Lieven Boeve (57) stopt in 2024 als topman van Katholiek Onderwijs Vlaanderen: “Ik heb zeker nog wilde dromen”

Lieven Boeve (57) stopt op 1 augustus 2024 als directeur-generaal van Katholiek Onderwijs Vlaanderen, wanneer zijn tweede termijn afloopt. Dat melden De Tijd en Belga. “Het is goed dat aan zulke jobs een einde komt. Zowel voor de persoon als voor de organisatie is het goed dat af en toe iets verandert”, reageert Boeve die na zijn mandaat terugkeert naar de KU Leuven.

Meer krantenkoppen in België

Bijna 13.500 zwerfkatten gevangen in Vlaanderen in 2023

In 2023 zijn er in de Vlaamse steden en gemeenten bijna 13.500 zwerfkatten gevangen. Zo bericht ‘De Zondag’ vandaag, op basis van cijfers van minister van Dierenwelzijn Ben Weyts (N-VA). Het gaat om exact 13.428 dieren, oftewel 8 procent minder dan in 2022, toen meer dan 14.600 katten van de straat werden gehaald.

Lees meer »

Na ‘Familie’ verbrak Silvia Claes zo goed als alle contact: voormalige actrice werkt nu in een bibliotheek

Waar blijven Trudy en Pierrot? Het is de vraag die menig ‘Familie’-fan zich stelt, nu duidelijk is welke personages een comeback maken in de seizoensfinale. Maar liefst vijf acteurs keren even terug, maar oudgedienden Silvia Claes (48) en Guillaume Devos (42) zijn nergens te bespeuren. Ze werden wel gevraagd, maar beiden hebben zo hun redenen om ‘Familie’ achter zich te

Lees meer »

Robot of een echte vrouw? Restaurantgangers kunnen ogen niet geloven wanneer hun eten opgediend wordt

Er wordt hard gewerkt aan technieken om robots er realistischer uit te laten zien, maar in China denken sommige restaurantgangers dat ze al door een hoogtechnologische machine worden bediend. In een restaurant in Chongqing gebruikt eigenaar Li namelijk haar passie voor dansen – en dan voornamelijk streetdance – om zich voort te bewegen als een robot. En daar is ze

Lees meer »

Prijzen stegen in 2023 nog steeds sneller dan lonen in EU

De reële lonen zijn in de Europese Unie in 2023 verder gezakt: ondanks sterkere loonstijgingen en een dalende inflatie is de koopkracht met gemiddeld 0,6 procent gedaald. Dat blijkt uit analyse van het Duitse onderzoeksinstituut WSI van de Hans-Böckler-Stichting, een orgaan van de Duitse vakbonden.

Lees meer »

Nieuwe hondenloopweide langs de Bevrijdingslaan in Brugge

Langs de Bevrijdingslaan, tussen de Bloedput en de Buffelbrug, is een nieuwe hondenloopweide van ruim 1.800 m² groot gerealiseerd. “Hiermee telt Brugge al negen hondenloopweides”, aldus schepen van Openbaar Domein Mercedes Van Volcem.
The post Nieuwe hondenloopweide langs de Bevrijdingslaan in Brugge appeared first on KW.be.

Lees meer »