Populaire pizzabakker Angelo (35) legt deegrol definitief in de lade: “Ik wil niet langer slaaf zijn van mijn werk”

Het was naar eigen zeggen een moeilijke beslissing, maar Angelo Dieryck (35) heeft de deur van zijn pizzeria Lyaz in Diksmuide dichtgetrokken. “Nee ik ben niet failliet en ik zat ook niet in slechte papieren”, benadrukt de Diksmuideling. Het voorbije weekend rukte hij voor het laatst uit met zijn foodtrucks. Angelo vertelt eerlijk wat er aan de hand is en welke nieuwe richting zijn leven is uitgegaan.

Miserie tijdens jeugd

Het leven van Angelo ging niet altijd over rozen. Hij heeft zelf veel miserie gekend in zijn jeugdjaren en week af van het rechte pad, maar die periode ligt al jaren achter hem. “Beroepshalve was ik actief in de bouw, maar ik wilde al langer een eigen pizzeria”, vertelt de gewezen zaakvoerder van Lyaz.

“Als voorbereiding at ik vooral zelf veel pizza’s (lacht). Ik moest toch weten welke deeg het beste smaakte en welke ingrediënten goed in de mond lagen. Grote studies gingen er niet aan vooraf en vijf jaar geleden opende ik in een huurpand in de Grauwe Broedersstraat pizzeria Lyaz, de naam verwijst naar mijn zoontje. Ik werkte uitsluitend met verse ingrediënten en rolde het deeg zelf uit.”

Booming business tijdens corona

En de Diksmuidelingen waren meteen weg van de pizza’s van Angelo. “Tijdens de coronaperiode begon mijn zaak me boven het hoofd te groeien. In de weekends werkte ik met 53 personeelsleden. Zeventien wagens stonden startensklaar om de bestellingen vlot tot bij de klanten te brengen. Die woonden al lang niet meer in Diksmuide alleen. We reden ook naar Houthulst, Kortemark en Koekelare.”

“Maar het succes had ook een keerzijde. Aan pizza’s bakken kwam ik niet meer toe, laat staan dat ik tijd had voor het contact met de klanten. Het merendeel van mijn tijd zat ik met mijn neus in de administratie. ‘Is dit de reden waarom ik een eigen zaak wilde’, spookte door mijn hoofd. En dan is er nog die constante verantwoordelijkheid.”

Balans werk en gezin

Angelo had steeds meer moeite om de balans te vinden tussen het werk en zijn gezin. “Er was eigenlijk alleen maar mijn zaak”, bekent hij. “Ik voelde me wegglijden in een depressie. Mijn pizzeria werd te succesvol op een te korte tijd.”

Bij Angelo lag het accent niet alleen op het commerciële. Hij had een groot hart voor zij die het minder goed hadden. “Elke zondag nodigde ik een kansarm gezin uit dat bij mij gratis mocht eten. In de kerstperiode schoven tot 120 mensen, die zelf geen geld hadden voor een kerstfeest, aan voor een driegangenmenu. Voor de kinderen lagen de cadeautjes klaar. Tijdens de coronaperiode trakteerde ik de hulpverleners met plezier voor hun inzet. Voor ik met mijn pizzeria begon, had ik niets. Ik heb dag en nacht gewerkt om een startkapitaal bij elkaar te sparen. Ik weet als geen ander hoe moeilijk het leven soms kan zijn.”

Verademing

Naast de pizzeria had de Diksmuidse ondernemer ook vijf foodtrucks en verhuurde hij 35 springkastelen. “Die verhuur van springkastelen blijf ik verder doen, maar de pizzeria heb ik recent gesloten. Voor het eerst sinds de start heb ik nog eens een vrij weekend gehad. Het voelde als een verademing. Ik ben opnieuw ‘Angelo’ en niet langer ‘de slaaf van mijn zaak’.”

“Sinds kort ben ik opnieuw aan de slag als kraanman. Ik blik met de nodige fierheid terug op mijn bedrijf. Het voelt helemaal niet als een mislukking aan. Integendeel, ik heb er levenslessen uit getrokken. Ik zal het wel missen, maar mijn gezin komt nu op de eerste plaats.” (GUS)

Angelo verkoopt zijn pizzeria. Wie interesse heeft, kan de man mailen: [email protected].

The post Populaire pizzabakker Angelo (35) legt deegrol definitief in de lade: “Ik wil niet langer slaaf zijn van mijn werk” is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

Onderhandelingsgesprekken met Israël weer opgepikt na nieuw Hamas-voorstel, VS ziet “doorbraak” 

De onderhandelingsgesprekken over een staakt-het-vuren in Gaza zijn weer opgepikt na een nieuw Hamas-voorstel. Israël heeft een delegatie naar Caïro gestuurd waar de onderhandelingen worden gevoerd onder bemiddeling van Egypte, Qatar en de VS. De Amerikaanse regering spreekt over een "doorbraak" en is optimistisch dat het voorstel van de extremistische Palestijnse organisatie kan leiden tot een staakt-het-vuren in het gebied.

Lees meer »

“Tot ge dood valt hé man!”: straffe Evenepoel, die zijn ‘kinderdroom’ vervult, vurig vooruit gestuwd in volgwagen

Een fenomenale Remco Evenepoel (24) heeft de eerste tijdrit in deze Tour de France van 25,3 kilometer naar zijn hand gezet. Enkel geletruidrager Tadej Pogacar kon in de buurt van Evenepoel blijven. Zijn vrouw, Oumi Rayane, stond voor het podium te glunderen van trots. “Ik heb van iedere seconde genoten”, klinkt het bij onze landgenoot. Ook ploegleider Klaas Lodewyck, die

Lees meer »

? “Kan Evenepoel de cadans op de Galibier volgen?”

De Tour duikt vandaag voor het eerst de bergen in. In de Alpen wacht een lastige tocht met drie beklimmingen, goed voor net geen 4.000 hoogtemeters. Dé scherprechter is de mythische Col du Galibier. Voor de klassementsmannen wordt dit de eerste serieuze test. Kan Remco Evenepoel de beste klimmers volgen? Die vraag stellen ook Michel Wuyts en Stijn Vlaeminck zich

Lees meer »

Talent-Is Campus Engineering tevreden na deelname aan Wood Skills: “Boeiend om dit mee te maken”

Tijdens het schooljaar namen verschillende secundaire scholen uit Oost- en West-Vlaanderen deel aan Wood Skills. Daar konden de scholen een project indienen en dat werd voorgesteld tijdens het slotevent in Waregem. Ook Talent-Is Campus Engineering uit Veurne was van de partij.
The post Talent-Is Campus Engineering tevreden na deelname aan Wood Skills: “Boeiend om dit mee te maken” appeared

Lees meer »

Zesde oldtimerrit langs nieuw parcours in Koolskamp

Oldtimerfreak Philippe Claeys organiseert voor de zesde keer een rit voor oldtimers en exclusieve wagens. Hij tekende een nieuw parcours uit van 90 km. De bolides rijden dit op zondag 14 juli af vanuit de Kortekeer op de grens van Ardooie en Beveren. .
The post Zesde oldtimerrit langs nieuw parcours in Koolskamp appeared first on KW.be.

Lees meer »

Lifesavers meten zich in zee in Oostende

Zaterdag 6 en zondag 7 juli vormen het strand en de zee in Oostende het decor voor Filcow waarin zo’n vierhonderd lifesaving sporters uit heel Europa het tegen elkaar opnemen. “Het is spectaculair want vele proeven vragen behendigheid, evenwicht, techniek, tactiek, snelheid en inzicht.”
The post Lifesavers meten zich in zee in Oostende appeared first on KW.be.

Lees meer »