Tielt zet in op e-inclusie: “Meer dan 4 op de 10 inwoners loopt het risico uit de digitale boot te vallen”

Omdat iedereen mee te krijgen op de digitale trein, wordt digitale hulp vanaf september uitgebreid in Tielt. Zo komt er een nieuwe digipunt in het buurthuis, terwijl computerhulp ook op gezette tijden aangeboden wordt in dienstencentrum ’t Vijverhof, dienstencentrum onder de Torens in Aarsele en in de Kringwinkel van Tielt.

De Vlaamse overheid zet onder de noemer Digibanken al langer in op het dichten van de digitale kloof. Ook Tielt zet er de schouders onder, in samenwerking met het departement werk en sociale economie (WSE), DVV Midwest en andere lokale besturen.

“Onze maatschappij digitaliseert snel en corona heeft dat nog versterkt”, aldus schepen van ICT Klaas Carrette (CD&V). “Naast de vele voordelen die digitalisering biedt, zijn er ook wel wat risico’s aan verbonden. Meer dan 4 op de 10 Tieltenaars loopt het risico uit de digitale boot te vallen.”

Digitale vragen

In de bib kan je al langer terecht met digitale vragen, maar vanaf september is ook elke woensdagnamiddag een digipunt te vinden in het Buurthuis in de Zwartegevelstraat. Voorts wordt voortaan ook sterker ingezet op workshops en opleidingen rond digitale thema’s in de bib en tot slot wordt ook de 1-op-1 Digihulp, voor heel specifieke vragen rond computergebruik, uitgebreid naar de Kringwinkel en naar de dienstencentra in Tielt en Aarsele. (SV)

Meer info en de data waarop je terecht kan op de sessies zijn terug te vinden op www.tielt.be/einclusie.

The post Tielt zet in op e-inclusie: “Meer dan 4 op de 10 inwoners loopt het risico uit de digitale boot te vallen” is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

Op safari aan onze kust

Laten we meteen duidelijkheid scheppen: neen, we gaan niet op zoek naar olifanten, luipaarden, buffels, leeuwen of neushoorns oftewel de bekendste ‘Big Five’ aan onze kust. Wat de kustsafari dan wel inhoudt? Zes bezoekerscentra aan zee stellen deze zomer opnieuw hun ‘Big Five’ voor. Starten en eindigen doe je steeds aan een natuurbezoekerscentrum, met de
The post Op safari

Lees meer »

Nieuwe ‘all weather-piste’ voor ruiters aan hippodroom Waregem: “Ontworpen om optimaal te trainen, ongeacht het weer”

Aan de hippodroom in Waregem is de nieuwe ‘all weather-piste’ voorgesteld: een piste waarop het hele jaar trainingen en wedstrijden gereden kunnen worden, ongeacht de weersomstandigheden. De Sport Vlaanderen-site in de Veldloopstraat is jaarlijks het decor van allerlei paardenwedstrijden en events, van de Paascross tot internationale topdressuur. Met deze investering wil Waregem nog meer inzetten op de paardensport.

Lees meer »

Twee Belgen die verdacht worden van moord op Vlaams koppel op Tenerife, verzetten zich niet langer tegen uitlevering aan Spanje

De twee Belgische verdachten, Michael A. (44) en zijn zoon Lucas A. (23), verzetten zich volgens hun advocaten niet langer tegen een uitlevering aan Spanje. Dat bericht ‘La Dernière Heure’. Spanje vraagt de uitlevering in het kader van het onderzoek naar de verdwijning van Marc Olbrechts (71) en de dood van Laura Trappeniers (67) op het Spaanse eiland Tenerife.

Lees meer »

Kylian Mbappé: “Voetballen met masker is absolute horror. Het lijkt wel alsof ik dit EK in 3D speel”

“België is een heel sterke ploeg.” Van arrogantie of onderschatting geen sprake bij Frankrijk, daags voor de clash met de Rode Duivels. Sterspeler Kylian Mbappé nam, net als bondscoach Didier Deschamps, het woord in Düsseldorf en stelde dat Les Bleus dringend hun niveau moeten opkrikken, net zoals hij zei dat spelen met een masker alles behalve een pretje is. Mbappé

Lees meer »