Politie waarschuwt voor oplichting aan geldautomaten

De politiezone VLAS vestigt de aandacht op minstens twee recente feiten van oplichting aan een geldautomaat in het centrum van Kortrijk. Twee slachtoffers kwamen aangifte doen in het commissariaat. In totaal werd 650 euro buitgemaakt.

Het gaat om feiten die zich voordeden op 12 en 14 augustus. Een jongeman (de oplichter) deed in het bijzijn van een ander persoon (het slachtoffer) aan een geldautomaat op de Grote Markt en in de Doorniksestraat alsof hij dringend cash geld moest afhalen maar dit niet lukte. Hij deed alsof zijn bankkaart niet werkte of beweerde dat hij deze thuis vergeten was.

Daarop vroeg de dader aan de persoon aan de geldautomaat om voor hem een som cash geld af te halen, met de belofte om dit bedrag dan meteen via Payconiq of de bankapp terug te storten.

De slachtoffers gingen in op zijn vraag en overhandigden telkens een aanzienlijke som geld, waarop de verdachte overging tot de (zogezegde) digitale terugbetaling via de smartphone. De dader toonde telkens als ‘bewijs’ zijn scherm met de betalingsbevestiging, zodat de slachtoffers gerust waren dat de betaling in orde was en zij vertrokken aan de geldautomaat.

Screenshots

“Het ging dus niet om een echte betalingsbevestiging maar vermoedelijk om vervalste screenshots”, aldus de politie. “Bij beide feiten slaagde de dader in zijn opzet en kon hij zijn slachtoffers oplichten, een keer 350 euro en de andere keer 300 euro. Hun geld kregen ze dus niet terug. De politiezone VLAS is een onderzoek gestart naar de dader van deze feiten.”

Wie verdachte personen of gedragingen ziet aan een geldautomaat wordt gevraagd om extra aandachtig te zijn. Stel indien nodig het geld afhalen even uit en bel meteen naar 1701.

The post Politie waarschuwt voor oplichting aan geldautomaten is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

Werd Marc Olbrechts in verzwaarde kist gedumpt in zee? Spaanse speurders leggen vader en zoon vermoedelijk eerstdaags op de rooster

Ons land zet de vader en zoon die opgepakt zijn in het onderzoek naar de vermoorde en vermiste Laura Trappeniers (67) en Marc Olbrechts (71) binnen een tiental dagen wellicht op een vliegtuig richting Tenerife. Opvallend: de Guardia Civil vermoedt dat Marc in een verzwaarde kist op de bodem van de zee ligt en hoopt de man nog te vinden.

Lees meer »

Biden lijkt jongste maanden “vaker, duidelijker en zorgwekkender” mist in te gaan volgens mensen die tijd met hem doorbrachten

De Amerikaanse president Joe Biden (81) is niet meer de man die hij was toen hij 3,5 jaar geleden aan zijn ambtstermijn begon. Dat blijkt uit een hele reeks gesprekken die de Amerikaanse krant ‘The New York Times’ had met mensen die de jongste maanden tijd met hem doorbrachten weg van het oog van de camera’s. Volgens hen lijkt de

Lees meer »

Jill opent eind augustus Den Bokaal: “Gezonde, lokale, low waste maaltijden, in bokaal!”

Jill Malfait (32) neemt met Den Bokaal haar intrek in het gewezen pand van Courgette aan het Sint-Jansplein. “Ik volg dezelfde gezonde, biologische trend, maar niet langer uitsluitend plantaardig. Er komen ook bokalen met vlees in het aanbod.”
The post Jill opent eind augustus Den Bokaal: “Gezonde, lokale, low waste maaltijden, in bokaal!” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Lifesavers meten zich in zee in Oostende

Zaterdag 6 en zondag 7 juli vormen het strand en de zee in Oostende het decor voor Filcow waarin zo’n vierhonderd lifesaving sporters uit heel Europa het tegen elkaar opnemen. “Het is spectaculair want vele proeven vragen behendigheid, evenwicht, techniek, tactiek, snelheid en inzicht.”
The post Lifesavers meten zich in zee in Oostende appeared first on KW.be.

Lees meer »

Armoedeorganisatie Pelicano kan voorlopig geen fiscale attesten uitdelen voor giften: zo krijg je toch nog belastingvermindering

Kinderarmoedestichting Pelicano mag geen fiscale attesten uitschrijven voor giften die ze in 2023 heeft ontvangen. Haar erkenning werd niet hernieuwd door de overheid. Daardoor kunnen mensen die vorig jaar geld hebben gedoneerd daar voorlopig geen belastingvermindering voor krijgen. De FOD Financiën legt uit hoe je achteraf toch nog een belastingvermindering kunt krijgen voor uitgaven waarvoor je op het moment van

Lees meer »

Zesde oldtimerrit langs nieuw parcours in Koolskamp

Oldtimerfreak Philippe Claeys organiseert voor de zesde keer een rit voor oldtimers en exclusieve wagens. Hij tekende een nieuw parcours uit van 90 km. De bolides rijden dit op zondag 14 juli af vanuit de Kortekeer op de grens van Ardooie en Beveren. .
The post Zesde oldtimerrit langs nieuw parcours in Koolskamp appeared first on KW.be.

Lees meer »

Belgische verdachten in verdwijning Vlaams koppel op Tenerife verzetten zich niet langer tegen overlevering aan Spanje

Michael A. (44) en zijn zoon Lucas A. (23), de twee Belgische verdachten van de verdwijning van Marc Olbrechts en de verdwijning en de dood van Laura Trappeniers op Tenerife, verschijnen donderdag voor de raadkamer in Brussel. Die moet zich buigen over hun overlevering aan Spanje. Volgens hun advocaat zullen de twee zich daar niet langer verzetten.

Lees meer »

? De Portiersmoord. Vincent (31) sterft door vijf messteken in het hart: “Wie een foto kon nemen van het lijk, zou getrakteerd worden op een vat bier”

Een oorlog tussen portiers wordt Vincent Van den Berghe fataal. Hij sterft na vijf messteken in het hart. Het is het begin van een lijdensweg voor zijn ouders Eddy en Ria. Want plots duikt een foto op van hun dode zoon in de armen van een vrouw, waarop ook nog eens doodsbedreigingen en pesterijen volgen. De vierde aflevering van de

Lees meer »