Bib in het Park in Wevelgem verwent zijn bezoekers tijdens Big Bib: “Groot feest met een blik op het najaar”

Op het einde van de zomervakantie nodigt Bib in het Park in Wevelgem de inwoners uit om even te genieten, met een drankje en gezellige muziek. Je kan er meteen enkele nieuwigheden van de bib ontdekken tussen de muziek van Marino Punk en de fratsen van clown Oscr door.

Op zaterdag 26 augustus van 9 tot 13 uur sluit Bib in het Park feestelijk de zomervakantie af en kijkt reikhalzend uit naar het najaar. Het pleintje voor de bib wordt een gezellig boekenterras waar vroege bezoekers kunnen genieten van een gratis koffie en croissant, wie rond het middaguur komt wordt verwend met een aperitief of een frisdrank.

Boekplooien en Bee-Bots

Voor een keer zal het niet zo stil zijn in de bibliotheek, daar zorgen accordeonist Marino Punk en clown Oscr voor. Beiden zullen tussen de boekenrekken het publiek op hun eigen manier animeren. Clown Oscr doet dat als meneertje Knuffelbeertje, hij gaat op zoek naar berenverhalen. De allerkleinsten zullen zich alvast aangesproken voelen. Nog voor de jongste kinderen is er een demo van de Bee-Bots. Deze knoddige bijtjes op wielen laten zich op eenvoudige wijze programmeren, wie er thuis of in de klas mee aan de slag wil kan ze lenen in de bibliotheek. Ondertussen zal de 3D-printer aan het werk zijn, geïnteresseerden kunnen zich melden voor een workshop.

“Onze Bib in het Park is een ruim gebouw en toch wordt zaterdag ieder hoekje van de bib ingenomen”, zegt stafmedewerker Koen D’Haene. “Naast de boekenstands promoten we de Uitpas. Een bibliotheekbezoek levert wekelijks nog steeds een uitpaspunt op. Tijdens Big Bib laat Marc Stragier geïnteresseerden de kunst van het boekplooien zien. En in de tentoonstellingsruimte hangen de foto’s van project Grenspunt die eerder aan de grenzen van de gemeente te zien waren.”

Programma najaar

“Big Bib is vooral een gelegenheid om de bezoekers te verwennen en hen kennis te laten maken met het programma van het najaar: de lezingen en workshops”, aldus schepen van Bibliotheek en Erfgoed Geert Breughe.

“Je ontdekt er de leesclubs maar ook de muziekactiviteiten, de digidokter en het digipunt. Je kan er meteen inschrijven voor de comedynight op 28 september en het schrijfdictee op 6 oktober en nog zoveel meer.”

The post Bib in het Park in Wevelgem verwent zijn bezoekers tijdens Big Bib: “Groot feest met een blik op het najaar” is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

Smoorverliefde ‘Temptation’ Megan stelt haar nieuwe vriend voor: “Ik wilde niet té hard van stapel lopen, maar…”

“Wat ik nu voel: dat heb ik écht nog nooit eerder meegemaakt.” Wie er nog aan twijfelde: Megan Desaever is verliefd. De realityster uit ‘Temptation Island’ en ‘Ex on the Beach: Double Dutch’ verloor haar hart aan Oliver, die ze leerde kennen op vakantie op Ibiza. In dit interview vertelt de Belgische beauty hoe die ontmoeting tot stand kwam, wat

Lees meer »

Vriendin van Luca Brecel krijgt 37 maanden voorwaardelijk voor drugshandel

De vriendin van Luca Brecel is door de Brugse strafrechter veroordeeld tot 37 maanden gevangenisstraf met uitstel, gekoppeld aan voorwaarden voor drugshandel. Laura Vanoverberghe (25) bracht onder andere cocaïne aan de man in de omgeving van Blankenberge. Voor twee medebeklaagden werd vijf jaar effectieve celstraf uitgesproken.
The post Vriendin van Luca Brecel krijgt 37 maanden voorwaardelijk voor drugshandel appeared

Lees meer »

Oppositie en meerderheid klitten samen in Spiere-Helkijn: “Bij geen concurrentie wordt door één van ons tweede lijst opgestart”

In Spiere-Helkijn doet er zich de komende gemeenteraadsverkiezingen een interessante machtswissel voor. Dirk Walraet geeft na 36 jaar burgemeesterschap zijn sjerp door. Aan wie? Als de kaarten blijven liggen zoals ze nu zijn geschud, gegarandeerd aan iemand uit Pro8587, een coalitiepartij van de meerderheid en de oppositie. Momenteel de enige in het partijlandschap van Spiere-Helkijn.
The post Oppositie en

Lees meer »

LIVE ZWITSERLAND – ITALIË (18u). Spalletti rekent op Bastoni en Mancini in de defensie, geblesseerde Dimarco haakt af

Zwitserland kon op dit EK voetbal tegen Duitsland even dromen van groepswinst, maar de 1-1 van Füllkrug verwees hen naar de tweede plaats. Bij de Italianen was het dan weer bibberen tot in het absolute slot: Zaccagni trapte zijn ploeg tegen Kroatië pas in de laatste minuut naar de tweede plaats in hun groep. Kunnen de troepen van Spalletti zich

Lees meer »

Vervuiling doet verbeterde hittetolerantie bij cruciale watervlooien teniet

Metaalverontreiniging kan de hittetolerantie van watervlooien, die verbeterd is doordat de insecten zich aanpassen aan de opwarming van de aarde, opnieuw tenietdoen. Dat blijkt uit een studie van de KU Leuven, die is gepubliceerd in het wetenschappelijk tijdschrift Science of the Total Environment. De inzichten zijn belangrijk om de interactie tussen klimaatopwarming en vervuiling te analyseren.

Lees meer »

Luxemburgse groothertog bereidt troonsafstand voor

De Luxemburgse groothertog Henri (69) is de voorbereiding begonnen voor zijn troonsafstand. Zondag, op de nationale feestdag van het groothertogdom, heeft Henri bekendgemaakt dat zijn zoon en erfgroothertog Guillaume (42) in oktober wordt benoemd tot luitenant-vertegenwoordiger.

Lees meer »

Vinkenkampioenschap van de Mandel

Op zondag 9 juni mocht de Izegemse vinkenmaatschappij de Jonge Vinkeniers het jaarlijkse kampioenschap van de Mandel organiseren.
The post Vinkenkampioenschap van de Mandel appeared first on KW.be.

Lees meer »

Rainier Verhoest en Saskia Aneca samen meer dan 80 jaar in het tafeltennis

Rainier Verhoest en Saskia Aneca leerden elkaar als jonge tafeltennissers kennen. Nadat ze elk hun eigen weg gingen bracht de sport hen nadien weer samen en nu maken ze samen deel uit van TTC Drive in Oostende. De club organiseert in juli naar jaarlijkse traditie de zomercriteria ‘Oostende beweegt’.
The post Rainier Verhoest en Saskia Aneca samen meer dan

Lees meer »