Politici en mensen met migratie-achtergrond beklad op expo ‘Midzomernachten’ in Nieuwe Gaanderijen

Op de expo ‘Midzomernachten’ in de Nieuwe Gaanderijen werden de foto’s van mensen van allochtone origine en van politici beklad. De expo toont een reeks foto’s van geïnterviewden in de gelijknamige reeks van Krant van West-Vlaanderen. Het is niet de eerste keer dat op foto-expo’s in de Nieuwe Gaanderijen foto’s worden beklad.

Bekende Vlamingen bij ondergaande zon. Dat is het uitgangspunt van de foto-expo ‘Midzomernachten. Ontmoetingen in Oostende bij zonsondergang’, gebaseerd op de reeks ‘Midzomernachten’ die sinds enkele jaren loopt in KW. Bekende namen zoals Wim Opbrouck, Piet Huysentruyt, Emma Meesseman, Conner Rousseau, Stefan Vanfleteren, Willy Sommers, Hans Bourlon, Sien Eggers, Fatma Taspinar, Dalilla Hermans, Vincent Van Quickenborne, Caroline Pauwels, Jani Kazaltzis en Geike Arnaert getuigen tijdens deze fototentoonstelling in de Nieuwe Gaanderijen in Oostende over hun liefde voor de zee, de kust en voor Oostende in het bijzonder. Nu blijken de foto’s van politici en van mensen van allochtone origine beklad te zijn: de gezichten van journaliste Fatma Taspinar, schrijfster Dalilla Hermans, voetbalster Kassandra Missipo en de politici Conner Rousseau, Vincent Van Quickenborne werden zwart gemaakt door onbekenden, wellicht met een spuitbus. “Het is een politieke aanslag op deze expo. En puur racisme”, zegt journalist Frank Buyse, die de interviewreeks maakt samen met fotograaf Kris van Exel.

“Het is niet de eerste keer dat foto’s van onze tentoonstellingen in de Nieuwe Gaanderijen worden beklad”, zegt schepen van Cultuur Bart Plasschaert (CD&V). “Ook de mensen met een migratie-achtergrond in de tentoonstelling Sandwiched van Bart Ramakers en die op de expo met Oostendenaars die zich inzetten voor een betere wereld werden vorig jaar al beklad. Het is heel moeilijk om toezicht te houden op de 400 m lange Gaanderijen, maar we zijn nu toch van plan om een camera te plaatsen en hebben ook de politie gevraagd om meer langs te lopen. Het is doodjammer dat dit gebeurt. Wellicht gaat het om enkelingen die dit telkens opnieuw doen. Dat het ook op vorige tentoonstellingen gebeurde, doet ons vermoeden dat het om Oostendenaars gaat en niet om toeristen. De onderwerpen van onze tentoonstellingen aanpassen? Dat is wel het laatste wat we willen. Dat is toegeven aan vandalisme. Nee, we gaan onze ambities niet veranderen. En hopelijk krijgen we die vandalen ooit te pakken.”

© GF © GF © GF © GF

The post Politici en mensen met migratie-achtergrond beklad op expo ‘Midzomernachten’ in Nieuwe Gaanderijen is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

Beelden tonen hoe hulpdiensten vrachtwagens in dijkbreuk rijden in de hoop het water tegen te houden: al 6.000 Chinezen geëvacueerd na dambreuk

In de centrale Chinese provincie Hunan zijn er grote overstromingen nadat een dijk het heeft begeven. Ondertussen is er al sprake van een breuk over een lengte van 226 meter. Het gaat om een dijk aan de oevers van het meer van Dongtin, een van China’s grootste zoetwatermeren. 6.000 inwoners moesten worden geëvacueerd. Volgense de staatstelevisiezender CCTV vielen er nog

Lees meer »

Nieuwe recreatieve hotspot aan Oudenburgs bufferbekken

Het bufferbekken langs de Oude Kerkstraat in Ettelgem wordt een recreatieve hotspot voor fietsers en wandelaars. “Dankzij de ondersteuning van Westtoer kunnen we de site nieuw leven inblazen”, zegt burgemeester Romina Vanhooren.
The post Nieuwe recreatieve hotspot aan Oudenburgs bufferbekken appeared first on KW.be.

Lees meer »

Wie is dé nieuwe, geheimzinnige Britse premier? “Mijn achtergrond is op geen enkele manier geprivilegieerd”

Een stijvere bovenlip kan hij niet houden. Evenmin kan zijn naam nóg doordeweekser klinken. “Een saaie dossiervreter”, menen zijn tegenstanders. “De rustige vastheid”, volgens zijn aanhangers. Toch boekte Keir Starmer (61) een monsterzege in de Britse verkiezingen en is hij als premier voortaan de machtigste man van het Verenigd Koninkrijk. Wie schuilt er écht achter dat wandelende maatpak?

Lees meer »

Avril Lavigne staat straks op Werchter. Of toch niet? “Ze is eigenlijk al 20 jaar dood”

Werd de Canadese popster Avril Lavigne (39) in 2003 vervangen door een dubbelgangster? Als we een populaire samenzweringstheorie mogen geloven, zien we al zeker twintig jaar een zekere ‘Melissa’ aan het werk. Klinkt compleet van de pot gerukt, maar de argumenten zijn volgens velen best overtuigend, en worden gevoed door het feit dat de zangeres jarenlang van de radar verdween.

Lees meer »

Veilinghuis Flanders Auctions in Wingene viert 25ste verjaardag: “Design is het antiek van vandaag”

Veilinghuis Flanders Auctions bestaat 25 jaar en dat verdient een nostalgische terugblik. “Ik kocht mijn eerste kast toen ik amper 23 jaar was”, herinnert stichter Pol Desmet zich nog. “Van het een kwam het ander en voor ik het wist zat ik voltijds in Franse rommelmarkten en antiekbeurzen rond te neuzen.” Vandaag worden Pol en Hilde Desmet geholpen door zonen

Lees meer »

Reis omboeken of annuleren in geval van bosbranden? “Geen terugbetaling als je niet vertrekt omdat je je niet veilig zou voelen”

Als gevolg van de bloedhete temperaturen woeden er opnieuw bosbranden in Athene, op de Griekse eilanden Kos en Chios en in delen van Turkije. Maar kunnen je vakantieplannen hierdoor ook in rook opgaan? Wie bepaalt of er wordt afgereisd? En dekt een annulatieverzekering wel de kosten als je thuisblijft? Enkele experten geven antwoord. “Het gaat enkel in zeer uitzonderlijke gevallen.”

Lees meer »

The New York Times: “Biden overweegt om zich terug te trekken”

Huidig Amerikaans president Joe Biden, die kandidaat is voor een tweede ambtstermijn, zou dan toch twijfelen of hij zich niet moet terugtrekken na het voor hem desastreus verlopen debat vorige week donderdag. Dat schrijft The New York Times op basis van een “belangrijke bondgenoot” die wenste anoniem te blijven.

Lees meer »