Nieuw onthaal voor stedelijke ateliers in Roeselare

De Stedelijke Ateliers langs de Hoogleedsesteenweg in Roeselare hebben een nieuw onthaal. Sinds maandag kunnen inwoners die er materiaal komen ophalen zich aanmelden vooraan op de site.

“Het nieuwe onthaal zorgt voor meer duidelijkheid voor de mensen die hier over de vloer komen. Door deze nieuwe ruimte vooraan in te richten worden de verschillende verkeersstromen beter van elkaar gescheiden en is het hier een pak veiliger. Ook minder mobiele personen kunnen zich hier voortaan gemakkelijker aanmelden”, zegt schepen van Openbare Werken Francis Debruyne (CD&V). Het nieuwe onthaal kadert binnen een groter plan voor de site. “In de toekomst willen we deze plek ook wat vergroenen en ontharden.”

De opening van het nieuwe onthaal gaat ook gepaard met nieuwe openingsuren die vanaf 1 september in gaan. “Zo zijn we op maandagavond langer open. Zo kunnen mensen na het weekend en een eerste werkdag toch nog hun materiaal komen terugbrengen”, aldus schepen Debruyne. De stedelijke ateliers zijn op maandag open van 8.30 tot 12 uur en van 13 tot 19 uur, op dinsdag tot en met donderdag van 8.30 tot 12 uur en van 13 tot 17 uur en op vrijdag van 8.30 tot 12 uur en van 13 tot 15 uur.

The post Nieuw onthaal voor stedelijke ateliers in Roeselare is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

Circusfamilie Ronaldo strijkt neer op theater aan zee: “We doen het voor de liefde en de erkenning”

Levenskunstenaar en circusartiest Danny Ronaldo (54) is dit jaar één van de twee ‘golfbrekers’ bij Theater aan Zee: zijn ideeën bepaalden mee de inhoud van deze editie. Danny speelt ook mee in een voorstelling, opent het kinderpark WonderWaai met een pizzabak en verblijft met zijn familie op het festival in drie woonwagens. Het publiek zal op bezoek kunnen komen bij

Lees meer »

Haike en Ruben mikken met Spaanse vakantiewoning op jonge gezinnen

Haike Demuylder en Ruben Raedt, eigenaars van babyboetiek Orsetto, openden Casa Osito, een vakantiewoning in Spanje volledig gericht op gezinnen met jonge kinderen. “Kindvriendelijke, volledig uitgeruste vakantiewoningen in het buitenland zijn quasi onbestaand.”
The post Haike en Ruben mikken met Spaanse vakantiewoning op jonge gezinnen appeared first on KW.be.

Lees meer »

Waarom staan er 50 strandstoelen op de Meir?

Wie vandaag over de Meir wandelde, zag daar een vijftigtal strandstoelen van Gazet van Antwerpen opgesteld staan. Die hadden we er in alle vroegte geplaatst. De stunt kaderde in een andere stunt: deze zomer kan je namelijk 8 weken lang Gazet van Antwerpen lezen voor maar € 8. En mis je na die 8 weken je dagelijkse portie nieuws? Dan

Lees meer »

Boerderij ’t Moereveld in Torhout is niet zomaar een hoeve: “Het best verkochte ijs? Zonder twijfel vanille!”

Een boerderij die in de zomer het gewone hoeveleven overstijgt? Daar is de Torhoutse IJsboerderij ’t Moereveld een schoolvoorbeeld van. Met, naast 120 melkkoeien en ook akkerbouw, 30 verschillende smaken zelfbereid ijs en een ruim ijssalon met terras. “De zaken lopen zó goed, dat ik de vraag naar ijs bijna niet kan volgen”, zegt ‘ijsboerin’ Cindy Vandevoorde.
The post

Lees meer »

Opschudding tijdens gemeenteraad Kuurne: “Dit is normvervaging en graaipolitiek”

De Kuurnse gemeenteraad van 4 juli verliep erg routineus, maar het venijn zat in de staart. Tijdens de variaronde startte Tom Leece (Nieuw Kuurne) een aanval naar de burgemeester en zijn schepencollege. Hij had namelijk de onkosten van de afgelopen drie jaar ingekeken en was tot enkele opmerkelijke vaststellingen gekomen, aldus Leece zelf. “Wat doen taarten, pralines of sponsoring van

Lees meer »

Aftredend premier en nieuwe NAVO-baas Mark Rutte geeft afscheidstoespraak: “Nederland is een gaaf land, dat komt uit de grond van mijn hart”

De Nederlandse aftredende premier en nieuwe NAVO-baas Mark Rutte heeft een afscheidstoespraak gegeven vanuit het Torentje, zijn kantoor in Den Haag. Rutte blikte terug op “meer dan 5.000 dagen” als premier en overliep de mooiste en de moeilijkste dagen van de voorbije jaren zoals de toeslagenaffaire en de crash van het vliegtuig MH17.

Lees meer »