Stad Oostende: “Alle medewerkers van campus Serruys behouden loon- en arbeidsvoorwaarden”

Stad Oostende komt haar engagement na en bevestigt het behoud van loon- en arbeidsvoorwaarden voor het personeel van campus Serruys. Die formele garantie werd vandaag gegeven in een overleg met de vakorganisaties over het eengemaakt ziekenhuis AZ Oostende. De directie van het nieuwe ziekenhuis werkt de verdere praktische organisatie van de diensten en afdelingen uit.

Het stadsbestuur had dinsdag een “constructief overleg” met de vakorganisaties over de overgang naar het eengemaakte ziekenhuis AZ Oostende en wat dit betekent voor het personeel van campus Serruys. Centraal op dit overleg stond een artikelsgewijze bespreking van de rechtspositieregeling. Maandag nog stuurden personeelsleden van de campus Serruys een open brief naar de Oostendse politici om aan te klagen dat ze “twee maanden voor de fusie nog altijd van niets weten”.

Op het overleg met de vakbonden gaf de stad de formele garantie dat de loon- en arbeidsvoorwaarden voor het personeel van campus Serruys niet zullen wijzigen, en dit voor onbepaalde duur. Dat had het stadsbestuur vooraf ook steeds verzekerd en dat engagement komt het na. Dit betekent dat de medewerkers de voorwaarden behouden op vlak van loon, aantal vakantiedagen, aanvullend pensioen, attractiviteitspremie, eindejaarspremie, maaltijdcheques en hospitalisatieverzekering.

Nog meer gesprekken

De komende weken staan nog verder besprekingen gepland tussen de stad en de vakorganisaties om alle aspecten te formaliseren. De directie van AZ Oostende onder leiding van algemeen directeur Bart de Bock zal de concrete organogrammen uitwerken en bereidt de verdere praktische organisatie van diensten en afdelingen binnen AZ Oostende voor. Er zijn ook informatiesessies voorzien voor het personeel waarbij hierop dieper ingegaan zal worden.

“Langer geduurd dan gewenst”

“Een nieuw sterk eengemaakt ziekenhuis, dat toegankelijke en kwalitatieve zorg zal bieden dicht bij huis voor alle patiënten in de regio Oostende, is de ambitie van AZ Oostende”, zegt het stadsbestuur. “De voorbereidingen hiervoor zijn al een tijdje aan de gang en de medewerkers zijn de centrale motor in dit zorgverhaal. De onzekerheid voor de medewerkers heeft langer geduurd dan iedereen had gewenst. De combinatie van een voorbereiding van een defusie en een fusie tegelijkertijd, is dan ook een moeilijke oefening. Zo’n dossier moet grondig voorbereid en onderzocht worden. Samen met juridische experts werden de meer dan 200 artikelen van de rechtspositieregeling bekeken en beoordeeld.”

“Vandaag is met de formele bevestiging van loon- en arbeidsvoorwaarden opnieuw een belangrijke stap gezet. Op dit positieve elan wil de stad nu verder werken naar 1 november 2023 toe.”

The post Stad Oostende: “Alle medewerkers van campus Serruys behouden loon- en arbeidsvoorwaarden” is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

Erfgoedvereniging wil geen appartementen naast Thermae Palace: hele zomer actie tegen bouwplannen

Erfgoedvereniging Dement uit Oostende voert de strijd op tegen de bouwplannen op de site van het Thermae Palace, dat dringend aan renovatie toe is. Vooral de private financiering ligt zwaar op de maag. Hun aanvraag om de omgeving te beschermen viel in dovemansoren.
The post Erfgoedvereniging wil geen appartementen naast Thermae Palace: hele zomer actie tegen bouwplannen appeared first

Lees meer »

Jarren en Sharon zijn nieuwe zaakvoerders van bekende brasserie La Grande Place op Grote Markt in Roeselare

Met Jarren Theeten (30) en Sharon Roelandt (26) uit Houthulst heeft La Grande Place, de gekende brasserie/broodjeszaak op de Grote Markt in Roeselare nieuwe zaakvoerders. “Toen we het artikel zagen over de zoektocht naar een nieuwe uitbater hebben we onmiddellijk toegehapt.”
The post Jarren en Sharon zijn nieuwe zaakvoerders van bekende brasserie La Grande Place op Grote Markt in

Lees meer »

Landelijke Gilde Meulebeke organiseert gymkana

Na het succes van vorig jaar, waarbij meer dan 500 toeschouwers het spektakel op de terreinen van de familie Alliët in de Bloemgatstraat volgden, organiseert de Meulebeekse Landelijke Gilde een tweede editie van haar gymkana. Die vindt plaats op zondag 7 juli, met een aanloop op vrijdag 5 juli.
The post Landelijke Gilde Meulebeke organiseert gymkana appeared first on

Lees meer »

Prijzen stegen in 2023 nog steeds sneller dan lonen in EU

De reële lonen zijn in de Europese Unie in 2023 verder gezakt: ondanks sterkere loonstijgingen en een dalende inflatie is de koopkracht met gemiddeld 0,6 procent gedaald. Dat blijkt uit analyse van het Duitse onderzoeksinstituut WSI van de Hans-Böckler-Stichting, een orgaan van de Duitse vakbonden.

Lees meer »

LIVE OEKRAÏNE. Washington kondigt nieuw militair hulppakket van 2,3 miljard dollar aan voor Oekraïne

De Hongaarse premier Viktor Orbán bezoekt vandaag Kiev, waar hij de Oekraïense president Volodymyr Zelensky ontmoet. Dat meldt de Britse krant ‘Financial Times’. Het bezoek van Orbán, een uitgesproken criticus van de westerse militaire hulp aan Oekraïne, volgt een dag nadat Hongarije het roulerende voorzitterschap van de Europese Unie heeft overgenomen. Volg hier alle ontwikkelingen rond de oorlog in Oekraïne.

Lees meer »

Bouchez kroont zich tot MR-koning

18:55 Het ijzer smeden als het heet is. Dat deed Georges-Louis Bouchez door de voorzittersverkiezingen bij de MR te vervroegen. Hij is de enige kandidaat, zoals ook Conner Rousseau bij Vooruit de enige kand…

Lees meer »

Onderwijsdeskundige Chris Deloof (64) uit Brugge gaat met pensioen

Voor Chris Deloof, onderwijsdeskundige Flankerend Onderwijsbeleid bij Stad Brugge zit niet enkel het schooljaar er bijna op, maar binnenkort ook haar goedgevulde professionele loopbaan. Over enkele weken wordt ze 65 jaar en dan trekt ze definitief de deur van haar kantoor in de Hoogstraat achter zich dicht.
The post Onderwijsdeskundige Chris Deloof (64) uit Brugge gaat met pensioen appeared

Lees meer »

Voor hybride oorlogsvoering kan een lucifer volstaan. Denk dus aan Rusland als Europa straks weer onder bosbranden kreunt

“Europa mag problemen verwachten.” Dat zei Roger Housen woensdag over de hybride oorlogsvoering die ons vanuit Rusland bedreigt. Een oorlogsvoering die eigenlijk al bezig is en steeds vaker op brandstichting steunt. Wat leren we van een Colombiaan die op een jobsite werd geronseld om Tsjechische bussen in lichterlaaie te zetten? Of van Kazachse toeristen die wel héél dicht bij een

Lees meer »

China beschuldigt twee oud-ministers van Defensie van corruptie

De Communistische Partij van China (CPC) heeft twee voormalige ministers van Defensie, die al maanden niet meer in het openbaar zijn verschenen, uit de partij gezet wegens beschuldigingen van corruptie. Li Shangfu en Wei Fenghe zijn uit de partij gezet wegens “ernstige schendingen van de partijdiscipline en de wet”, meldde het staatspersbureau Xinhua donderdag.

Lees meer »