Verloederde jaagpad langs de IJzer wordt deze week nog gemaaid

Het verloederde jaagpad langs de IJzer bij Poperinge en Ieper wordt deze week gemaaid.

Dat vernam gedeputeerde Jurgen Vanlerberghe (Vooruit) uit Poperinge. De werken gebeuren door een aannemer uit Veurne. De Vlaamse Waterweg nv had de overeenkomst met het Vlaams Agentschap voor Natuur en Bos voor het beheer van het jaagpad enkele jaren geleden stopgezet in afwachting van een overeenkomst met de provincie, die zal instaan voor het beheer na de aanleg van een vernieuwd jaagpad. Maar voor die heraanleg moet opnieuw een vergunning worden aangevraagd.

Onlangs staken enkele buurtbewoners zelf de handen uit de mouwen om het hoog opgeschoten onkruid te maaien op een stukje van het kilometerslange jaagpad. Op een aantal plaatsen is het pad niet meer toegankelijk door de plantengroei. (TP)

The post Verloederde jaagpad langs de IJzer wordt deze week nog gemaaid is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

Meer dan 4.000 stuwdammen in VS dreigen te bezwijken

De Verenigde Staten beschikken over zo’n 90.000 stuwdammen, waarvan meer dan 4.000 in een zorgwekkend slechte staat verkeren. De problematiek kwam vorige week weer ter sprake toen een dam in Minnesota bezweek na enkele dagen hevige regenval, waardoor een nabijgelegen huis werd verwoest.

Lees meer »

Als niet de zon, maar bosbranden jouw vakantiebestemmingen verhitten: dit zijn je rechten

Als gevolg van de bloedhete temperaturen woeden er opnieuw bosbranden in Athene, op de Griekse eilanden Kos en Chios en in delen van Turkije. Maar kunnen je vakantieplannen hierdoor ook in rook opgaan? Wie bepaalt of er wordt afgereisd? En dekt een annulatieverzekering wel de kosten als je thuisblijft? Enkele experten geven antwoord. “Het gaat enkel in zeer uitzonderlijke gevallen.”

Lees meer »

Zware klap voor Zelensky: “Oekraïne zal op NAVO-top te horen krijgen dat het momenteel te corrupt is om lid te worden”

Oekraïne zal op de NAVO-top begin deze maand in Washington vernemen dat het momenteel te corrupt is om lid te worden van de NAVO, wat een zware klap is voor Zelensky. De militaire alliantie zal Kiev om “aanvullende stappen” vragen om de corruptie in te dammen alvorens de gesprekken over lidmaatschap verdergaan, aldus een hooggeplaatste ambtenaar van het Amerikaanse ministerie

Lees meer »

“Pijnlijk en moeilijk te beschrijven”: huilende Jasper Stuyven bijzonder ontgoocheld nadat hij op één kilometer van unieke ritzege gegrepen wordt

Balen voor Jasper Stuyven (32). Vanuit de kopgroep versnelde hij op elf kilometer van de finish. Zijn eerste ritzege in de Tour leek zo goed als binnen, maar in de slotkilometer werd hij alsnog gegrepen door zijn medevluchters. De ontgoocheling was bijzonder groot na de finish. Stuyven snikte minutenlang op z’n stuur.

Lees meer »