Gloednieuwe kunstgrasvelden in Olsene en Machelen: “Gedaan met afgelaste trainingen”

Op de voetbalterreinen van Olsene en Machelen zijn tijdens de zomer splinternieuwe kunstgrasvelden aangelegd. De respectievelijke voetbalploegen kunnen het nieuwe seizoen meteen starten in verbeterde omstandigheden.

Vooral KME Machelen was al een lang vragende partij voor een kunstgrasveld. Bij hevige regenval was het veld soms onbespeelbaar waardoor ze matchen moesten afzeggen. Voor KME Machelen zit ook nog een nieuwe kantine in de pijpleiding maar ze besloten die plannen op de lange baan te schuiven zodat sneller werk gemaakt kon worden van het kunstgrasveld.

“De nieuwe kunstgrasvelden zijn een goede zaak voor de clubs en de spelers”, zegt schepen van Sport Franky Decoster (Open Zulte). “Een kunstgrasveld is altijd goed bespeelbaar, los van de weersomstandigheden. Het is dus gedaan met afgelaste trainingen of wedstrijden door plassen modder op het veld. Een kunstgrasveld is bovendien goedkoper in het onderhoud en is daarom een goede investering.”

Moderne accommodatie

“Vanuit het gemeentebestuur willen we dat al onze ploegen en sporters het goed hebben”, vult burgemeester Simon Lagrange aan. “De voorbij jaren investeerden we ook al in een nieuwe kantine, kleedkamers en een tribune voor Jong Zulte op domein de Waalmeers en in een kunstgrasveld op het voetbalterrein in de Kastanjelaan. De bedoeling is dat al onze clubs binnen enkele jaren terecht kunnen op een kunstgrasveld en in een moderne accommodatie. Er zijn dus nog verder investeringen gepland in de toekomst.”

In Olsene werd alvast het hoofdveld in kunstgras aangelegd, in Machelen gaat het om een tweede veld. De gemeente financierde de volledige aanleg van de kunstgrasvelden via een subsidie aan de clubs. De kostprijs van een kunstgrasveld bedraagt ongeveer 580.000 euro. (JF)

The post Gloednieuwe kunstgrasvelden in Olsene en Machelen: “Gedaan met afgelaste trainingen” is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

Mbappé komt met kwinkslag terug op relletje rond Onana en is niet gerust in Franse zege: “Ons niveau moet omhoog, anders gaan we naar huis”

“België is een heel sterke ploeg.” Van arrogantie of onderschatting geen sprake bij Frankrijk, daags voor de clash met de Rode Duivels. Sterspeler Kylian Mbappé nam, net als bondscoach Didier Deschamps, het woord in Düsseldorf en stelde dat Les Bleus dringend hun niveau moeten opkrikken. Mbappé kwam ook met een kwinkslag terug op de verwijderde video met de zingende Amadou

Lees meer »

Onderhandelingsgesprekken met Israël weer opgepikt na nieuw Hamas-voorstel, VS ziet “doorbraak” 

De onderhandelingsgesprekken over een staakt-het-vuren in Gaza zijn weer opgepikt na een nieuw Hamas-voorstel. Israël heeft een delegatie naar Caïro gestuurd waar de onderhandelingen worden gevoerd onder bemiddeling van Egypte, Qatar en de VS. De Amerikaanse regering spreekt over een "doorbraak" en is optimistisch dat het voorstel van de extremistische Palestijnse organisatie kan leiden tot een staakt-het-vuren in het gebied.

Lees meer »

Rassemblement National van kandidaat-premier Jordan Bardella (28) op kop bij eerste ronde parlementsverkiezingen: “Extreemrechtse golf trekt over Frankrijk”

De eerste ronde van de parlementsverkiezingen in Frankrijk zijn gewonnen door het Rassemblement National (RN) van kandidaat-premier Jordan Bardella (28). De partij kreeg 33 procent van de stemmen, zo melden Franse media zondagavond op basis van schattingen. De daadwerkelijke resultaten komen later vanavond binnen. Ondertussen protesteren honderden linkse activisten in hoofdstad Parijs. Dit artikel zal voortdurend worden bijgewerkt met de

Lees meer »