Uitverkochte film ‘Marcel the Shell with Shoes On’ geeft aftrap openluchtcinema te ZOMERtuin

Vanavond werd de eerste film van de zes in de feeërieke ZOMERtuin (tuin van Broelkaai 6) vertoond. Kunstencentrum BUDA verwelkomt er filmliefhebbers drie weken lang op dinsdag- en woensdagavond om te genieten van de strafste films in openlucht.

De allereerste film die te zien was te Broelkaai 6 was ‘Marcel the Shell with Shoes On’, gevolgd door ‘Nope’ op woensdag 23 augustus. Daarna geniet je op dinsdag 29 augustus van ‘La Nuit du 12’ en op woensdag 30 augustus van ‘Moonage Daydream’. In de laatste week kan je op dinsdag 5 september naar ‘Bodies Bodies Bodies’ kijken en op woensdag 6 september naar ‘Everything Everywhere All at Once’.

“De film is voor het eerst in Kortrijk in avant-première” – Kevin Decoster, filmprogrammator kunstencentrum BUDA

“Het programma is een mix van schattige animatie, spannende thrillers, muzikale reizen, grappige horror en grote Oscarwinnaars”, zegt Kevin Decoster, filmprogrammator kunstencentrum BUDA. “Marcel the Shell with Shoes On is nog niet verschenen in België, maar is wel publieksfavoriet en wij luisteren graag naar ons publiek. Na lang zoeken hebben we de rechten kunnen binnenhalen voor BUDA. De film is dus voor het eerst in Kortrijk in avant-première.”

Floor en Marthe met een Moscow Mule in de hand © MD

Vriendinnen Floor Debaille (22) en Marthe Soenens (23) waren de eerste filmliefhebbers die plaatsnamen in de strandstoelen voor het grote witte scherm. “De openluchtcinema is een gezellige, unieke en laagdrempelige activiteit in Kortrijk. Het is echt tof dat er zo’n events worden georganiseerd die voor iedereen toegankelijk zijn, in het midden van de stad. Het is eens wat anders dan op café gaan drinken”, lacht Floor.

“Je merkt dat Kortrijk steeds vaker de mooie plekken van de stad benut” – Marthe

Ook de aangeraden film ‘Bodies Bodies Bodies’ staat nog op hun planning. “Je merkt dat Kortrijk steeds vaker de mooie plekken van de stad benut. De combinatie van een film in buitenlucht en een bar met uitgebreide kaart zorgt voor een leuke vibe. We gaan sowieso vaak naar de Budascoop. Het filmaanbod stelt nooit teleur”, vult Marthe aan.

Reserveren voor de film is aangewezen, maar de avond zelf kan je ook nog langskomen. Per ticket betaal je 2 euro met maximum 5 tickets per reservatie. De bar van ZOMERtuin opent telkens om 20 uur. Tijdens de film is er een pauze van 15 minuten en na de film kan je nog een halfuur napraten. Meer info op www.kortrijk.be/openluchtfilm.

The post Uitverkochte film ‘Marcel the Shell with Shoes On’ geeft aftrap openluchtcinema te ZOMERtuin is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

Wie heeft Michel Lion (85) uit Koksijde gezien?

Op zaterdag 29 juni, omstreeks 22.30 uur, verliet de 85-jarige Michel Lion zijn woning gelegen in de Zeelaan in Koksijde. Sindsdien ontbreekt elk spoor van hem.
The post Wie heeft Michel Lion (85) uit Koksijde gezien? appeared first on KW.be.

Lees meer »

Vlaams Bijeninstituut waarschuwt voor steken Aziatische hoornaar bij kinderen

De Aziatische hoornaar zet haar opmars deze zomer weer verder. Het Vlaams Bijeninstituut waarschuwt voor steken van Aziatische hoornaars bij kinderen. Deze waarschuwing werd zondag in de Facebookgroep via een zogenaamd Safety Alert bekendgemaakt. “Bij de start van de zomervakantie werd het eerste kind in Vlaanderen gestoken. Het gebeurde in een speelhuisje waar een nest Aziatische hoornaars aanwezig was.”

Lees meer »

Twee duo’s werpen zich in de strijd om co-voorzitterschap Ecolo

Het duo Samuel Cogolati/Marie Lecocq en de tandem Marie-Colline Leroy/Gilles Vanden Burre strijden op 13 juli voor het co-voorzitterschap van Ecolo. Het team krijgt geen gemakkelijke taak. De Franstalige groenen zijn nog aan het bijkomen van hun verkiezingsnederlaag en hebben maar een paar weken om hun campagne voor de lokale verkiezingen in oktober op te starten.

Lees meer »

Voor het einde van het jaar bijna 100 nieuwe Hoppin-deelwagens in West-Vlaanderen

Vrijdag werd in Kemmel bij Heuvelland het Hoppinpunt ‘Kemmel Dorp’ als eerste van 96 Hoppin-deelwagens in gebruik genomen. Claus2you, het autodeelplatform van Claus Mobility uit Zonnebeke, staat in voor de uitrol van de vloot deelwagens voor de vervoerregio’s Brugge, Midwest, Oostende en Westhoek. “Zo worden 51 Hoppinpunten uitgerust met minstens 1 deelwagen”, zegt Peter Roose, politiek voorzitter van de Vervoerregio

Lees meer »

Op safari aan onze kust

Laten we meteen duidelijkheid scheppen: neen, we gaan niet op zoek naar olifanten, luipaarden, buffels, leeuwen of neushoorns oftewel de bekendste ‘Big Five’ aan onze kust. Wat de kustsafari dan wel inhoudt? Zes bezoekerscentra aan zee stellen deze zomer opnieuw hun ‘Big Five’ voor. Starten en eindigen doe je steeds aan een natuurbezoekerscentrum, met de
The post Op safari

Lees meer »

KIJK. Raket wordt onbedoeld gelanceerd, en valt na enkele meters weer recht naar beneden met enorme explosie tot gevolg

Bij een motortest is een Chinese Tianlong-3-raket per ongeluk gelanceerd. Door een structureel probleem raakte de raket los van het lanceerplatform. De raket ging enkele meters de lucht in, maar viel dan weer recht naar beneden. De raket kwam neer in de bergen en veroorzaakte een grote vuurbol, maar niemand raakte gewond. Het bedrijf achter de raket, Space Pioneer, laat

Lees meer »

iPhone-herstelservice in voormalig pand Bensport: “Deze nieuwe locatie geeft ons alle ruimte om te groeien”

De iPhone-herstelservice Kraks, sinds 2011 gevestigd in de Smedenstraat, verhuisde onlangs naar een pand in de Dampoortstraat waar voorheen de winkel Bensport gevestigd was. “Deze nieuwe locatie geeft ons de ruimte om nog te groeien”, zegt zaakvoerder Gauthier Top.
The post iPhone-herstelservice in voormalig pand Bensport: “Deze nieuwe locatie geeft ons alle ruimte om te groeien” appeared first on

Lees meer »