Benjamin zorgt voor verkeershinder

Donderdagvoormiddag wordt in Wenduine het kunstwerk ‘Benjamin’ verplaatst. De verhuizing, die nodig is voor de heraanleg van Park Lange, zal wellicht wat verkeershinder geven langs de Ringlaan. Het beeld moet immers onder de tramleiding door.

Het uitstapje van ‘Benjamin’, in 2021 door de gemeente aangekocht in het kader van kusttriënnale Beaufort, krijgt een tijdelijke nieuwe verblijfplaats ter hoogte van de Manitobahelling aan de Ringlaan en die verhuizing wordt een huzarenstukje. Om het monumentale beeld tot op zijn nieuwe locatie te krijgen, moet het immers onder de bovenleiding van de tram door.

“De verhuizing van ‘Benjamin’ is nodig voor de heraanleg van Park Lange. Ook het voormalige dierenparkje krijgt een stevige opfrisbeurt en daar zal Benjamin zijn definitieve verblijfplaats krijgen. Maar ondertussen zal hij de mensen verwelkomen die vanuit Blankenberge de badplaats binnenrijden”, vertelt cultuurschepen Rudi Cattrysse.

Trambedding

Het beeld zal met een verreiker op een dieplader geplaatst worden. Die moet de trambedding kruisen zonder de bovenleiding te beschadigen. Daarna gaat het via de Ringlaan naar de andere zijde van Wenduine, waar de verreiker het zware bronzen beeld op een sokkel op de rotonde zal plaatsen.

De werken starten omstreeks halfnegen in de ochtend en worden uitgevoerd door de gespecialiseerde firma Helix Art & Technics. Rond elf uur zou de klus erop moeten zitten.

The post Benjamin zorgt voor verkeershinder is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

Familie gaat in cassatieberoep tegen vrijspraak duikongeval: “We willen gerechtigheid”

Op 15 september 2019 stierven Torhoutenaar Kurt Huberecht en zijn vriendin Nathalie Fiers tijdens een duikongeval in zee. Duikinstructeur R.C. zou fouten hebben gemaakt, maar werd toch door het Hof van Beroep vrijgesproken. De familie van Kurt en Nathalie tekent nu cassatieberoep tegen die vrijspraak aan.
The post Familie gaat in cassatieberoep tegen vrijspraak duikongeval: “We willen gerechtigheid” appeared

Lees meer »

Gaëlle Nierynck gaat voor Westerlo voetballen: “Een heel mooi project”

Gaëlle Nierynck neemt na drie jaar afscheid van KAA Gent en gaat komend seizoen voor Westerlo in de Super League voetballen. De hardwerkende middenveldster tekende er een contract voor twee jaar. “Het is een ploeg in bloei. Ze willen investeren in het vrouwenvoetbal en dat merk je aan alles.”
The post Gaëlle Nierynck gaat voor Westerlo voetballen: “Een heel

Lees meer »

Het EK van Koen Casteels doorgelicht: “Hij hoeft niemand nog iets te bewijzen”

“Niet vaak naar de Bundesliga gekeken, zeker?” Op zijn manier is Koen Casteels (32) in Duitsland meester van de situatie. Fijntjes slaat een ondergewaardeerde doelman terug bij de Rode Duivels: Keep calm and carry on. Hoe de kalmte van coole Casteels steeds meer bewondering oproept. Uw krant analyseerde nog eens zijn vijf belangrijkste ingrepen op het Europees Kampioenschap. En hoe

Lees meer »

Waarom zijn de aardbeien dit jaar zo lekker, maar ook zo duur?

De aardbeien zijn fors duurder dan vorig jaar. Voor een bakje van vijfhonderd gram betaal je makkelijk vijf euro, terwijl dat vorig jaar slechts drie euro was. “Maar ze zijn ook lekkerder, en daar is een hele goeie reden voor”, zegt Gert Reijnders van de Linkertse Aardbeienautomaat in Linkhout bij Lummen.

Lees meer »

Nieuw ontmoetingshuis ’t Verzetje in oude bib in Moerbrugge biedt luisterend oor

Het ontmoetingshuis ’t Verzetje heeft onlangs de deuren in de voormalige bibliotheek in de Valentin Hennemanstraat in Moerbrugge geopend. Het is, naast ’t Gezelleke in Oostkamp, Nieuwvliet in Nieuwenhove, Tope in Ruddervoorde, Het Hertenbos in Hertsberge en De Oude Pastorie in Waardamme, het zesde ontmoetingshuis dat in Oostkamp geopend werd. Je kan er elke maandagnamiddag terecht en uitzonderlijk ook nu

Lees meer »

‘Vlaanderen Zingt’ massaal mét publiek in Izegem, Wenduine, Oostende, Blankenberge, Sint-Idesbald, Nieuwpoort én Torhout

Ook deze zomer zal ‘Vlaanderen Zingt’ weer door het Vlaamse land toeren om op 34 locaties het publiek aan het zingen te krijgen. Na de eerste editie 26 jaar geleden in Antwerpen blijven de pleinen overal volstromen, in totaal zo’n 150.000 mensen. En ‘Vlaanderen Zingt’ komt tot 31 augustus ook nog vaak naar West-Vlaanderen.
The post ‘Vlaanderen Zingt’ massaal

Lees meer »

Duitse politie zwijgt over doodsoorzaak teruggevonden Arian (6): “Het kan zijn dat we nooit zullen weten hoe en wanneer hij stierf”

Een week nadat het levenloze lichaam van de vermiste 6-jarige Arian teruggevonden werd in het noorden van Duitsland, is er nog altijd geen duidelijkheid over wat de Duitse jongen precies is overkomen. De politie verklaarde dat hij niet door een misdrijf om het leven kwam, maar zwijgt over wat er dan wél met hem gebeurde. “Om zijn familie te beschermen”,

Lees meer »

Belgisch onderzoek naar gebruik van paddo’s om alcoholverslaving te bekampen

In het Brusselse Brugmann-ziekenhuis loopt momenteel de eerste klinische studie in België naar het gebruik van psilocybine, het werkzame bestanddeel in hallucinogene paddenstoelen, bij de behandeling van alcoholverslaafden. In totaal zullen zo’n 62 personen de komende twee jaar, in lage of hoge doses, met deze stof behandeld worden. Dat is dinsdag gebleken bij de voorstelling van de studie door de

Lees meer »

Hoogdagen voor Belgische atletiek en toch rommelt het bij de coaches: “Dat dit op straat ligt, is lachwekkend”

Een recordaantal van 33 individuele atleten en vier aflossingsteams mogen inchecken voor de Spelen van Parijs: het lijkt de Belgische atletiek wel voor de wind te gaan. En toch is niet alles peis en vree. Dat Atletiek Vlaanderen aan het praten zou zijn met een buitenlandse coördinator voor de aflossingsteams zorgt voor onrust bij de estafettetrainers. “Er is geen draagvlak.”

Lees meer »

De Rode Ridder viert verjaardag op middeleeuws festival: “Met heuse lookalike-wedstrijd”

Tijdens het weekend van 12 tot 14 juli is Snellegem weer in de ban van de middeleeuwen. En dat weekend is er maar één Johan echt belangrijk, namelijk De Rode Ridder. Die legendarische stripfiguur viert immers zijn 65-jarig bestaan tijdens het middeleeuws festival.
The post De Rode Ridder viert verjaardag op middeleeuws festival: “Met heuse lookalike-wedstrijd” appeared first on

Lees meer »

Fien Muylle (17) uit Lichtervelde treedt met haar band binnenkort op op de Gentse Feesten: “We brengen de iets heftigere rock en punk”

Fien Muylle (17) uit Lichtervelde studeerde dit schooljaar af aan MUDA, richting singer-songwriter. Voor haar zangexamen mocht ze optreden in Missy Sippy. Daarnaast zingt ze in de band Junkyjardpool, die deze zomer optreedt tijdens de Gentse Feesten.
The post Fien Muylle (17) uit Lichtervelde treedt met haar band binnenkort op op de Gentse Feesten: “We brengen de iets heftigere

Lees meer »

Flakka-gebruiker pleegt inbraak bij dokter in Poperinge en steelt… cactus

De drug flakka doet blijkbaar vreemde dingen met de gebruikers. De rechter van Ieper veroordeelde een twintiger tot 11 maanden voor onder meer een inbraak bij een arts in Poperinge. De druggebruiker ging er bij de dokter vandoor met een cactus.
The post Flakka-gebruiker pleegt inbraak bij dokter in Poperinge en steelt… cactus appeared first on KW.be.

Lees meer »