te starten.

Lees meer »

Spaanse kroonprinses Leonor slaat vleugels uit, tot afgrijzen van moeder: “Letizia verliest stilaan haar geduld”

De Spaanse kroonprinses Leonor (18) slaat haar vleugels uit. Volgende week gaat ze voor het eerst alleen op missie naar het buitenland, zonder begeleiding van haar ouders. Maar ook privé gaat de dochter van koning Felipe (56) en koningin Letizia (51) haar eigen weg. Van romantische reisjes naar New York, dansen in een nachtclub of uit de bol gaan bij

Lees meer »

Aftredend premier en nieuwe NAVO-baas Mark Rutte geeft afscheidstoespraak: “Let een beetje op elkaar, ik reken op u”

De Nederlandse aftredende premier en nieuwe NAVO-baas Mark Rutte heeft een afscheidstoespraak gegeven vanuit het Torentje, zijn kantoor in Den Haag. Rutte blikte terug op "meer dan 5.000 dagen" als premier en overloopt daarbij de mooiste en de moeilijkste dagen van de voorbije jaren. Tegelijk heeft hij een boodschap voor zijn opvolger: "Samen sta je sterker dan alleen".

Lees meer »

Kunstenaars en dichters treden weer in interactie met omgeving voor Kunstenfestival Watou

Van 6 juli tot en met 1 september tonen kunstenaars en dichters tijdens Landscape of the Imagination de kracht van verbeelding op bijzondere plekken in het dorp en Kasteel De Lovie. Kunstenfestival Watou brengt ook een hommage aan dichter Gwij Mandelinck, de oprichter van Kunstenfestival Watou. Ook een fietsroute, de poëziepodcast en Watou Live staan weer op het programma.

Lees meer »