Gemeenteschool start nieuw schooljaar in al even nieuwe klassen

De leerlingen van de gemeentelijke basisschool in Waasten kunnen het nieuwe schooljaar starten in gloednieuwe lokalen. De gemeente trok 400.000 euro uit voor de bouw van ultramoderne klassen, die plaats moeten bieden aan de kleuters van de gemeente.

Aftandse containers die als klaslokaal moesten dienen, elektriciteitskabels die over de vloer liepen en meubilair dat zijn beste tijd had gehad. Dat de kinderen van de gemeentelijke basisschool in Waasten in allesbehalve ideale omstandigheden les kregen, was meer dan een publiek geheim. Met de opening van de nieuwe klaslokalen werd hiermee komaf gemaakt en kan het schooljaar in alle moderniteit van start gaan.

“Het project voor de nieuwe lokalen ligt al jaren op tafel maar werd telkens vertraagd”, klonk het bij een tevreden directrice Severine Chatelain. “De subsidies voor de werken waren bijvoorbeeld goedgekeurd, maar na de dramatische overstromingen in de Ardennen kregen we de vraag van de overheid om dat geld af te staan voor de slachtoffers.”

Kippen

“Natuurlijk stemden we daarmee in al moesten we dan langer wachten. Vandaag is het dan uiteindelijk zover en kunnen 26 kleuters vanaf maandag in hun nieuwe lokalen plaats nemen. Binnenkort wordt ook de tuin onder handen genomen en wordt er zelfs een plaats voorzien waar de kinderen kippen kunnen houden.”

De inhuldiging gebeurde door burgemeester Alice Leeuwerck, die tijdens haar toespraak meteen ook goed nieuws naar voren schoof. “Voor het eerst in 10 jaar is er opnieuw sprake van een toename in het aantal inschrijvingen in onze scholen. Dat is erg goed nieuws voor onze leerkrachten, die allen uitstekend werk leveren. Het deed me dan ook pijn aan het hart, telkens wanneer ik de school bezocht, te moeten zien in welke ouderwetse omstandigheden onze mensen moesten werken. Verf die afbladerde, lokalen die veel te klein waren en een totaal gebrek aan comfort. De nieuwe klassen zijn helemaal klaar voor de toekomst, zowel die van de kinderen als die van de leerkrachten.”

Een bedrag van 400.000 euro, waarvan 80 procent door middel van subsidies, werd geïnvesteerd in de bouw van de klaslokalen.

The post Gemeenteschool start nieuw schooljaar in al even nieuwe klassen is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

CD&V en Groen kritisch over aanpassingen meerjarenplan: “Weinig ruimte om te dromen voor volgend stadsbestuur”

De meerjarenplanaanpassing bracht slecht nieuws voor het volgende stadsbestuur in Ieper. Zowel oppositie als meerderheid erkent dat er weinig geld zal zijn voor grote plannen. CD&V suggereert zelfs om het Jan Ypermanpark en de herinrichting van het openluchtzwembad ‘gefaseerd aan te pakken voor meer financiële ruimte’. De Vooruit-schepenen interpreteren dat als uitstel en zaten meteen op hun paard.
The

Lees meer »

Mama van Noa Neal ligt al 1,5 jaar in coma: “Papa weet hoe ik erover denk, maar de beslissing ligt bij hem”

“Ik besef weer dat ik energie tank uit muziek maken.” Noa Neal (38) klinkt vrolijk op haar nieuwe duet met Chris D. Morton, maar privé gaat ze nog steeds door een dal. Zeventien maanden geleden belandde haar mama in een coma. “Haar toestand verbetert niet”, vertelt de zangeres in ‘Dag Allemaal’. Een openhartig gesprek over de lange lijdensweg van haar

Lees meer »

Mandy (33) wilde nog even over haar hoeve vliegen. Tót het vliegtuigje begon te tollen: “Haar vriend probeerde nog zacht te landen, maar het was te laat”

Met het pleziervliegtuigje wilde ze nog even haar geitjes en kippen vanuit de lucht zien. Tot de motor van de Boeing-Stearman PT-17 Kaydet boven Kiewit (Hasselt) sputterde, de oldtimer recht naar beneden viel en de romantische vlucht een dramatische afloop kende. Stewardess Mandy Linder (33) stierf op 100 meter van haar eigen woning, haar vriend – de piloot van het

Lees meer »

Ze verloor zelf haar zoontje, nu zet Alexandra steunactie op voor gezin van overleden Delano (1): “Niemand verdient het om een kind te verliezen”

Het nieuws van het overlijden van de kleine Delano (1) slaat in Oostende en ver daarbuiten in als een bom. Alexandra Bouckhuyt – haar zoontje Omélie stierf twee jaar geleden bij de onthaalmoeder in Eernegem – werd terug gekatapulteerd in de tijd. Alexandra en Toscina Verbruggen, de mama van Delano, zijn vriendinnen. Nu heeft ze een steunactie opgezet voor het

Lees meer »

TERUGLEZEN OEKRAÏNE. Procureur-generaal Oekraïne: “Groep plande staatsgreep in Kiev”

Bij een Oekraïense droneaanval is zondag een 4-jarig meisje in een auto in de zuid-Russische regio Belgorod om het leven gekomen. Dat heeft de regionale gouverneur gezegd. En in de afgelopen week heeft Rusland 800 glijbommen boven Oekraïne gedropt, zo hekelt de Oekraïense president Volodymyr Zelensky. Hij vraagt opnieuw om meer hulp van het Westen bij de luchtafweer. Lees hier

Lees meer »