Roeselare maakt zich op voor zes dagen kermis, verschillende topattracties tekenen present

Tijdens het laatste weekend van augustus is er traditioneel kermis in het centrum van Roeselare. Op twee pleinen zijn er tal van attracties voor jong en oud. Van het eendjeskraam tot de iets avontuurlijkere Flying Jump. Opgepast voor de start!

Augustus staat in Roeselare bekend als de kermismaand. Na eerdere kermissen in Rumbeke en Beveren is er de apotheose met de grote kermis in hartje Roeselare. Van vrijdag 25 tot en met woensdag 30 augustus kun je op de Grote Markt en het Polenplein terecht voor tal van attracties, zo horen we van verantwoordelijke Sebastiaan Naeyaert. “De kramen zullen opnieuw opgesteld staan op de Grote Markt en het Polenplein. Normaal is daar ook de Botermarkt bij, maar door de werken aan het stadhuis is dat nog niet mogelijk. Daardoor zijn we genoodzaakt de kramen te verdelen over de twee pleinen. Dat betekent dat we ook beperkt zijn in ruimte, waardoor we geen nieuwe grote attracties kunnen plaatsen. Volgend jaar is de Botermarkt wel opnieuw beschikbaar en is er terug meer ruimte voor nieuwigheden.”

Prikkelarm moment

Dat betekent niet dat er geen spectaculaire attracties richting Roeselare komen. Vaste waarden zoals de Popcorn Party, Booster, Move It, Flying Jump en Florida Bidule doen je hart net dat tikkeltje harder slaan. Daarnaast zijn er ook nog de klassiekers zoals lunapark, draaimolen, eendjeskraam en noem maar op.

Om iedereen te laten genieten van deze plezante traditie, wordt ook een prikkelarm moment voorzien. Op maandag 28 augustus van 15 tot 17 uur zorgen gedempte muziek en gedimde lichten voor een rustige namiddag op de kermis. Een idee van gemeenteraadslid Steven Dewitte dat nog steeds succes heeft.

Dinsdagmarkt

De kermis heeft ook gevolgen voor de markt. Op dinsdag 29 augustus gaat de dinsdagmarkt gewoon door, maar op andere locaties dan gewoonlijk. De marktkramers van de Grote Markt en het Polenplein zullen te vinden zijn in de Ooststraat, Sint-Alfonsusstraat en Noordstraat. Daardoor geldt er op dinsdagvoormiddag een parkeerverbod in deze straten. (TD)

Roeselare kermis van vrijdag 25 tot en met woensdag 30 augustus.

The post Roeselare maakt zich op voor zes dagen kermis, verschillende topattracties tekenen present is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

Niet één, maar twee zebrapaden in de Oostrozebekestraat in Ingelmunster

In Ingelmunster diende Vooruit een aanvraag in om een zebrapad te verkrijgen ter hoogte van het Kruidvat in de Oostrozebekestraat. Schepen Trui Lambrecht zei dat er ook een zebrapad in dezelfde straat komt, ter hoogte van de centrumparking.
The post Niet één, maar twee zebrapaden in de Oostrozebekestraat in Ingelmunster appeared first on KW.be.

Lees meer »

Jerben Clabau wil het clubrecord aanvallen op 800 meter

Jerben Clabau gooide onlangs weer hoge ogen na zijn winst tijdens de Nacht van Vlaanderen. Komend weekend doet hij mee aan het PK meerkamp in Ieper en hij wil ook graag nog het clubrecord op de 800 meter aanvallen.
The post Jerben Clabau wil het clubrecord aanvallen op 800 meter appeared first on KW.be.

Lees meer »

Dreiging in België blijft volgens OCAD ernstig tot zeker einde zomer: “Motieven van daders zijn vager en diverser geworden”

OCAD, het Coördinatieorgaan voor de dreigingsanalyse, schaalt de algemene dreiging voor België nog zeker tot het einde van de zomer in op niveau 3 of ‘ernstig’. Dat zegt Gert Vercauteren, directeur ad interim van OCAD, donderdag bij de publicatie van het activiteitenverslag van 2023. Niveau 3 is al acht maanden kracht, sinds de aanslag op Zweedse voetbalsupporters in Brussel.

Lees meer »

Nederlandse huizenprijzen op hoogste niveau ooit

De huizenprijzen op de krappe woningmarkt in Nederland zijn nog nooit zo hoog geweest als afgelopen kwartaal. Dat meldt de Nederlandse Vereniging van Makelaars (NVM). De gemiddelde verkoopprijs van bestaande huizen was in het tweede kwartaal 468.000 euro, 7,2 procent meer vergeleken met het eerste kwartaal van 2024. Dit is een “uitzonderlijke” toename, vindt de makelaarsvereniging, omdat dit sinds het

Lees meer »

Voor één keer spreken we de inwoners van de meest chique wijk van het land: Knokke-Zoute. “Zelfs mijn rijhuisje is zéker een miljoen waard”

Knokke wil het unieke karakter van het Zoute bewaren: aan de kronkelende smalle paadjes en witte villa’s met rode dakpannen mag niet geraakt worden. Kortom, het Zoute wordt mogelijk nóg wat exclusiever. Maar wie zijn de mensen die er wonen nu écht? Welke clichés kloppen en welke niet? In witte sneakers en met een hemelsblauw linnen hemd trokken we op

Lees meer »

#iedereenwestvlaming

Vanavond is er de clash tussen Frankrijk en België. De kapitein spreekt.
The post #iedereenwestvlaming appeared first on KW.be.

Lees meer »

Twee doden bij vliegtuigongeluk in Noorwegen

Twee mannen zijn omgekomen bij een vliegtuigongeluk in Noorwegen. Volgens de politie stortte het vliegtuigje neer op de snelweg E6 in de gemeente Oppdal bij een privévliegveld, waarna brand uitbrak. Een van de twee inzittenden overleed op de plaats van het ongeluk, de ander in een ambulance op weg naar het ziekenhuis.

Lees meer »

Wie wordt 60ste Tineke van de Watermolen? Vijf meisjes dingen naar het lintje

Men kan maar eenmaal een diamanten Tineke van de Watermolen worden. Geen zes maar vijf kandidaten smijten zich volledig voor het Jubellint van de Watermolen. De telraamspecialisten beweren dat dit jaar het 58ste Tineke van de Watermolen wordt verkozen en niet het 60ste. De organisatoren zelf tellen er de twee coronajaren bij en verkiezen zo hun 60ste Tineke. Of de

Lees meer »

Rudy is al zestig jaar vaandeldrager Budo in Vlaanderen: “Zelf al vijftig zwarte gordels gevormd”

Shihan of grootmeester. Deze eretitel kreeg Rudy De Klerck voor zijn inzet in meer dan 63 jaar voor Aikido en andere Budosporten. “De grootste beloning die je in deze discipline kan verkrijgen. Omdat er momenteel in Vlaanderen slechts drie Shihan zijn, krijgt deze titel nog extra uitstraling.”
The post Rudy is al zestig jaar vaandeldrager Budo in Vlaanderen: “Zelf

Lees meer »