Nieuwe basketbalclub Lichtervelde Lions wordt boven de doopvont gehouden

Lichtervelde krijgt er vanaf 6 september een nieuwe sport bij. Lichtervelde Lions wordt als basketbalclub boven de doopvont gehouden.

“Wekelijks op woensdag voorzien we een basketschool in de turnzaal van de gemeenteschool Beverbos en dit telkens van 17 tot 18.30 uur”, laat Ricardo Naeyaert weten. “De basketschool staat open voor kindjes met geboortejaar 2016, 2017, 2018 en 2019. In deze basketschool leren we de basis van basket aan.”

“De komende jaren willen we deze nieuwe basketclub, Lichtervelde Lions, verder uitbouwen en vanaf het seizoen 2024-2025 zouden we graag ook met een eerste U8-ploegje in competitie komen.”

“We danken de sportdienst van de gemeente Lichtervelde voor de hulp bij de opstart van onze club en de zoektocht naar een geschikte locatie om onze trainingen aan te bieden.”

Lichtervelde Lions is een onderdeel van Lions Sportclubs die naast Lichtervelde Lions ook instaat voor de werking van Torhout Lions en TeleVoIP Zedelgem Lions. “Op die manier hebben we al meer dan 50 jaar ervaring in het aanbieden van basket en andere sporten. We hopen naast Zedelgem en Torhout Lions ook van Lichtervelde Lions een groot succes te kunnen maken. Wie wenst deel te nemen aan de basketschool kan drie gratis proeflessen volgen alvorens definitief in te schrijven. Aanvragen voor proeflessen kunnen via [email protected]

The post Nieuwe basketbalclub Lichtervelde Lions wordt boven de doopvont gehouden is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

Q8 tankstation in Sint-Baafs-Vijve steekt helemaal in het nieuw: “Binnenin is niets meer hetzelfde”

Wie de Leiebrug tussen Sint-Eloois-Vijve en Sint-Baafs-Vijve overrijdt, landt als het ware in de Q8-shop van Lindsay Nicque en Jurgen Anno. De zaak werd onlangs grondig verbouwd en heringericht en biedt naast een Delhaize ook onderdak aan een Panos en een koffiehoek van Starbucks.
The post Q8 tankstation in Sint-Baafs-Vijve steekt helemaal in het nieuw: “Binnenin is niets meer

Lees meer »

Grens tussen Frankrijk en België gaat in tien gemeentes dicht tijdens wedstrijd op EK voetbal

Tijdens de wedstrijd tussen Frankrijk en België – in de achtste finale op het EK voetbal in Duitsland – zullen verschillende wegen over de grens tussen Frankrijk en België afgesloten worden. Dat kondigen tien gemeentebesturen van plaatsen langs de Frans-Belgische grens aan, waaronder twee Belgische: Komen-Waasten en Wervik. Zo willen de gemeentebesturen mogelijke onregelmatigheden verhinderen.

Lees meer »

Oud gemeentehuis van Staden ruimt plaats voor flats

Het vroegere gemeentehuis, feestzaal De Gouden Hoorn en twee woningen in de Kapelleriestraat ruimen plaats voor appartementen in Staden. In de plaats komt een woonproject met 26 appartementen, twee handelsruimtes en een ondergrondse parking.
The post Oud gemeentehuis van Staden ruimt plaats voor flats appeared first on KW.be.

Lees meer »

Zijn Eric (44) en Eva (46) onschuldige slachtoffers van de drugsoorlog? “Café werd in het verleden al gesloten”

Twee doden waaronder een vrouw en drie gewonden. Dat is de voorlopige tol na de brutale schietpartij op het terras van een café in Brussel-Zuid. Van de daders die op een scooter wegvluchtten, ontbreekt elk spoor. Of er een link is tussen de slachtoffers en het drugsmilieu blijft weliswaar de vraag. “Het kan even goed een vergissing zijn waarbij de

Lees meer »

LIVE RODE DUIVELS. Tedesco ziet België niet als favoriet, maar gaat vol voor kwalificatie: “Moeten er van bij de start in geloven”

Matchdag min één voor de Rode Duivels. Maandag wacht de clash met Frankrijk, deze voormiddag werd er getraind in het Team Base Camp in Freiberg. Met de volledige groep, want ook Axel Witsel was van de partij. Na de korte afreis naar Düsseldorf zullen om 17u45 bondscoach Tedesco samen met Orel Mangala de pers te woord staan in de Düsseldorf

Lees meer »

Meer Fransen trekken naar de stembus: opkomst fors hoger dan normaal

De opkomst voor de eerste ronde van de parlementsverkiezingen in Frankrijk lag zondagmiddag rond 25,9 procent. Dat is een pak hoger dan de 18,4 procent op hetzelfde tijdstip in 2022, volgens het Franse ministerie van Binnenlandse Zaken. In 1997, toen de laatste vervroegde parlementsverkiezingen werden gehouden, lag de participatie op 22,74 procent op het middaguur.

Lees meer »

Heeft Dimi Van Pamel zijn laatste koers gereden?

De kans is klein dat Dimi Van Pamel (19) nog een rugnummer opspeldt. De Tieltenaar, die rijdt voor Wielerteam Decock-Van Eyck-Van Mossel Devos-Capoen, deed dat vorige zaterdag in Zerkegem, maar kwam ten val. Door de opeenvolging van tegenslagen is het negentig procent zeker dat hij stopt met koersen.
The post Heeft Dimi Van Pamel zijn laatste koers gereden? appeared

Lees meer »