Vanavond eerste Republikeins debat in VS, maar heeft dat wel zin nu Donald Trump niet meedoet?

Donald Trump ligt zo ver voor in de peilingen dat hij het niet nodig vindt om vanavond deel te nemen aan het eerste televisiedebat tussen de Republikeinse presidentskandidaten. Vraag is of hij ongelijk heeft: kan iemand hem nog wat maken?

Meer krantenkoppen in België

Burgemeester van Moorslede Ward Vergote geschorst na belangenvermenging

Vlaams minister van Binnenlands Bestuur Gwendolyn Rutten (Open VLD) heeft de burgemeester van Moorslede Ward Vergote (Partij Visie) geschorst tot het einde van zijn bestuursperiode. Vergote werd vorig jaar veroordeeld voor belangenvermenging. Die feiten ziet minister Rutte als een grove nalatigheid waardoor hij zijn ambt niet kan verderzetten.

Lees meer »

Voormalig N-VA’er Hugo De Bondt krijgt verkiesbare plaats op Brugse VB-lijst

Keert Hugo De Bondt (76) terug naar de Brugse gemeenteraad, zij het als vertegenwoordiger van een andere partij? Jarenlang zetelde hij voor N-VA, nu plaatst het Vlaams Belang de gewezen politicus op een verkiesbare plaats voor de Brugse gemeenteraadsverkiezingen.
The post Voormalig N-VA’er Hugo De Bondt krijgt verkiesbare plaats op Brugse VB-lijst appeared first on KW.be.

Lees meer »

Braziliaanse oud-president Bolsonaro aangeklaagd voor witwassen en ontvangen van geheime diamanten

De voormalige president van Brazilië, Jair Bolsonaro, wordt door de federale politie beschuldigd van witwassen van geld en criminele betrokkenheid bij geheime diamanten die hij tijdens zijn ambtsperiode uit Saoedi-Arabië heeft ontvangen. Dit is de tweede juridische procedure tegen de extreemrechtse politicus sinds zijn aftreden. In maart werd hij al aangeklaagd van het vervalsen van zijn COVID-vaccinatiecertificaat.

Lees meer »

Gaëlle Nierynck gaat voor Westerlo voetballen: “Een heel mooi project”

Gaëlle Nierynck neemt na drie jaar afscheid van KAA Gent en gaat komend seizoen voor Westerlo in de Super League voetballen. De hardwerkende middenveldster tekende er een contract voor twee jaar. “Het is een ploeg in bloei. Ze willen investeren in het vrouwenvoetbal en dat merk je aan alles.”
The post Gaëlle Nierynck gaat voor Westerlo voetballen: “Een heel

Lees meer »

Kleinzoon van oprichter Van Hool vangt bot bij de rechter: Zuid-Afrikaans bedrijf mag trailerdivisie overnemen

Slecht nieuws voor Marc Van Hool, kleinzoon van de oprichter van de failliete busbouwer Van Hool. Hij zal de trailerdivisie van het bedrijf van zijn grootvader Bernard niet kunnen overnemen. Het derdenverzet dat hij met een investeringsfonds instelde tegen de curatoren van de failliete busbouwer is onontvankelijk verklaard, meldt de Antwerpse ondernemingsrechtbank maandag.

Lees meer »

Kunstenfestival Watou 2024 geeft ruimte aan verbeelding: “Met hommage aan bezieler Gwij Mandelinck”

Dit weekend gaat de nieuwe editie van het Kunstenfestival Watou van start. Van 6 juli tot en met 1 september tonen kunstenaars en dichters tijdens Landscape of the Imagination de kracht van verbeelding op bijzondere plekken in het dorp en Kasteel De Lovie. Kunstenfestival Watou brengt ook een hommage aan dichter Gwij Mandelinck, de oprichter van Kunstenfestival Watou. Hij overleed

Lees meer »