Bertin Devos (64) van Containerdienst Devos in Poperinge plots overleden in eigen woning

In zijn woning is Bertin Devos (64) uit Poperinge plots overleden. Hij behoorde tot de oprichters van Containerdienst Devos die bekend stond voor een uitstekende service. Na veertig jaar werd het familiebedrijf eind vorig jaar overgenomen door Dekeyser. Helaas heeft Bertin niet lang kunnen genieten van zijn welverdiend pensioen.

‘Ineens is het gebeurd en wordt men door verdriet verscheurd. Hij had nog zoveel plannen in zijn leven, maar het is hem niet meer gegeven’, zo staat het bovenaan de rouwbrief. Op zijn veertiende begon Bertin als loonwerker, in dienst van zijn vader Albert. Devos Containerverhuur werd in 1973 opgericht door Albert Devos. Twee van zijn vier zonen, Bertin en Georges, namen de zaak over in 1977. Toen lag de focus uitsluitend op het ophalen van afval. In 1985 begon men met de containerdienst. Samen met zijn broer Georges stond Bertin aan het hoofd van de onderneming. Later maakte Georges’ echtgenote Josephine Viane ook deel uit van het familiebedrijf.

De firma is altijd gevestigd geweest op de Boescheepseweg. In een straal van 30 kilometer was men actief. Vader Albert overleed onverwacht aan een hartaderbreuk. In 2020 overleed ook zijn echtgenote onverwacht door een longtumor. De toekomst van het familiebedrijf zag er onmiddellijk anders uit.

Overname

De broers Bertin en Georges kregen voor de boekhouding hulp van Evelyne, de dochter van Georges en Josephine. Ze combineerde dat met haar job in het onderwijs. Ondertussen ging men op zoek naar een goede overnemer. En dat werd eind vorig jaar de firma Dekeyser. Na een loopbaan van maar liefst 45 jaar ging Bertin met pensioen. “Het was een mooie tijd en ik heb het graag gedaan, maar het is tijd om het wat rustiger aan te doen”, vertelde hij in december in Het Wekelijks Nieuws.

“Elke dag staat er een ronde op het programma en sta ik om 4 uur ‘s morgens op. Op dit moment hebben we 450 adressen. Sommige klanten zijn er al bij van het prille begin. Ik heb het altijd graag gedaan en werd ook graag gezien door onze klanten. Ik heb een mooie tijd gehad, maar het is tijd om wat te rusten.”

Bertin Devos was ongehuwd. Broer Georges en zijn echtgenote zijn beiden overleden. (EDB)

Een laatste groet in het Funerarium Demuys, Duinkerkestraat 143 in Poperinge, kan donderdag en vrijdag van 14.30 uur tot 19 uur.

De uitvaart vindt zaterdag 26 augustus om 10.30 uur plaats in de Onze-Lieve-Vrouwekerk in Poperinge.

The post Bertin Devos (64) van Containerdienst Devos in Poperinge plots overleden in eigen woning is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

Peperdure sokken, nieuwe sprinttrein en avondwerk voor mecaniciens: hoe Cavendish en Astana al hele jaar lang ‘geobsedeerd’ zijn door ‘Project 35′

‘Project 35′. Een naam die niet zou misstaan voor de ontwikkeling van een of ander nieuw superwapen, maar het is het grote plan dat Astana-Qazaqstan bedacht om Mark Cavendish (39) aan zijn zo gegeerde Tourrecord te helpen. De ploeg zette alles in wat het kon. Een nieuwe sprinttrein, peperdure sokken of mecaniciens die tot laat op de avond aan zijn

Lees meer »

KIJK. Raket wordt onbedoeld gelanceerd, en valt na enkele meters weer recht naar beneden met enorme explosie tot gevolg

Bij een motortest is een Chinese Tianlong-3-raket per ongeluk gelanceerd. Door een structureel probleem raakte de raket los van het lanceerplatform. De raket ging enkele meters de lucht in, maar viel dan weer recht naar beneden. De raket kwam neer in de bergen en veroorzaakte een grote vuurbol, maar niemand raakte gewond. Het bedrijf achter de raket, Space Pioneer, laat

Lees meer »

LIVE PORTUGAL-FRANKRIJK (21u). Mbappé over Ronaldo: “Hij is een legende, maar we hopen morgen te winnen” – Martínez: “Frankrijk is meer dan Mbappé”

Portugal kon zich tegen de Slovenen pas na strafschoppen plaatsen voor de kwartfinale op dit EK voetbal. De Fransen hadden een eigen doelpunt van Jan Vertonghen nodig om door te gaan naar de volgende ronde. Kunnen Mbappé en co doorstoten naar de halve finales of steken de troepen van Martínez daar een stokje voor?

Lees meer »

Voormalig geletruidrager Gilbert Desmet op 93-jarige leeftijd overleden

Gilbert Desmet is vannacht op 93-jarige leeftijd overleden. Desmet, sinds 2021 ereburger van Lichtervelde, was de oudste nog in leven zijnde geletruidrager. In zijn ganse carrière behaalde Smetje 101 overwinningen, zowel in eendagskoersen als in rittenkoersen.
The post Voormalig geletruidrager Gilbert Desmet op 93-jarige leeftijd overleden appeared first on KW.be.

Lees meer »

Novak Djokovic schendt dé gouden regel op Wimbledon… maar mag toch spelen

Technisch gezien illegaal. Novak Djokovic speelt op Wimbledon met een grijze kniebrace. Dat terwijl het reglement van het Londense grastoernooi zegt: “Deelnemers moeten gekleed zijn in bijna geheel witte outfit. Ook medische uitrustingen moeten indien mogelijk wit zijn.” De Serviër overtreedt dus de regels, maar krijgt tóch groen licht om te spelen.

Lees meer »

Nieuwe hondenloopweide aan uitkijktoren in Rumbeke: “Voorbode voor het grootste hondenloopbos van de provincie”

Stad Roeselare opende donderdag feestelijk een derde plekje waar honden vrij kunnen ravotten. De recreatieve zone aan de uitkijktoren aan het Sterrebos, die inmiddels werd verworven door de stad, werd uitgebreid met een hondenloopweide. “Een voorbode voor het grootste hondenloopbos van de provincie”, klinkt het.
The post Nieuwe hondenloopweide aan uitkijktoren in Rumbeke: “Voorbode voor het grootste hondenloopbos van

Lees meer »