Sint-Paulusschool campus VTI stelt nieuwe keuken voor

Sinds enkele maanden beschikt de Sint-Paulusschool campus VTI uit de Toekomststraat in Waregem over een nagelnieuwe grootkeuken. Nu de laatste afwerkingen rond zijn, kon het nieuwe gebouw dinsdag officieel voorgesteld worden.

Goed nieuws voor de meer dan 1.000 leerlingen en personeelsleden van de Sint-Paulusschool campus VTI, VIBSO en Zonneburcht, de school voor buitengewoon lager onderwijs. Na een kleine twee jaar behelpen met externe traiteurs kan het keukenteam van de campus sinds enkele maanden weer zelf verse maaltijden bereiden in een gloednieuwe keuken. Die werd dinsdag officieel voorgesteld aan de pers en het schoolbestuur.

“De oude keuken voldeed niet meer aan de huidige normen qua duurzaamheid en de strenge hygiënische normen”, legt algemeen directeur Rik Desmet uit. De aftandse gebouwen werden daarom afgebroken om plaats te ruimen voor een ruimere nieuwbouw, die onder meer een leveringszone, drie grote koelcellen, een diepvriescel, een kleed- en lockerruimte en een nieuwe koude keuken omvat. “Ook het bestaande gedeelte van de keuken werd grondig gerenoveerd”, klinkt het.

De werken, die in 2021 van start gingen, verliepen niet zonder slag of stoot. Tijdens het bouwproces ontdekte de aannemer dat een van de buitenmuren van de school het dreigde te begeven. Er werd op tijd ingegrepen, maar wel met een fors prijskaartje. Campus VTI had een investering van 1,5 miljoen euro voorzien, waarvan de Vlaamse overheid 800.000 euro zou bijleggen. De directie had daarvoor al bijna twintig jaar geleden een subsidiedossier ingediend. Uiteindelijk heeft het nieuwbouwproject zowat 2,1 miljoen euro gekost.

De nieuwbouw beschikt over de nieuwste technieken, zoals luchtafzuiging met warmterecuperatie en een wasstraat met water- en detergentreductie. “Daarnaast hebben we een ruime voorbereidingskeuken ingericht als didactische keuken. De leerlingen van de richting grootkeuken leren er al doende”, zegt pedagogisch directeur Joachim Archie. “Hun praktijkleerkracht kan een bord en beamer gebruiken om ter plekke uitleg te geven.”

Op de bovenverdieping van de grootkeuken werd ook een nieuwe polyvalente zaal voorzien. Die multifunctionele ruimte zal bijvoorbeeld gebruikt worden om het internaat van de school extra plaats te bieden. “Dit project omvat dus niet alleen de broodnodige vernieuwing van de keuken, maar komt ook van pas in het lesgebeuren voor onze leerkrachten en leerlingen.” (PNW)

The post Sint-Paulusschool campus VTI stelt nieuwe keuken voor is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

Trajectcontrole Zevekote start midden augustus

De al langer aangekondigde trajectcontrole in het centrum van Zevekote zal midden augustus actief zijn. Deze week werden alvast fietssuggestiestroken aangebracht.
The post Trajectcontrole Zevekote start midden augustus appeared first on KW.be.

Lees meer »

Viervoeters krijgen diploma als blindengeleidehond: “Apple is een fantastische hond”

In het opleidingscentrum van de vzw Vrienden der Blinden in Koksijde studeerden 8 blindengeleidehonden af na een intensieve opleiding. Met hun diploma op zak (of tussen de poten) zijn ze helemaal klaar om hun nieuwe baasje met een visuele beperking elke dag bij te staan.
The post Viervoeters krijgen diploma als blindengeleidehond: “Apple is een fantastische hond” appeared first

Lees meer »

Jerben Clabau wil het clubrecord aanvallen op 800 meter

Jerben Clabau gooide onlangs weer hoge ogen na zijn winst tijdens de Nacht van Vlaanderen. Komend weekend doet hij mee aan het PK meerkamp in Ieper en hij wil ook graag nog het clubrecord op de 800 meter aanvallen.
The post Jerben Clabau wil het clubrecord aanvallen op 800 meter appeared first on KW.be.

Lees meer »

Hello Fred bloemenactie in Waregem levert 19.527 euro op

Op 8 en 9 juni organiseerde Fred Verhaeghe de vijfde editie van de Hello Fred boekettenactie in Waregem. Met de opbrengst ervan wil hij onderzoek naar neurologische ziekten helpen financieren.
The post Hello Fred bloemenactie in Waregem levert 19.527 euro op appeared first on KW.be.

Lees meer »

“Crimineel!”: Spaanse pers spreekt schande over fout Kroos op Pedri, die kruis mag maken over verdere EK

Slechts zeven minuten stond Pedri op het veld in Spanje – Duitsland. Zwaar onderuit geschoffeld door Toni Kroos, moest de middenvelder al huilend naar de kant in de kwartfinale van het EK voetbal. De Spaanse online media spreken met schande over de ingreep van Kroos die niet eens geel opleverde. Met een interne laterale verstuiking van zijn linkerknie, is het

Lees meer »

Slovaakse premier Fico tijdens eerste publieke verschijning sinds aanslag: “Had Orbán graag vergezeld naar Moskou”

De Slovaakse premier Robert Fico is voor het eerst weer in het openbaar verschenen, 2 maanden nadat hij is neergeschoten. Fico uitte zijn bewondering voor zijn Hongaarse collega Viktor Orbán, die een omstreden ontmoeting had met de Russische president Vladimir Poetin. De premier hield ook een vurig betoog voor conservatieve en tegen progressieve en liberale ideeën.

Lees meer »

Aantal nieuwe installaties bijna gehalveerd: zijn zonnepanelen nog wel een slimme investering? “Prijzen bereiken historisch dieptepunt”

In het eerste kwartaal van dit jaar werden in Vlaanderen bijna de helft minder zonnepanelen geïnstalleerd dan vorig jaar. Hoe komt dat? Zijn zonnepanelen nog interessant, nu de subsidies zijn weggevallen? Hoeveel kost een gemiddelde installatie tegenwoordig? Wat is de terugverdientijd? En hoe zal die de komende jaren evolueren?

Lees meer »