KIJK. 0-5! Red Panthers met glans naar halve finales op EK hockey na overtuigende zege tegen Spanje

De Red Panthers mogen hun eerste doel afvinken: de halve finale op het EK hockey is verzekerd na een 5-0-zege tegen Spanje. België mag zich nu klaarstomen voor een topaffiche tegen Duitsland: een heuse waardemeter om de ambitieuze woorden ook in daden om te zetten.

Meer krantenkoppen in België

“Bijna uur te laat, maar je vergeeft het haar snel”: zo beleefden Dana Winner en andere BV’s concert van Adele

“Haar band komt niet eens in beeld. Adele laat de hele show rond haar draaien, zíj is de ster”, vertelt Dana Winner (59) aan HLN vanuit München. Samen met dochter Chinouk (24) maakte ze er een moeder-dochtertripje van. En zij waren lang niet de enige BV’s die speciaal een vliegtuigticket en hotelkosten bovenop de dure ticketprijs betaalden voor de wereldster.

Lees meer »

45 West-Vlaamse locaties pronken met ‘groene sleutel’: Op deze adresjes draag je mee zorg voor het milieu

Tien uitbaters in West-Vlaanderen ontvingen dit jaar voor het eerst de Green Key, het meest bekende ecolabel voor toerisme. Daarmee staat de teller in onze provincie op 45 locaties. Om in aanmerking te komen moet je voldoen aan strenge criteria op vlak van water, energie, afval, groen, voeding en mobiliteit. Deze drie uitbaters zijn trots op hun ‘Groene Sleutel’.

Lees meer »

Zoon Ellis (15) interviewt vader Jelle De Beule (43): “Papa’s grappen zijn soms echt grof. Daaraan merk je dat hij van een andere generatie is”

Ellis De Beule weet wat hij later wil worden: Jelle De Beule, of toch iets dat daar op lijkt. Net als zijn vader wil Ellis acteren en scenario’s schrijven. Veel pubers generen zich voor hun pa, maar Ellis zegt: “Hij is mijn held.” Eén sleutel tot het succes van zijn vader heeft hij al gevonden: “Jij bent kinds gebleven, papa.

Lees meer »

“Veel mensen hebben hun werk niet gedaan zoals het hoort”: twintig jaar geleden zorgde nalatigheid voor verschrikkelijke ramp in Henegouwen

Een enorme gasexplosie, gevolgd door een steekvlam van wel honderd meter hoog. Die maakte, vandaag exact twintig jaar geleden, 24 dodelijke slachtoffers en ruim 130 gewonden in het Henegouwse plaatsje Gellingen. De ramp en dus ook de vreselijke brandwonden die de slachtoffers opliepen, hadden voorkomen kunnen worden als iedereen zijn werk had gedaan, zo concludeerde een onderzoeksrapport nadien.

Lees meer »

Radicale Britse moslimprediker Anjem Choudary veroordeeld tot levenslang

In het Verenigd Koninkrijk is de radicale moslimprediker Anjem Choudary dinsdag veroordeeld tot een levenslange celstraf wegens het leiden van een verboden “terreurorganisatie”, die betrokken zou zijn geweest bij verschillende dodelijke aanvallen de voorbije jaren. Hij moet daarvan zeker 28 jaar uitzitten, oordeelde de rechtbank in Londen.

Lees meer »