W-Festival strijkt voor de derde keer neer aan Klein Strand in Oostende: “Dat zicht op zee blijft uniek”

Voor het derde jaar op rij strijkt het W-Festival neer op het Klein Strand in Oostende. Het festival brengt de bezoekers terug naar de jaren ’80. De organisatie kon ook nu weer enkele kleppers strikken. Zo staan onder andere Björn Again, de Village People, Nena, The Human League, Wet Wet Wet en Natalie Imbruglia er op het podium. “We verwachten zo’n 30.000 bezoekers”, zegt organisator Erik De Ridder.

Wie nog tickets wil voor het W-Festival in Oostende zal snel moeten zijn. Op zaterdag is het festival ondertussen helemaal uitverkocht. Voor vrijdag en zondag zijn er wel nog tickets beschikbaar, al is zondag al voor 98 procent uitverkocht en ook voor vrijdag ging ruim 90 procent van de tickets de deur al uit. Het bewijst dat de muziek van de jaren ’80 nog steeds erg populair is. W-Festival streek voor het eerst neer in Oostende in coronajaar 2020 en groeide in drie jaar tijd uit tot een topfestival aan de kust.

Zicht op zee

Het Klein Strand vormt net zoals de voorbije twee jaar het decor voor het festival. “Dat zicht op zee blijft uniek”, zegt organisator Erik De Ridder. “Net dat maakt dit festival zo speciaal, naast de muziek en de topoptredens natuurlijk. We zijn ondertussen al ruim een week bezig met de opbouw en we staan er telkens van versteld welke taferelen we hier te zien krijgen. Fantastisch is dit.”

De voorbije jaren kwamen onder andere The Jacksons, Ronan Keating en heel wat andere topartiesten uit de jaren ’80 en ’90 langs. En ook nu werd weer voor een fantastische line-up gezorgd. “Op het hoofdpodium krijgen we opnieuw heel wat topartiesten met daarbij enkele die ook de voorbije jaren al ons podium mochten sieren”, gaat het verder. “Zo krijgen we vrijdag onder andere de Village People die met hun Y.M.C.A. een wereldhit scoorden, maar ook de ABBA tribute band Björn Again. Op zaterdag krijgen we onder andere The Human League – bekend van de hit Don’t you want me -, Nena – bekend van 99 Luftballons – en Wet Wet Wet. Zondag wordt het festival afgesloten met onder andere Natalie Imbruglia, The Cardigans.”

Geen hoofdpodium, maar overdekte tent

De grootste verandering dit jaar is dat het hoofdpodium geen open podium meer is, maar een overdekte tent. “Dat geeft het weer de kans niet om roet in het eten te gooien”, duidt De Ridder.

“Op uitdrukkelijke vraag van het publiek hebben we ook een tweede podium. De Bat Cave Stage herbergt de new wave & underground acts van vroeger en nu. We geven ook extra aandacht aan toegankelijkheid. We voorzien een houten planken weg zodat alle delen van het festival toegankelijk zijn voor rolstoelgebruikers. Er zijn bovendien voldoende toegankelijke sanitaire voorzieningen op het terrein en er is een rolstoelpodium. We zijn daar vrij uniek in. Bovendien mag elke persoon met een rolstoel een begeleider meebrengen, gratis. Het brengt een grote kost met zich mee. Zeker op het strand is het niet evident, maar we slagen er wel in.”

De prijzen voor een dagticket starten aan 69 euro. Voor een combiticket starten de prijzen vanaf 199 euro. Tickets zijn te verkrijgen via www.w-festival.com.

The post W-Festival strijkt voor de derde keer neer aan Klein Strand in Oostende: “Dat zicht op zee blijft uniek” is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

Dramatisch voorjaar voor Belgische kledingwinkels

De Belgische kledingwinkels hebben er het slechtste jaar­begin op zitten sinds 2011. Op de covidjaren 2020 en 2021 na lag het verkoopvolume in het eerste kwartaal op het laagste peil in 13 jaar. Pluspunt voor de consument: de koopjesperiode belooft maandag meteen met stevige kortingen van start te gaan.

Lees meer »

Zij-instromer Corine blikt terug op eerste schooljaar als directeur: “Samenleving moet de kracht voelen van goed onderwijs”

Voor Corine Versteylen (50), die vroeger als marketingdirecteur werkte in de Vlerick Business School, zit het eerste schooljaar als schooldirecteur erop. Op 1 september startte ze de gloednieuwe Jezuïetenschool in het Brusselse Sint-Jans-Molenbeek op. VRT NWS volgde haar een jaar lang in haar nieuwe avontuur. Was haar nieuwe job wat ze ervan verwachtte? En hoe kijkt ze terug op dat

Lees meer »

Bomenaar Thierry (53) zag Joe Biden enkele uren na felbesproken debat: “Daar liep een president over de tarmac”

Enkele uren na het veelbesproken debat tussen een verwarde, stotterende Joe Biden en zijn zelfverzekerde opponent Donald Trump, stond uitgeweken Bomenaar Thierry Wernaers (53) oog in oog met de Amerikaanse president. Dat leek een heel andere Biden te zijn. “Op enkele meters afstand van me stapte een zelfverzekerde president rond”, zegt Thierry, die als ‘delegate’ is uitgekozen om Biden officieel

Lees meer »

Gerechtspsychiater Paul Lodewyck zwaait na veertig jaar af: “Met iemand als Alexander Dean zie ik het niet meer goed komen”

Na ruim veertig jaar in opdracht van het gerecht in het hoofd te hebben gekeken van moordenaars, brandstichters, verkrachters, agressievelingen en andere criminelen, gaat psychiater en criminoloog Paul Lodewyck (75) met pensioen. “Welke les ik trek uit veertig jaar forensische psychiatrie? Dat de mens potverdorie een ingewikkelde maar fascinerende constructie blijft.”
The post Gerechtspsychiater Paul Lodewyck zwaait na veertig

Lees meer »

Ben jij een hobbytuinier met een hart voor de natuur? Word Tuinranger

Op vandaag telt Kortrijk 10 tuinrangers die op een jaar tijd maar liefst 155 tuinbezoeken aflegden en adviezen opmaakten om inwoners te helpen hun tuin om te toveren tot een groen en biodivers paradijs. Op 9 juli organiseert de stad een infomoment voor nieuwe tuinrangers om het team extra te versterken.
The post Ben jij een hobbytuinier met een

Lees meer »

Nabestaanden boos na stopzetten onderzoek Bende van Nijvel: “Mij maak je niet wijs dat ze na al die jaren niets gevonden hebben”

Verschillende nabestaanden van slachtoffers van de Bende van Nijvel voelen zich in de steek gelaten nu het onderzoek officieel wordt afgesloten. Ze weigeren te geloven dat alles in het werk is gesteld om de daders te vinden. “Er zijn dingen doodgezwegen die het daglicht niet mochten zien”, zegt Ingrid Mulder, die haar zus verloor bij de aanslag op de Delhaize

Lees meer »

81 kostuums, 22 liedjes en véél wafels met slagroom: achter de schermen van musical ‘Sneeuwwitje’

Vijfentwintig jaar na de première keert de allereerste musical van Studio 100 terug naar het toneel. Meer dan honderd crewleden hebben de afgelopen maanden hard gewerkt om ‘Sneeuwwitje’ opnieuw tot leven te wekken. Wij namen een kijkje achter de schermen met producer Lore Hias, regisseur Stefan Staes en acteur Manu Van Acker. “Alles wordt gebudgetteerd, tot elk broodje en elke

Lees meer »

Zoek het verborgen leven van Pinkies in Vloethemveld

De gemeentebesturen van Jabbeke en Zedelgem lanceren deze zomer een nieuwe gezinszoektocht in het Vloethemveld. “Tijdens deze twee uur durende zoektocht gaan we op zoek naar de verborgen levens van de Pinkies. Deze minimensjes zijn niet groter dan een pink en leven in het bos”, nodigt projectcoördinator Eva Vanhuyse uit.
The post Zoek het verborgen leven van Pinkies in

Lees meer »