Frederik Geldof klaar voor eerste seizoen als hoofdcoach bij SKT Ieper One: “Met meer druk en snelheid spelen”

Voor Frederik Geldof startte vorige week een nieuw avontuur bij Basket SKT Ieper Lions One. Nadat hij vorig jaar assistent was van Bruce Minne, krijgt hij dit jaar zijn kans als hoofdcoach. De Langemarkenaar is alvast van plan om zijn accenten te leggen.

“Er is mij altijd beloofd geweest dat, indien Bruce zou vertrekken, ik mijn kans zou krijgen als hoofdtrainer. De club heeft dus woord gehouden en ik heb de kans met beide handen gegrepen”, opent Geldof.

“Ik ben 12 jaar bezig als trainer en heb ploegen getraind van tweede landelijke tot nu uiteindelijk Top Division One. Coach worden op dit niveau was altijd mijn doelstelling, dus ik was best wat zenuwachtig bij de eerste training vorige week. Maar eigenlijk was dat nergens voor nodig. Alles is heel vlot verlopen.”

Vijf procent

Ondanks het feit dat Frederik een jaar ervaring heeft kunnen opdoen bij Bruce Minne, is hij toch van plan om heel wat te veranderen. “Als je het in procenten moet uitdrukken, zal er misschien vijf procent overblijven van de werking van mijn voorganger. Er zijn zes nieuwe spelers, drie zijn er gebleven. Ik heb bewust gekozen om jonge spelers uit lagere reeksen te halen. Ik wil spelen met veel druk en snelheid. Met deze jonge kern moet dit zeker mogelijk zijn.”

“Als we een rustig seizoen willen, moeten we in de eerste ronde in de top vier eindigen”

De Lions One begonnen pas vorige week met trainen. Maar die eerste trainingsweek was meteen intensief. Op het einde van de week stond op zaterdag een oefenwedstrijd tegen eersteklasser Kortrijk Spurs en zondag een bekerwedstrijd op bezoek bij Royal IV Brussels op het programma. “De oefenwedstrijd verloren we met slechts twaalf punten verschil, de bekerwedstrijd konden we winnend afsluiten. We mogen dus terugblikken op een geslaagde eerste trainingsweek. Komend weekend spelen we tegen de Leuven Bears Two, opnieuw voor de beker. Dit zal een heel moeilijke wedstrijd worden. Ze hebben een sterke kern en enkele spelers met een profcontract. Zij zijn ook al veel langer aan het trainen dan wij. De doelstelling in de beker is om een ronde verder te gaan.”

Binnenkort start ook de competitie. Ook daar is de doelstelling voor Geldof duidelijk. “De club verwacht een rustig seizoen. Als we dat willen verwezenlijken, dan moeten we in de eerste ronde in de top vier eindigen. Dan zijn we zeker dat we niet meer kunnen zakken. Dit is dus onze eerste doelstelling. Als we die halen, kunnen we verder kijken. Ik denk dat er dan veel mogelijk is.”

Stage-assistent

Geldof was verder ook de hele zomer met basket bezig. “Deze zomer heb ik de kans gekregen om stage-assistent te worden bij de nationale U20. Hierdoor kon ik ook verplaatsingen maken naar het buitenland. Het was een bijzonder mooie ervaring voor mij en we zullen zien wat de toekomst brengt”, besluit de technisch afgevaardigde bij Lastek. (BP)

The post Frederik Geldof klaar voor eerste seizoen als hoofdcoach bij SKT Ieper One: “Met meer druk en snelheid spelen” is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

Julie Vermeire doet oproep aan Gert Verhulst: “Als je daarvoor iemand nodig hebt, bel mij”

Zondagnamiddag vond in het Studio 100 Theater in Plopsaland De Panne de première plaats van de sprookjesmusical ‘Sneeuwwitje’. Meer dan 25 jaar na de eerste voorstelling steekt Studio 100 deze klassieker in een nieuw jasje en dat lokte heel wat nieuwsgierige BV’s naar de rode loper. Reporter Jarne strikte er Marie Verhulst en Julie Vermeire voor een gesprek. Bekijk het

Lees meer »

Sprookjesmusical Sneeuwwitje betovert publiek tijdens première in Plopsaland De Panne

Zondag werd het Studio 100 Theater in Plopsaland De Panne omgetoverd tot een magisch sprookjesbos voor de langverwachte première van de sprookjesmusical Sneeuwwitje. De zaal was gevuld met een enthousiast publiek dat genoot van deze nieuwe betoverende klassieker. Sneeuwwitje is gedurende heel de zomer exclusief te zien in het Studio 100 Theater in Plopsaland De Panne.
The post Sprookjesmusical

Lees meer »

Voormalig N-VA’er Hugo De Bondt krijgt verkiesbare plaats op Brugse VB-lijst

Keert Hugo De Bondt (76) terug naar de Brugse gemeenteraad, zij het als vertegenwoordiger van een andere partij? Jarenlang zetelde hij voor N-VA, nu plaatst het Vlaams Belang de gewezen politicus op een verkiesbare plaats voor de Brugse gemeenteraadsverkiezingen.
The post Voormalig N-VA’er Hugo De Bondt krijgt verkiesbare plaats op Brugse VB-lijst appeared first on KW.be.

Lees meer »

Steenrijke Tom en Bill Kaulitz kampen na Tokio Hotel met trauma’s: “Soms denk ik dat ik als baby uit een UFO viel”

Ze zijn terug van – in principe – nooit weggeweest, maar hier in Vlaanderen zijn ze lange tijd van de radar verdwenen. Bill en Tom Kaulitz (34), bekend van de emo-rockband Tokio Hotel, pakken uit met een eigen docu op Netflix. In ‘Kaulitz & Kaultiz’ zijn ze heel wat eerlijker dan destijds in de tienerblaadjes: “Ja, Bill valt op mannen,

Lees meer »

Na onderzoek naar Songfestival in Malmö: organisatie stelt actieplan voor én benoemt nieuwe directeur

De European Broadcasting Union (EBU) benoemt een nieuwe directeur en gaat de regels voor delegaties verduidelijken. Dit zijn de uitkomsten van het onafhankelijke onderzoek dat de organisator van het Eurovisiesongfestival heeft laten uitvoeren na scherpe kritiek van verschillende deelnemers en de diskwalificatie van Joost Klein. Nederland volgt nauwlettend of de EBU haar beloften nakomt en zal op basis daarvan beslissen

Lees meer »

Vlaams minister van Binnenlands Bestuur Gwendolyn Rutten schorst burgemeester van Moorslede Ward Vergote (Visie)

Ward Vergote, burgemeester van Moorslede, is geschorst voor de resterende duur van de huidige gemeentelijke bestuursperiode, zo besloot Vlaams minister van Binnenlands Bestuur Gwendolyn Rutten, gebaseerd op een hoorzitting, het tuchtverslag van de gouverneur en een eerder vonnis van de rechtbank van eerste aanleg in december 2023. “Ward Vergote heeft als burgemeester een bewezen tuchtfeit gepleegd door privébelangen te vermengen

Lees meer »